Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 25 Nov 2014, 23:07
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
HP Pavilion N5415 900MHz
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
sindi

Joined: 16 Aug 2009
Posts: 397

PostPosted: Thu 14 Jan 2010, 21:19    Post_subject:  HP Pavilion N5415 900MHz
Sub_title: Can't find pcmcia slots or external modem
 

XP finds pcmcia but 'Phone and Modem control panel cannot be opened'.
Puppy 4.3.0 cannot find pcmcia cards (cardbus USB, noncardbus serial modem and three ethernet cards), finds external modem but ppp0 dies (see other posting).
The external modem works with DOS kermit and basiclinux eznet (I am online with it now).
Puppy does find built-in ethernet and USB, which basiclinux does not do, nor does it find pcmcia cards.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sindi

Joined: 16 Aug 2009
Posts: 397

PostPosted: Sat 07 May 2011, 17:21    Post_subject: HP Pavilion N5415 with puppy 4.31
Sub_title: internal tulip ethernet not connecting
 

Onboard tulip ethernet card (presume mini-pci but maybe pcmcia)
is detected with the right driver, live network found, but
auto DHCP does not connect. The card works in Basiclinux 2
(with busybox udhcpc) and in XP. The onboard pcmcia slots
are dead so I can't go online with puppy unless it will work
with the USB wireless card that works in xp.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sindi

Joined: 16 Aug 2009
Posts: 397

PostPosted: Fri 17 Jun 2011, 10:06    Post_subject: HP Pavilion N5415 PCI tulip ethernet
Sub_title: works in Lupu and other linuxes, XP, not Puppy 4.31
 

Onboard wired ethernet works in Basiclinux, Lupu 5.10, XP, but not Puppy 4.31. Card is correctly identifed as tulip, live network, but dhcp fails. A Hawking USB wired network card works with 4.31. The PCMCIA slots are dead. How can I make onboard ethernet work in 4.31? In Lupu the driver is built into the kernel (did not check 4.31).
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sindi

Joined: 16 Aug 2009
Posts: 397

PostPosted: Fri 17 Jun 2011, 10:28    Post_subject: Puppy 4.31 network setup problem
Sub_title: fixed by manual edit of resolv.conf
 

We had changed routers. The old
IP number was still in resolv.conf and when I changed
it manually, I was able to connect.
For some reason auto DHCP did not replace the old number.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0569s ][ Queries: 11 (0.0196s) ][ GZIP on ]