Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 16 Sep 2014, 09:35
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Retrovol 0.13.1 (Volume mixer)
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 6 of 12 [180 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 Next
Author Message
Pizzasgood


Joined: 04 May 2005
Posts: 6270
Location: Knoxville, TN, USA

PostPosted: Sat 06 Nov 2010, 00:26    Post subject:  

jemimah wrote:
Save me a copy of the version that works in icewm - puppeee doesn't have jwm. Smile I do have gtk 2.16 though so maybe it doesn't matter.

That would be this one: retrovol-0.9.1.tar.gz

_________________
Between depriving a man of one hour from his life and depriving him of his life there exists only a difference of degree. --Muad'Dib

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Sat 06 Nov 2010, 12:18    Post subject:  

Thanks!

The transparency works great, but it seems to think my volume is always muted.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Pizzasgood


Joined: 04 May 2005
Posts: 6270
Location: Knoxville, TN, USA

PostPosted: Sat 06 Nov 2010, 13:09    Post subject:  

That's strange. Have you doublechecked that it's still trying to use the correct sound card and volume controls for everything?
_________________
Between depriving a man of one hour from his life and depriving him of his life there exists only a difference of degree. --Muad'Dib

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Pizzasgood


Joined: 04 May 2005
Posts: 6270
Location: Knoxville, TN, USA

PostPosted: Sat 06 Nov 2010, 18:25    Post subject:  

Version 0.10 uploaded. I couldn't get eggtrayicon to cooperate, so I reverted it to the old working non-transparent one, and added a condition so that if compiled on a system with GTK >= 2.16, it will use GtkStatusIcon instead, which has transparency.

Other changes since 0.8 include an option in the config window to set which soundcard will be controlled (you need to hit apply before the rest of the config window will update to show the sliders from that card) and theoretical support for compiling on Puppy 3.x. Also, the number of controls it can handle has been increased, and it has been set up to filter out non-mixer controls.

On Puppies that have GTK >= 2.16, the -bg option and associated entries in the config window and retrovolrc file will be ignored, because from what I can tell you cannot directly set the color of a GtkStatusIcon. Shouldn't be a problem since in that case, transparency is working and it should therefor pick up the system's tray color. Next time I work on it I'll wrap those bits of the code in the GTK version check as well, so that they don't even appear when GtkStatusIcon is used.

Since it now has a dependence on GTK version, I compiled two different .pet packages - one for Puppy 5.x, which has working transparency, and one for Puppy 4.x, which does not. The Puppy 4 package maintains the /usr/local prefix so that it can be installed over previous packages (which were all compiled for Puppy 4). The Puppy 5 package uses /usr as the prefix so that it can be installed over the Retrovol that it comes with.

I think that's everything I had to say. This is my second time writing this as the power cut after I was basically done with the first iteration. Hopefully I didn't leave anything out.

_________________
Between depriving a man of one hour from his life and depriving him of his life there exists only a difference of degree. --Muad'Dib

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7801
Location: qld

PostPosted: Sat 13 Nov 2010, 20:10    Post subject:  

Thanks for the new retrovol pizzasgood.. it works great in Puppy 5X

Cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 13 Nov 2010, 21:09    Post subject:  

Yep, it is also in Wary 0.9.8, just released.
_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Sat 13 Nov 2010, 22:39    Post subject:  

Working good now for me too. Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5132
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Sun 08 May 2011, 14:08    Post subject:  

Here is a strange problem with Retrovol not showing all the settings
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=67606
Back to top
View user's profile Send private message 
Pizzasgood


Joined: 04 May 2005
Posts: 6270
Location: Knoxville, TN, USA

PostPosted: Sun 08 May 2011, 14:21    Post subject:  

It looks like it shows all the settings that alsamixer shows, except that alsamixer apparently shows duplicates of the mic boost and front mic boost. The full names are clipped so I don't know what exactly is going on there, but I don't think that is relevant to his problem anyway.

His problem is deeper than retrovol. His first post makes me think maybe he has multiple sound cards. I will post in that thread.

_________________
Between depriving a man of one hour from his life and depriving him of his life there exists only a difference of degree. --Muad'Dib

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4273
Location: Earth

PostPosted: Sun 08 May 2011, 14:39    Post subject:  

2 items:
  • I run couple systems that have Motherboard (MB) audio as well as a USB keyboard which has a handset built in (look like USB sound to the OSs). Primary audio is via MB
  • I Have been using @Pemasu ICE (based - Wary 5.1.1) and @Puppyluvr PUP539 (based - Puppy 5.25)
Retrovol is the prime audio vehicle.

Your review of audio in these 2 PUPs would help clarify for some.

Thanks in advance.

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
Pizzasgood


Joined: 04 May 2005
Posts: 6270
Location: Knoxville, TN, USA

PostPosted: Sun 08 May 2011, 18:06    Post subject:  

Quote:
Your review of audio in these 2 PUPs would help clarify for some.

"review of audio"? I don't know what that is supposed to mean. I don't know anything about those puppies either. Frankly the last time I used a desktop Puppy install was about a year ago.

As for "Retrovol is the prime audio vehicle" - Retrovol is not an "audio vehicle", whatever that is. All that Retrovol is, is an interface to let you change the volume settings - like the remote control for a television set, Retrovol plays no part at all in running audio. It just gives you a way to turn down the volume without getting up and walking to the tv (or in this case, breaking out the commandline and using alsamixer or amixer). The software that actually processes the audio is Alsa. So I guess Alsa is what you might call the "prime audio vehicle".

Anyways, if you can formulate a less vague request, perhaps I can help, but I don't really know what you're after right now. Neutral

_________________
Between depriving a man of one hour from his life and depriving him of his life there exists only a difference of degree. --Muad'Dib

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
puppyluvr


Joined: 06 Jan 2008
Posts: 3199
Location: Chickasha Oklahoma

PostPosted: Sun 08 May 2011, 19:46    Post subject:  

Very Happy Hello,
Retrovol works fine...
Kernel 2.6.38.4 (IcePuppy > `006, Lupu-5.39)
Experimental (really highly) builds...
Retrovol works, but boots muted...
Something to do with /dev/audio I think...
Stu90 has posted a fix which gives "woof woof" @ first boot...

_________________
Close the Windows, and open your eyes, to a whole new world
http://puppylinuxstuff.meownplanet.net/puppyluvr/
Puppy Linux Users Group on Facebook

Puppy since 2.15CE...
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 4273
Location: Earth

PostPosted: Mon 09 May 2011, 19:42    Post subject:  

Pizzasgood wrote:
... Anyways, if you can formulate a less vague request, perhaps I can help, but I don't really know what you're after right now. Neutral
Thanks @Pizzasgood for that explanation. I was trying to call your attention to an audio issue that has been experienced by the newer kernels being worked on. Seems that community was struggling with a muted problem at boot. I thought that since Retrovol is working very well in these newer kernel distros, that your knowledge would be able to guide around the muted problem that shows in Retrovol upon getting to desktop.Like maybe a missing parameter or something.

Hope that helps clarify.

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engine or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5132
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Fri 03 Jun 2011, 15:37    Post subject:  

A problem where Retrovol disappeared and can not get it back.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=68365
Back to top
View user's profile Send private message 
disciple

Joined: 20 May 2006
Posts: 6433
Location: Auckland, New Zealand

PostPosted: Mon 03 Oct 2011, 08:27    Post subject:  

Hi PG,
I think I found a bug. It is present in v 0.7 (self compiled) and 0.10 (your puppy 4 package):

If I change the balance by scrolling with ctrl or shift, and then scroll upwards, when the first channel gets to the top, the other one keeps going until it gets to the top too. If I then scroll down, they both scroll down together.

If I change the balance and then scroll downwards, when the first channel gets to the bottom, it freezes!

If this bug always occurs, I guess it indicates the balance feature is seldom used Wink

_________________
DEATH TO SPREADSHEETS
- - -
Classic Puppy quotes
- - -
Beware the demented serfers!
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 6 of 12 [180 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Multimedia
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0939s ][ Queries: 12 (0.0140s) ][ GZIP on ]