Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Sep 2014, 22:24
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 5.x
Dpup 484beta Testing
Moderators: BarryK, Lobster
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 5 of 44 [656 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ..., 42, 43, 44 Next
Author Message
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2648
Location: Montenegro

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 08:59    Post subject:  

2. happens here too, I rebooted it once only though since making savefile but it did ask for kbd/region but xorg conf was remembered.
_________________


Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
Bert


Joined: 30 Jun 2006
Posts: 928

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 10:25    Post subject:  

I am not a good tester, because I couldn't find anything to fault, running 484beta1 on a nettop Asrock ION 330
But, just like madcrow I wanted to adjust the source list, to point to local Debian sources. I played with line 5 and 8 of DISTRO_PKGS_SPECS, but no luck. This is due to my lack of competence, I'm sure. But it would be nice if a future version could have a little script handling this...

Dpup 484 is impressive! It is fast, clean, good-looking and many little details show a lot of work has gone into this, a true labor of love.

Thanks Guy!

_________________


Back to top
View user's profile Send private message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 10:27    Post subject:  

gposil wrote:
aarf wrote:
dpup484 + 3 pets nobody-font.pet, pwireless-2-beta-2.5.pet, 484Beta1-patch1

1. gprs connect is failing to connect at all.
#pgrps-connect gives bash command not found.
no gprs links in network menu
gprs-connect-chatmm doesn't do anything

2. keeps asking for keyboard layout and time zone on each boot
3,first run wizard similarly keeps appearing after boot..

goodpoints: pfind can now find things again after failures in other recent puppies


aarf, point 1 noted and fixed in 484beta2, but I can't duplicate your point 2 and 3 problem...is anyone else having this issue...

Thanks for report.
2. Has solved itself somehow while 3. Is solved by clicking the apply button instead of just closing it with the top right (X).
_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 10:34    Post subject:  

Acer backlight problem:
lsmod acer, nothing found

Code:
modprobe acer-wmi

after that i can find with pfind files:

Code:
/initrd/pup_ro2/lib/modules/2.6.30.5/kernel/drivers/video/backlight
/lib/modules/2.6.30.5/kernel/drivers/video/backlight
/sys/class/backlight
/sys/devices/platform/acer-wmi/backlight


Code:
echo 1 or 7 > sys/class/backlight/acer-wmi/brightness


does not change brightness but no error also.
Back to top
View user's profile Send private message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 10:53    Post subject:  

Dpup control panel>misc>firewall has issues. Fire wall in network menu is ok. Control panel >wireless goes to older different pwireless.
_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tubeguy


Joined: 28 Aug 2009
Posts: 1326
Location: Park Ridge IL USA

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 10:54    Post subject: Audacity and PPM  

2 probs so far: Tried installing Audacity from PPM and from the ibiblio Puppy5 pet, both install fine but won't start. Also PPM does not show Debian repos. Otherwise smooth sailing.

Edit: Nevermind the thing about the Debian repos. My flub.
tubetop010210.png
Description 
png

 Download 
Filename  tubetop010210.png 
Filesize  189.08 KB 
Downloaded  379 Time(s) 
ppm.png
 Description   
 Filesize   44.02 KB
 Viewed   437 Time(s)

ppm.png


_________________
Toshiba M115-S1061: PupServer |HP/Compaq D330ST: Dpup 486

Last edited by tubeguy on Sat 02 Jan 2010, 12:58; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 11:12    Post subject:  

Page 2 last reply on that page
gposil:

Here is the patch I promised, it addresses the following probs:

....
7.) PPM deb repos fixed.

This patch is also on the dpup484beta1 download site.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=50728&start=15
Back to top
View user's profile Send private message 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 11:21    Post subject:  

tubeguy

I just installed Audacity from PPM and works fine, could you run audacity in terminal tell me what it says.

Cheers

_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
tubeguy


Joined: 28 Aug 2009
Posts: 1326
Location: Park Ridge IL USA

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 11:41    Post subject:  

gposil wrote:
tubeguy

I just installed Audacity from PPM and works fine, could you run audacity in terminal tell me what it says.


Here ya go. I can just find the lib and should be fine, right?
audacity.png
Description 
png

 Download 
Filename  audacity.png 
Filesize  75.32 KB 
Downloaded  374 Time(s) 

_________________
Toshiba M115-S1061: PupServer |HP/Compaq D330ST: Dpup 486
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 12:01    Post subject:  

pemasu wrote:
Acer backlight problem:
lsmod acer, nothing found

Code:
modprobe acer-wmi

after that i can find with pfind files:

Code:
/initrd/pup_ro2/lib/modules/2.6.30.5/kernel/drivers/video/backlight
/lib/modules/2.6.30.5/kernel/drivers/video/backlight
/sys/class/backlight
/sys/devices/platform/acer-wmi/backlight


Code:
echo 1 or 7 > sys/class/backlight/acer-wmi/brightness


does not change brightness but no error also.


Shouldn't it be

Code:
echo 7 > /sys/devices/platform/acer-wmi/backlight/acer-wmi/brightness


Try that

_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 12:05    Post subject:  

tubeguy wrote:
gposil wrote:
tubeguy

I just installed Audacity from PPM and works fine, could you run audacity in terminal tell me what it says.


Here ya go. I can just find the lib and should be fine, right?


It's in the Dpup repo at ibiblio...I didn't get the error because the file is in devx which I have installed....ooops

_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 12:16    Post subject:  

Control Panel Patch below:

Cheers
ControlPanel-patch-beta1-dpup.pet
Description  Patch
pet

 Download 
Filename  ControlPanel-patch-beta1-dpup.pet 
Filesize  1.33 KB 
Downloaded  383 Time(s) 

_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
tubeguy


Joined: 28 Aug 2009
Posts: 1326
Location: Park Ridge IL USA

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 12:17    Post subject:  

gposil wrote:
tubeguy wrote:
gposil wrote:
tubeguy

I just installed Audacity from PPM and works fine, could you run audacity in terminal tell me what it says.


Here ya go. I can just find the lib and should be fine, right?


It's in the Dpup repo at ibiblio...I didn't get the error because the file is in devx which I have installed....ooops


Okee-dokee, perking worfectly now. Smile

_________________
Toshiba M115-S1061: PupServer |HP/Compaq D330ST: Dpup 486
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tubeguy


Joined: 28 Aug 2009
Posts: 1326
Location: Park Ridge IL USA

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 12:56    Post subject: Wireless driver update in 484?  

I've noticed I'm getting better throughput with my PCMCIA wireless connection, like 20-30% better, since starting with 484. Was there an update to the RaLink RT2500 driver?
_________________
Toshiba M115-S1061: PupServer |HP/Compaq D330ST: Dpup 486
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tronkel


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1101
Location: Vienna Austria

PostPosted: Sat 02 Jan 2010, 13:01    Post subject:  

Just applied the latest patch for Dpup484 - the one with the Debian repo fix.

I'm doing a Package Manager update and notice that it seems to be updating from the Debian "main" package database.

Since the latest 484 is based on Debian Squeeze (as far as I know) should this update not be connecting to the Debain "testing" database instead of Debian "main"?

Or am I missing something here?

_________________
Life is too short to spend it in front of a computer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 5 of 44 [656 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ..., 42, 43, 44 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Next Puppy Development » 5.x
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0884s ][ Queries: 12 (0.0071s) ][ GZIP on ]