Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 01 Sep 2014, 15:22
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 002 - Bug Reports
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 2 [24 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Author Message
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 08:45    Post subject:  Lucid Puppy 002 - Bug Reports
Subject description: The place to describe problems you have found with Lucid Puppy
 

This will be the forum to post bug reports on Lucid Puppy 002. I will write up some guidelines asap. Once the bug is reported the process should be that people look here for a bug and then investigate it and find a fix. When the fix is found, please post the Bug plus the fix in another forum named Lucid Puppy Bug Reports + Fixes. That way I will be able to work primarily from the second forum and implement the fixes.

Lucid 002 Bug fixes -> http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=54026

Last edited by playdayz on Tue 30 Mar 2010, 16:43; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 08:48    Post subject: Nouveau video drivewr  

The nouveau xorg driver is removed from lucid 002 because it gets assigned to all nvidia cards, most of which do not then work. I will post the nouveau_drv as a pet so that some people with Nvidia cards can install it and look for a solution. Later today I hope.
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 08:59    Post subject:  

Strange - never seen this before
On booting the screen went very pale (including the text modes)
about the time the xorgwizard would be run

Had to turn screen contrast and brightness right up
changed to vesa - was OK and then ran xorgwizard again
Everything OK again this is what is currently driving my screen

Code:
      Driver      "radeon" #card0driver
   VendorName  "ATI Technologies Inc"
   BoardName   "RV710 [Radeon HD 4350]"
   BusID       "PCI:2:0:0"

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7794
Location: qld

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 09:04    Post subject:  

Ndiswrapper seems broken with k2.6.31.5. Reported to Barry. Tried to fix myself but I wasn't good enough in this case.

(a request for mods over the next 5 weeks, sticky this and the bugfix and solution thread for Lucid puppy 5)

Last edited by 01micko on Tue 30 Mar 2010, 09:06; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 09:05    Post subject:  

Code:
bash-3.00# mhwaveedit
mhwaveedit: error while loading shared libraries: libsamplerate.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 09:35    Post subject:  

radion express 200m
Running 24bit colour results in black background to icons in the jwm menu. ( i read this might be a jwm problem?)

Running 16bit colour results in no black background on jwm icons but puts a dark green tint on the entire screen.

pmusic doesn't seem to play.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 10:40    Post subject: Puppy Package Manager
Subject description: Programs for one-click install in Lucid Puppy
 

This is not a bug per se but it is something people might want to work on. When Lucid Puppy is released I would like to have a list of well-tested and excellent programs ready to one-click install in the Puppy Package Manager. Things like Iron, Firefox 3.6.x, and Opera 10.50 if it is released by then. Examples are in the first message of the Karmic Puppy thread, but what we want now would be pets with the menu working and so forth. Wine would be another. There would be many possibilities. Amarok would be something there would be an interest in I know.

If you make any of these pets, please post a link in the Bug Fixes forum and people can test it from there and I can add it to the repo. Thanks.

The preference would be to build these programs with Lucid Lynx binaries, in the case of programs such as Wine, Amarok, and so forth.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 10:44    Post subject:  

Quote:
Running 24bit colour results in black background to icons in the jwm menu. ( i read this might be a jwm problem?)

Running 16bit colour results in no black background on jwm icons but puts a dark green tint on the entire screen.


My radeon 3850 does exactly this also.

Does anyone know of any workarounds to the black background on icons, just in case?
Back to top
View user's profile Send private message 
Béèm


Joined: 21 Nov 2006
Posts: 11782
Location: Brussels IBM Thinkpad R40, 256MB, 20GB, WiFi ipw2100. Frugal Lin'N'Win

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 11:13    Post subject:  

playdayz wrote:
Quote:
Running 24bit colour results in black background to icons in the jwm menu. ( i read this might be a jwm problem?)

Running 16bit colour results in no black background on jwm icons but puts a dark green tint on the entire screen.


My radeon 3850 does exactly this also.

Does anyone know of any workarounds to the black background on icons, just in case?
In the xorg.conf I just change the 24 to 16 in the section "screen" and restart X.

P.S. Does the bugs reported already earlier in the "former" thread be repeated here or do you take them into account?

_________________
Time savers:
Find packages in a snap and install using Puppy Package Manager (Menu).
Consult Wikka
Use peppyy's puppysearch
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 11:21    Post subject:  

Quote:
but puts a dark green tint


That is what happened to me also - and is a better description of what happened than my previous post

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2648
Location: Montenegro

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 12:18    Post subject:  

Hi there. Wouldn't normally test this but read on Barry's blog that he is intending to release this into wild in short time.

Very first impression and some bugs:

1) Video is terrible on my Radeon 9250 (same thing happend with quirky 009? I think I solved it by replacing generated xorg.conf with one from dpup but that didn't fix the problem here) When I say "terrible" I mean that I can literally see how windows are drawn when they start up or maximize/minimize, there's much lag when scrolling pages in browser, same with rubix cube or gxine visualizations.

2) When I exited X from menu (Exit to prompt) it output some error not sure if it's important:
Code:
-sh: [: -ge: unary operator expected


3) This is actually bug which is not specific only for this version but in many versions and has been mentioned but noone payed attention: If you setup GPRS modem thru pgprs-setup wizard (Connect icon -> Internet by wireless GPRS modem) and leave PIN field empty you can't get to dialog again because it has error:
Code:
bash-3.00# pgprs-setup

** ERROR **: gtkdialog: Error in line 63, near token '</default>': syntax error

aborting...


I fixed this for dpup it's just a small workaround in one file to set number if variable is empty so gtkdialog does not error, here's fixed pet: pgprs-1.3-patched.pet

4) This is actually another bug common to all puppy versions that has been mentioned:
If you type different password when retyping in xlock setup dialog xlock actually takes the second one even if it doesn't match.

5) nicoedit also outputs some error when started from terminal:
Code:
bash-3.00# nicoedit `which pgprs-setup`

(nicoedit:745): GtkSourceView-CRITICAL **: gtk_source_language_manager_get_language: assertion `id != NULL' failed


BTW, why left out geany?

6) My keyboard or something just went nuts it started typing "ddddddddddd" even if I didn't touch it Laughing
I guess that's why there's "hack_for_keyboard.txt" in /root ?

_________________


Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 16:47    Post subject:  

dejan555, Can you change driver = radeon in xorg.conf to driver = radeonhd and then restart X-Xerver and see what happens.
Back to top
View user's profile Send private message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3364
Location: Oregon

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 19:08    Post subject:  

First boot, no pupsave

Abiword still crashes when selecting "Format- Create or modify styles"

You tube video falters when going full screen with low frame rate (video jerky). Plays ok if not full screen.

Seamonkey display jumps around and then stabilizes when switching pages and sometimes just setting it flickers.

So I assume this is a video problem with the xorg version. (Just guessing).

I also get flicker on HULU.

My video is Nvidia GeForce 6150 SE. , PC has 3 gigs ram.
Back to top
View user's profile Send private message 
dejan555


Joined: 30 Nov 2008
Posts: 2648
Location: Montenegro

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 19:48    Post subject:  

Quote:
Can you change driver = radeon in xorg.conf to driver = radeonhd


When I change to radeonhd driver X doesn't start at all.

_________________


Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 30 Mar 2010, 23:03    Post subject:  

The black backgrounds in icons in JWM has been fixed in Quirky. Coolpup found it is the version of the 'pixman' package:

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=01460

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 2 [24 Posts]   Goto page: 1, 2 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0862s ][ Queries: 12 (0.0049s) ][ GZIP on ]