Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 23 Oct 2014, 14:55
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Puppy Stardust 004
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 4 of 5 [74 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
Author Message
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5753
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sun 10 Jan 2010, 06:48    Post subject:  

Jim1911 wrote:
Really like this derivative, especially the Puppy Control Center, however it does have a problem refreshing the screen when you select a function
You have increased the global fontsize......Hopefully fixed for 005. - Not hopefully, I should be ok now Smile


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5753
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sun 10 Jan 2010, 06:50    Post subject:  

pemasu
I understand easily why you like cross-country skiing. A wonderful surrounding !

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jpeps

Joined: 31 May 2008
Posts: 3220

PostPosted: Mon 11 Jan 2010, 04:32    Post subject:  

nice derivative! I'm also getting the Xdialog: Wpa_supplicant failed to start error if there's no wireless card (previously reported by jim1911.. maybe needs a test? ). Works fine with my Netgear WAG511 card, though. (note: there's no saved wireless config present).
Back to top
View user's profile Send private message 
gyro

Joined: 28 Oct 2008
Posts: 488
Location: Brisbane, Australia

PostPosted: Mon 11 Jan 2010, 10:28    Post subject:  

jpeps wrote:
nice derivative! I'm also getting the Xdialog: Wpa_supplicant failed to start error if there's no wireless card (previously reported by jim1911.. maybe needs a test? ).
I had this problem with Pwireless2 in dpup. The problem is the Pwireless2 script in /root/Startup. It does not detect the absence of wireless hardware and exit. A simple workaround on machines with no wireless hardware, is to stop this script from running. An easy way to do this is to remove its Exec permissions.

gyro
Back to top
View user's profile Send private message 
gposil


Joined: 06 Apr 2009
Posts: 1305
Location: Stanthorpe (The Granite Belt), QLD, Australia

PostPosted: Mon 11 Jan 2010, 10:39    Post subject:  

gyro said:
Quote:
I had this problem with Pwireless2 in dpup. The problem is the Pwireless2 script in /root/Startup. It does not detect the absence of wireless hardware and exit. A simple workaround on machines with no wireless hardware, is to stop this script from running. An easy way to do this is to remove its Exec permissions.


Even simpler...now in Dpup483beta3, is to move Pwireless2 out of /root/Startup, and simply have a dialog asking whether your network is wireless or not and continuing accordingly...

_________________
Dpup Home
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5753
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Mon 11 Jan 2010, 11:43    Post subject:  

jemimah is working on Pwireless2 as a complete replacement of network-wizard.
At this stage of Stardust, I don't see the big deal of this dialog. On the other hand, I think it is very important to include Pwireless in Dpup and other puplets to give massive feedback to jemimah. She probably reads this, but to be sure you should consider to make some noise in the Pwireless2 thread.


Thanks
Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5753
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Mon 11 Jan 2010, 11:55    Post subject:  

Isn't it time for a development screeny. - Already gone 3 days since last release. Very Happy


_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Mon 11 Jan 2010, 12:13    Post subject:  

zigbert wrote:
You have increased the global fontsize......Hopefully fixed for 005. - Not hopefully, I should be ok now Smile

Correct, 90 is better for my eyes.
Thanks,
Jim
Back to top
View user's profile Send private message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Mon 11 Jan 2010, 12:56    Post subject:  

zigbert wrote:
She probably reads this, but to be sure you should consider to make some noise in the Pwireless2 thread.


I do read this thread. What this tells me is that I need a more descriptive error message. Smile
---

I'm in the process of rethinking the startup scripts. Hopefully it'll be fixed for the next version. If you want to help me figure out why you get that error, please run /root/Startup/Pwireless2 from the command line and post the output on the Pwireless2 thread.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Mon 11 Jan 2010, 13:40    Post subject:  

Hi Zigbert,

Fresh 004 install, no changes.

Psync won't launch, the usr/local/bin file has no path in it.


One problem for me is Geany. It will not run 'execute' on scripts but instead generates a geany-run-Script file.

In 421 I could always test out scripts I was writing by using execute and watching output.

I cannot confirm it but I also think it is generating errors with some scripts when testing.
The only clue I have is I have to shutdown Geany and restart, then the results I expect are there on next run. This has also affected Mick in a similar way.

I know it's within the 004 install as it happens on two new installs here.

The default start directory is set to an apparent French file which occasionally error messages.


Love the pup though, the Control Center is a masterpiece, but must we spell in merkin, it's Centre in English. Very Happy

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1461
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Mon 11 Jan 2010, 13:47    Post subject:  

To resolve issues with drives, as promised a new Startmount is released. This also has a new app incorporated.

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=50845

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
trio


Joined: 21 Dec 2008
Posts: 1804
Location: अनुमोदना

PostPosted: Tue 12 Jan 2010, 02:50    Post subject:  

zigbert wrote:
Isn't it time for a development screeny. - Already gone 3 days since last release. Very Happy



http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=45029 ? Very Happy

_________________
PET Maker|WbarCC
Back to top
View user's profile Send private message 
gerry

Joined: 26 Jul 2007
Posts: 946
Location: England

PostPosted: Tue 12 Jan 2010, 04:05    Post subject:  

Is there/will there be a retro version? Puppy 431 with the modern kernel won't run on my old machine- it needs the retro version of 431.

gerry
Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5753
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Wed 13 Jan 2010, 03:51    Post subject:  

Rob wrote:
Psync won't launch, the usr/local/bin file has no path in it.
Fixed!

Quote:
One problem for me is Geany. It will not run 'execute' on scripts but instead generates a geany-run-Script file.
Yes, very irritating from a developers viewpoint. This bug joined us for Puppy 4.3, and I am just waiting for one of our brilliant compilers to give us an updated package. Smile

Quote:
The default start directory is set to an apparent French file which occasionally error messages.
What does this mean? Are we talking Geany or......
_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
aragon

Joined: 15 Oct 2007
Posts: 1698
Location: Germany

PostPosted: Wed 13 Jan 2010, 04:07    Post subject:  

Quote:
One problem for me is Geany. It will not run 'execute' on scripts but instead generates a geany-run-Script file.

try to set the pref for terminal to
Code:
/usr/X11R7/bin/xterm -e bash -c

this might solve the issue.

aragon

_________________
PUPPY SEARCH: http://wellminded.com/puppy/pupsearch.html
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 4 of 5 [74 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0900s ][ Queries: 12 (0.0089s) ][ GZIP on ]