Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Dec 2014, 10:36
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Google-chrome-DEV-5.0.366.2
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [14 Posts]  
Author Message
GrumpyWolfe


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 496

PostPosted: Fri 02 Apr 2010, 22:47    Post subject:  Google-chrome-DEV-5.0.366.2
Subject description: has built in flash
 

I am giving those that like cutting edge this release of Google-chrome dev and it comes with a new feature it has built in flash but can be turned off if you want to use your local install of flash. They say that it will self update as new flash release come out. This flash is suppost to work well in Google-chrome which in the short time I have played with it not bad.

I have seperated the libs needed for Google-chrome to run in Puppy 4.3.1 and the way I have it for MyWolfe. Starting with MyWolfe-013 the libs will be preinstalled.

So get new Google-chrome here.
https://sourceforge.net/projects/mywolfe/files/Google-chrome/google-chrome-DEV-5.0.366.2.pet/download

Or get it here:
http://mywolfe.googlecode.com/files/google-chrome-DEV-5.0.366.2.pet

Get the Google libs here:
https://sourceforge.net/projects/mywolfe/files/Google-chrome/google-libs-2.pet/download

Or here
http://mywolfe.googlecode.com/files/google-libs-2.pet

If you have another copy of Google-chrome then you do not need the libs just the dev file.some notes about the dev release:

Some minor UI changes in the omnibox.

Recent regressions in font rendering have been fixed.

Known Issues
The location bar is undergoing renovation. Please excuse our dust.

The bookmark bar is not visible on the New Tab Page, will be fixed in next dev channel. Temporary workaround to bring it back is to enable it with a keyboard shortcut "Ctrl+B".

Important Notes
WebGL support in Chrome now runs inside the security sandbox. If you
have been testing WebGL, please remove the --no-sandbox flag from your
Chrome options. WebGL may be enabled via the --enable-webgl command
line option.

_________________
Live and Let Live

Acer Aspire One N450 1.66GHz

MyWolfe at Sourceforge
MyWolfe Blog
MyWolfe Groups
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
GrumpyWolfe


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 496

PostPosted: Fri 09 Apr 2010, 17:51    Post subject: Google-Libs-3  

While making MyWolfe-013 from BarryK latest woof build system based on quirky 018 found some libs had change so added them may make it easer for others

You can get it here
http://mywolfe.googlecode.com/files/google-libs-3.pet

_________________
Live and Let Live

Acer Aspire One N450 1.66GHz

MyWolfe at Sourceforge
MyWolfe Blog
MyWolfe Groups
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
smokey01


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 1857
Location: South Australia

PostPosted: Sat 17 Apr 2010, 18:27    Post subject:  

How do you make a PDF open in chrome instead of saving it?

Thanks

_________________
Puppy Software <-> Distros <-> Puppy Linux Tips
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
GrumpyWolfe


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 496

PostPosted: Sat 17 Apr 2010, 20:41    Post subject:  

Hi smokey01

try this extension does a good job.
https://chrome.google.com/extensions/detail/edgbhipncfdgcekflcoelhmnkcfdfjcl?hl=en

_________________
Live and Let Live

Acer Aspire One N450 1.66GHz

MyWolfe at Sourceforge
MyWolfe Blog
MyWolfe Groups
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Artie


Joined: 04 Oct 2005
Posts: 446
Location: Norway

PostPosted: Sun 18 Apr 2010, 06:35    Post subject:  

I installed the Google Libs and then the browser in 432 but nothing happens when I click Chrome Web Browser in the Menu.

Artie
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger 
ICQ Number 
GrumpyWolfe


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 496

PostPosted: Sun 18 Apr 2010, 13:54    Post subject:  

Hi Artie

You did get goolgelibs-3 had to update them it you have then open a terminal and type google-chrome and tell me what it says. I myself do not have Puppy 432 insstalled.

_________________
Live and Let Live

Acer Aspire One N450 1.66GHz

MyWolfe at Sourceforge
MyWolfe Blog
MyWolfe Groups
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Artie


Joined: 04 Oct 2005
Posts: 446
Location: Norway

PostPosted: Sun 18 Apr 2010, 14:49    Post subject:  

# google-chrome
/usr/bin/google-chrome: /lib/libz.so.1: no version information available (required by /usr/bin/google-chrome)
/opt/google/chrome/chrome: /lib/libz.so.1: no version information available (required by /opt/google/chrome/chrome)
Cannot chdir to / after chroot: Stale NFS file handle
[4849:4849:27596534517:ERROR:chrome/browser/zygote_main_linux.cc(539)] Failed to read from chroot pipe: 2
[4849:4849:27596534882: FATAL:chrome/browser/zygote_main_linux.cc(631)] Failed to enter sandbox. Fail safe abort. (errno: 2)

Artie
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger 
ICQ Number 
GrumpyWolfe


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 496

PostPosted: Sun 18 Apr 2010, 15:26    Post subject:  

for a temporary fix open /opt/google/chrome and rename sandbox to NO-sandbox
_________________
Live and Let Live

Acer Aspire One N450 1.66GHz

MyWolfe at Sourceforge
MyWolfe Blog
MyWolfe Groups
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
disciple

Joined: 20 May 2006
Posts: 6464
Location: Auckland, New Zealand

PostPosted: Mon 19 Apr 2010, 03:31    Post subject:  

Quote:
Stale NFS file handle

Your save file is corrupt. Boot with the option pfix=fsck to fix it.

_________________
DEATH TO SPREADSHEETS
- - -
Classic Puppy quotes
- - -
Beware the demented serfers!

Last edited by disciple on Tue 20 Apr 2010, 02:27; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Artie


Joined: 04 Oct 2005
Posts: 446
Location: Norway

PostPosted: Mon 19 Apr 2010, 10:05    Post subject:  

NO-sandbox worked. Thanks!

Quote:
Your save file is corrupt. Boot with the option pfix=ram to fix it.


Booting from USB stick don't know where to put in the boot option.

Artie
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger 
ICQ Number 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Mon 19 Apr 2010, 11:33    Post subject:  

Artie...... you will have a file on your USB that is a start up config file. It will maybe be called extlinux.conf, or syslinux.conf, either way, it will have the .conf extension. Put the parameter in this file. Here is one of mine so you can see where it goes:
Code:
default puppy
display boot.msg
prompt 1
timeout 80

F1 boot.msg
F2 help.msg

label puppy
kernel vmlinuz
append initrd=initrd.gz pfix=fsck pmedia=usbflash


The parameter to add is pfix=fsck
It slows down boot a little, but is well worth it.

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
disciple

Joined: 20 May 2006
Posts: 6464
Location: Auckland, New Zealand

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 02:27    Post subject:  

Quote:
The parameter to add is pfix=fsck

Yes, sorry.
Must have been working too many hours Smile

_________________
DEATH TO SPREADSHEETS
- - -
Classic Puppy quotes
- - -
Beware the demented serfers!
Back to top
View user's profile Send private message 
Artie


Joined: 04 Oct 2005
Posts: 446
Location: Norway

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 04:43    Post subject:  

Thanks very much for the suggestions. My USB stick is called SDA1. The only file on it ending with .conf is extlinux.conf. The content is
Quote:
default vmlinuz initrd=initrd.gz pmedia=usbflash pfix=copy nosmp

Shall I put pfix=fsck somewhere here? I saw where you DaveS have put it but I also have a pfix=copy in there so I wanted to be sure before I tried it. Thanks!

Artie
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger 
ICQ Number 
disciple

Joined: 20 May 2006
Posts: 6464
Location: Auckland, New Zealand

PostPosted: Tue 20 Apr 2010, 05:23    Post subject:  

I hear you can use more than one pfix= option by separating the options with commas e.g. pfix=copy,ram
I was actually under the impression pfix=copy is defunct anyway... but maybe I've heard wrong.

_________________
DEATH TO SPREADSHEETS
- - -
Classic Puppy quotes
- - -
Beware the demented serfers!
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [14 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Browsers and Internet
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0740s ][ Queries: 11 (0.0041s) ][ GZIP on ]