Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 23 Apr 2014, 10:29
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Filesystem
Startmount-0.5.5 Drive automount and program starter
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 4 of 11 [152 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, ..., 9, 10, 11 Next
Author Message
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Wed 06 Jan 2010, 23:18    Post subject:  

Updated to ver 0.0.2.1

Now with addition of checkbox for disabling splashscreen.

Also works in Quirky 002

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
bubblopup

Joined: 06 Jan 2010
Posts: 2

PostPosted: Thu 07 Jan 2010, 02:32    Post subject:  

many things rock.
this has been one of them.
cheers boss
Back to top
View user's profile Send private message 
sasaqqdan


Joined: 06 Jun 2008
Posts: 39
Location: China,Zhejiang,Hangzhou

PostPosted: Sat 09 Jan 2010, 00:39    Post subject: fix vfat drivers script for CJK Language  

fix script /usr/local/Startmount/startfunc
old script:
Code:
if [ "$PUPVER" != "214" ];then
    for i in $CHOICES ; do echo "/dev/$i  /mnt/$i  auto" >> /etc/fstab ; done
fi


new script:
Code:
if [ "$PUPVER" != "214" ];then
    for i in $CHOICES ; do
     GUESSFSTYPE="`guess_fstype /dev/$i`"   
    if [ "$GUESSFSTYPE" = "vfat" ];then
    echo "/dev/$i  /mnt/$i  vfat  shortname=mixed,quiet,utf8" >> /etc/fstab
    else
    echo "/dev/$i  /mnt/$i  auto" >> /etc/fstab
    fi
    done
fi
startmount-err001.jpg
 Description   filename error in vfat drivers script for CJK Language
 Filesize   59.83 KB
 Viewed   1471 Time(s)

startmount-err001.jpg

Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Sat 09 Jan 2010, 03:26    Post subject:  

Hi

Thanks sasaqqdan.

The next version will also include a fix for ntfs-3g and usb drives should mount correctly every time.

Cheers

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Mon 11 Jan 2010, 10:54    Post subject:  

Version 0.1.0 released
_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Thu 14 Jan 2010, 07:47    Post subject:  

Hi everybody

So how is the latest Startmount-0.1.0 working for you?

Do you like the new gui?

Do you like the old gui?

What can we do to improve this app for you?

Our ideas are to add an entry for custom commands at startup and improve on the user interface. Would you like that?

Are there any other features you would like?

All comments are appreciated.

Thank you.

Cheers Smile

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4309
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Thu 14 Jan 2010, 13:04    Post subject:  

What a great app!

Previously I had been told to hardcode the automount of a device to rc.local:

Code:
mount /dev/sda3 /mnt/sda3
modprobe evdev


I just loaded your v 0.1.0 and it looks great!

Question: It appears to only recognize apps that were loaded by default, none of the add-on apps appear in the list, e.g. Oxygen Office or Seamonkey 2 or Gimp. Is there a way to be sure that it picks those up, please?

Note: Does it only see apps that are inside of pup_save? I tend to put as much outside of that due to past problems with personal storage space, etc.

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Thu 14 Jan 2010, 13:12    Post subject:  

Hi Edoc,

Default apps is a deliberate choice to be able to read easily all apps in one place as installed to a users puppy variant.

It will read the default apps in 214, 421, 431 as well as Quirky etc and list those as different, it does this on each startup of the Startmount program gui. So if the user changes the default app it changes the list.

However we are planning an entry box facility to allow users to enter apps of choice.

Half the fun is anticipating the various uses the user will put it to and to catch the write to file correctly for each use.

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4309
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Thu 14 Jan 2010, 15:35    Post subject:  

Sure appreciate all of your work on this! It definitely makes Puppy more user-friendly.

Will stand-by for your next updates re. non-default apps.

_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
abushcrafter


Joined: 30 Oct 2009
Posts: 1447
Location: England

PostPosted: Sat 16 Jan 2010, 18:32    Post subject:  

My drives don't show up.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Sat 16 Jan 2010, 18:38    Post subject:  

Quote:
My drives don't show up.


Can you be more specific? ie, which version of puppy, how many drives do you have and what sort are they..

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
abushcrafter


Joined: 30 Oct 2009
Posts: 1447
Location: England

PostPosted: Sat 16 Jan 2010, 18:42    Post subject:  

Code:
Puppy 431

Linux puppypc 2.6.30.5 #1 SMP Tue Sep 1 15:48:26 GMT-8 2009 i686 GNU/Linux

startmount 0.1.0


The first version I got the drives in the list. It also did not mount the drive I set to mount at startup but with newer versions (I did uninstall the older versions.) I get nothing in the drives list.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Sat 16 Jan 2010, 18:46    Post subject:  

hmmm...

ok, this sounds strange....

can you run this in a terminal and post the output?
Code:
probepart -k 2> /dev/null | grep '^/dev/' | grep -E 'iso9660|ext2|ext3|ext4|reiserfs|msdos|vfat|ntfs|minix' | cut -f 1-3 -d '|' | tr '\n' ' '


Thanks

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
abushcrafter


Joined: 30 Oct 2009
Posts: 1447
Location: England

PostPosted: Sat 16 Jan 2010, 18:50    Post subject:  

Code:
sh-3.00# probepart -k 2> /dev/null | grep '^/dev/' | grep -E 'iso9660|ext2|ext3|ext4|reiserfs|msdos|vfat|ntfs|minix' | cut -f 1-3 -d '|' | tr '\n' ' '
/dev/sda1|reiserfs|30001356 /dev/sda6|reiserfs|457892631 /dev/sdb1|ext2|7960176
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Sat 16 Jan 2010, 18:55    Post subject:  

ok, that tells me 2 possibilities,

What should happen is that 2 of your drives should show up.

I'm guessing you are running off a usb stick?

Either that or we have a problem with reiserfs.

Which drive is puppy installed?

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 4 of 11 [152 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, ..., 9, 10, 11 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Filesystem
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0816s ][ Queries: 12 (0.0192s) ][ GZIP on ]