Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Sep 2014, 08:14
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Pburn won't burn CD iso
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [7 Posts]  
Author Message
regen

Joined: 24 Jan 2010
Posts: 2

PostPosted: Sun 24 Jan 2010, 11:56    Post subject:  Pburn won't burn CD iso
Subject description: Puppy 4.3.1 in computer with IDE & SATA optical drives
 

I couldn't get 4.3.1's pburn to burn iso cd's.

Pburn displays: checking media building command, but never burns. Also, the cd drive light blinks as if it's trying to burn but it is a rom drive not a burner. (DVD sata burner IDE cd rom)

Pburn also hangs if I try to blank a cd that has already been quick blanked.
It won't quick or full blank following a previous quick /full? blank.

Same problems were observed on another pc.
(DVD ide rom +ide cd burner)

The stardust version/puplet uses pburn 3.17 and didn't have this problem
but the menus are different than what I am used to.

I found a pburn 3.18 pet on the net and installed it in the standard 4.3.1 and it eliminated both issues for me.

I have used puppy since 3.01 and have never had this problem - even with older versions/puplets.
Back to top
View user's profile Send private message 
regen

Joined: 24 Jan 2010
Posts: 2

PostPosted: Sun 24 Jan 2010, 21:57    Post subject: puppy 4.3.1 & pburn 3.12
Subject description: added note to prior post -- pburn 3.12 ok on single burner system
 

pburn 3.12 worked fine on a system that had only a single dvd burner.
(no additional cd/dvd drive)
Back to top
View user's profile Send private message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Sun 24 Jan 2010, 22:28    Post subject:  

Puppy setup>setup cd/dvd rom allows choice between drives.
"Burn iso to cd" is very reliable.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
jackieflorida


Joined: 28 May 2008
Posts: 122
Location: MIAMI

PostPosted: Sun 28 Mar 2010, 23:06    Post subject:  

regen:
Thanks for posting a solution. Please post the link for the 3.18 pet.

I'm having the same problem with Pburn in my recent upgrading to 4.3.1. I would like to try the 3.18 pet but I can't find it.

I have a DVD rom and a CD r/w co-installed and the first problem that I noticed is that it could not detect the r/w as Pburn always did on earlier versions of Puppy.

And, yes, rjbrewer, BurnIso2cd works fine, and that is how I managed to burn an iso in my new upgrade.
Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5727
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Mon 29 Mar 2010, 01:47    Post subject:  

Here is Pburn 3.1.8.
You'll find the latest Pburn (3.2.3), if you follow the link in my signature. I don't see any reason why not using the latest.


Sigmund
pburn-3.1.8.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  pburn-3.1.8.pet 
Filesize  62.11 KB 
Downloaded  291 Time(s) 

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jackieflorida


Joined: 28 May 2008
Posts: 122
Location: MIAMI

PostPosted: Mon 29 Mar 2010, 13:29    Post subject:  

Thanks Sigmund. After my posting above and before your response post. I found the 3.2.3 and oddly enough, it behaved with the same faults and errors as the 3.1.2. Thinking that it may be a kernel version problem, I booted up Puppy 4.3.1 retro and found the same problem.

Nicely though, after removing the 3.2.3 and with your post and link I installed 3.1.8. It works!!! Whew!!!

Also I like some of the additional help comments in this newer Pburn, i.e. the post-burn md5sum check suggestion to eject and reload the newly burned disk to improve the accuracy of the check. I didn't know this before and often got bad checks but the disks worked fine. Now I know.
Back to top
View user's profile Send private message 
Fishy

Joined: 26 Jan 2006
Posts: 202

PostPosted: Wed 26 May 2010, 21:30    Post subject:  

I cannot get pburn to burn an iso in Lucid. I have tried 3.2.5, 3.18 all with the same result. Confused Process:

Put new disk in.
Hit burn iso
Select iso
Verify proper DVD burner selected.
Hit burn.

Screen comes up saying that it is normal to unpack before burning or would I like to burn it as a single file. No matter which I select it disappears and return to the original pburn screen. This screen shows data disk highlighted and the iso on the selected right hand portion of the screen.

This is all new to me, pburn having been my preference for burning iso's. Burniso2cd works properly. Both Lucid and V3 iso's were burnt and functional.

Asus M4A78T-E mb with dual core AMD set to 4 cores, Asus sata DVD burner
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [7 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0614s ][ Queries: 12 (0.0123s) ][ GZIP on ]