Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 02 Oct 2014, 08:45
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Wary 020
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 3 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3 Next
Author Message
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2117
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 24 Apr 2010, 15:49    Post_subject: Wary 020
Sub_title: ati
 

This is on an emachines d620 laptop.

VIDEO REPORT: Wary, version 020

Chip description:
oem: ATI ATOMBIOS
product: RS690 01.00

Driver used by Xorg:
radeonhd

Video mode used by Xorg:
Resolution: 1280x800 Depth: 24

...the above also recorded in /tmp/report-video

Probe warned that it may not be okay for monitor but it worked fine.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
`f00


Joined: 06 Nov 2008
Posts: 809
Location: the Western Reserve

PostPosted: Sat 24 Apr 2010, 15:50    Post_subject:
Sub_title: w020, more-or-less :|
 

______100423-1stLook______
Jwm looks real good (no corner artefacts with xcompmgr) - the icon-switcher downscaling may give a bit of crunkiness on some older pngs.

Heh, looks like there's profiles with pfbpanel now? (on reading xerr.log, maybe only provision for possibly) - that'll teach me to copy-overwrite a perfectly good new oem pfbpanel with the one I modded from w019 on an initial session that'll soon be commited to disc Rolling Eyes (must have been the eyeglaze from too much fiddling with the almost 1300 lines of config in some other wm).

All gone. Used a jwm traybutton to exit to prompt and .. blackscreen, no prompt, no kybd led, nada. I recall a mssg coming up about every time an rxvt console was started
Code:
bash: [: -ge: unary operator expected

..and then a prompt would come up. Maybe that has something to do with it or a bad traybutton cmd for jwm490 <TrayButton popup="Exit to Prompt" icon="prompt16.xpm">exec:wmexit</TrayButton>. Found this out in w019 after an overwrite of the 489 binary with the 490. Or that binary is only for w020 Neutral (another blackscreen even trying ctrl+alt+bs in w019).

______100424,upgrade from w019 (so not a pure test)______
Did not try pet(s), it was enough to get vesa functional for me (and get it saved on a switch-in-disc on a reboot from w019 for upgrade - /tmp/versioncleanup dir fine). The codemssg above repeats as 1st line every time a console is opened. Not too much fiddling to get a comfy environment (nine wms work well, with some caveats for exiting jwm).

Jwm gives a blackscreen exit with anything other than a direct cmd in console or gexec ("restartwm" or "wmexit"), ctrl+alt+bs gives blackscreen (nasty surprise that, but it's so for me). Switching is 'normal' (in my case using plogout, a mod of a murgaLua applet from Macpup that I've been using) in all other wms (afterstep, blackbox, e16, fluxbox, jemimah's icewm-1.3.6, openbox, pekwm and wmx).

video test basically the same as for w019, xorg will not accept "ati" as driver in the usual mp edit (minor tweak of a few generic lines and h&v refresh) of xorg on initial boot (must be the as-given "vesa" on those driver lines)

ps - have yet to apply the edit in BarryK's initial article.. 'close' is relative to general consensus.

pps - conky fine (both w019 and w020) now, some dummy Wink pitched in some bad xcb* libset that earlier quirkys needed..

hwr@a
test on: i686 machine
processor - Pentium 3 @1GHz
RAM - 512M
vidcard0 - RV280 (aka ATI Radeon 9200), AGP
vidcard1 - not used, but also RV280 (switched off in BIOS - aka Radeon 9200SE), PCI (old-style)
soundcard - emu10k1 (aka Creative Audigy 2 ZS or SB0350)
boot/save method - liveCDrw, multisession
limitations - no printer, no internet connection
xerrs.log.tar.gz
Description  (very 1st initial xerrs.log inside archive)
md5=F1F2C92CD3408465542830A7BE870E2C
gz

 Download 
Filename  xerrs.log.tar.gz 
Filesize  2.7 KB 
Downloaded  254 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 24 Apr 2010, 19:24    Post_subject: Re: wary020 memory meter?  

broomdodger wrote:
wary020 frugal
Question about the memory meter.

With a 32MB save file, there is 19MB free.
Not only is the memory meter red... but it is also flashing.

Tried right click to set min/max but no config, like the temp meter.

How to config?

It took some thought to determine what that icon is, ok, an "old" style memory chip! Somewhat like MS Windows still uses a floppy icon. But at first I thought rings on a post.
.


It is red and flashing to warn you that 19MB is not enough space to do much. You really should create a 64MB save file as minimum.

Yeah, the icon is strange. It is supposed to be kind of like an integrated circuit. I still haven't decided whether I like it or not.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 24 Apr 2010, 19:30    Post_subject: Re: wary020 more gnumeric issues  

broomdodger wrote:
wary020 frugal

start gnumeric from console after installing goffice-0.6.3.pet

# gnumeric
Reading file:///root/my-documents/Book1.gnumeric

** (gnumeric:24676): CRITICAL **: scg_edit_start: assertion `IS_SHEET_CONTROL_GUI (scg)' failed

** (gnumeric:24676): CRITICAL **: wbcg_edit_finish: assertion `IS_SHEET (wbcg->editing_sheet)' failed
Writing file:///root/my-documents/Book1.gnumeric

** (gnumeric:24676): CRITICAL **: wbcg_edit_finish: assertion `IS_SHEET (wbcg->editing_sheet)' failed

** (gnumeric:24676): CRITICAL **: wbcg_edit_finish: assertion `IS_SHEET (wbcg->editing_sheet)' failed
#

start gnumeric from console
open an existing file
click in a cell
save
quit

================================================================
Tried the same in puppy431, no problems:

# gnumeric
Reading file:///root/my-documents/Book1.gnumeric
Writing file:///root/my-documents/Book1.gnumeric
#
.


But, apart from Gnumeric putting out those error messages, did it actually work? That is, the operations you selected (save, etc).

Gnumeric is famous for its verbosity, and many error messages do not actually stop it from working, so you need to clarify that.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 24 Apr 2010, 19:34    Post_subject:
Sub_title: devx.sfs question
 

JustGreg wrote:
The devx.sfs has not been released for Wary 020. Can the Wary 019 version be used by renaming it to reflect the 020 version? Thanks in advance for the help.


Yep, can do.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 24 Apr 2010, 19:37    Post_subject: Re: ATI driver  

bigpup wrote:
BarryK wrote:
Don't forget guys, if you have ATI video, I would like to know if either of these alternate Xorg drivers work for you:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=54294&start=180

Billtoo has already responded that he got the wrong screen resolution with the ATI driver that comes with Wary 020, got the correct resolution (1920X1080) when he used the 'xf86-video-ati-radeon_mach64_r128-6.12.7-w1.pet' package.

...that's the latest driver, would like to know if that doesn't work for anyone.


ATI Radeon HD 2600 Pro AGP video card

Works only with Vesa driver, but not sure if I am doing this correctly. Installed both Ati drivers you sugested and started xorgwizard. When selecting the choose button should I see a list of drivers to select from?
If I select probe whatever gets selected gives me the black screen of death.


The ATI pets are mutually exclusive. You install just one of them then run Xorg Wizard. The Wizard should automatically choose the most appropriate driver.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
broomdodger


Joined: 09 May 2008
Posts: 269
Location: Santa Cruz, CA

PostPosted: Sun 25 Apr 2010, 01:11    Post_subject: Re: wary020 more gnumeric issues  

BarryK wrote:
... apart from Gnumeric putting out those error messages, did it actually work? That is, the operations you selected (save, etc)...


Yes, it does seem to work.

Cleaning up a database, =CONCATENATE() many columns - ok
Save as .gnumeric - ok
Save as .txt (tab delimited file) - ok

When I need to cleanup some database files,
Excel is not as good at opening and saving them as gnumeric.
For this specific file, gnumeric was much easier than the DB program.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5170
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Sun 25 Apr 2010, 11:56    Post_subject: Re: ATI driver  

BarryK wrote:
bigpup wrote:
BarryK wrote:
Don't forget guys, if you have ATI video, I would like to know if either of these alternate Xorg drivers work for you:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=54294&start=180

Billtoo has already responded that he got the wrong screen resolution with the ATI driver that comes with Wary 020, got the correct resolution (1920X1080) when he used the 'xf86-video-ati-radeon_mach64_r128-6.12.7-w1.pet' package.

...that's the latest driver, would like to know if that doesn't work for anyone.


ATI Radeon HD 2600 Pro AGP video card

Works only with Vesa driver, but not sure if I am doing this correctly. Installed both Ati drivers you sugested and started xorgwizard. When selecting the choose button should I see a list of drivers to select from?
If I select probe whatever gets selected gives me the black screen of death.


The ATI pets are mutually exclusive. You install just one of them then run Xorg Wizard. The Wizard should automatically choose the most appropriate driver.


Retried your suggested drivers. Only Vesa driver works.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Sun 25 Apr 2010, 12:29    Post_subject:  

Barry;
Re; my comment about gnome-mplayer not playing my local
public radio streams.

It plays all three types perfectly; only had to r-click, save as,
drag or setrun.

On this laptop; Wary is doing everything easier and better
than my 4.3.1 and 4.1.2 installs, so far.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send_private_message 
`f00


Joined: 06 Nov 2008
Posts: 809
Location: the Western Reserve

PostPosted: Sun 25 Apr 2010, 14:42    Post_subject:
Sub_title: 'signal flag' and such
 

I like the new-style memory meter icon since it is simple at-a-glance and very good at being a 'signal flag' (to borrow a nautical term). Of course 'freemem' varies - for some it may be like the check engine light on a car's dashboard.

xf86-video-ati-radeon_mach64_r128-6.12.7-w1 dotpet installed a few times and xorg automatically chose dead blackscreen on probe and test branches of the xorgwizard - no response on ctrl+alt+bs input, so hardoffs (and no fscheck on subsequent boots since liveCDmulti).

Should I try saving the install session 1st before running xorgwizard? vesa works well enough for me at my standard 1024x768 24bit (but it'd likely be well to get rid of rage theater stuff in xerrs.log Neutral ).

Console 1stline mssgs fixed by that simple edit in initial article of this thread - probably just me, but lots of variety in colors of cli and mssg-box ui (sometimes it even looks 'standard' Laughing ).
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Mon 26 Apr 2010, 19:58    Post_subject:  

Just when things were going so well....

Finally got around to trying movie and music dvds' in gnome-mplayer.

Movies tend to stop or freeze occasionally.

Concert dvds' will start with menu list (not smoothly), but not
have sound after the show starts.

Starting simple begins with a track half way through the dvd, and
sound is out of synch.

If it were possible to install gxine from 4.3.1 and vlc-0.8.6h-engv-5-1,
I'd be set.
Wasn't able to get any other player to work.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 27 Apr 2010, 06:54    Post_subject:  

rjbrewer wrote:
Just when things were going so well....

Finally got around to trying movie and music dvds' in gnome-mplayer.

Movies tend to stop or freeze occasionally.

Concert dvds' will start with menu list (not smoothly), but not
have sound after the show starts.

Starting simple begins with a track half way through the dvd, and
sound is out of synch.

If it were possible to install gxine from 4.3.1 and vlc-0.8.6h-engv-5-1,
I'd be set.
Wasn't able to get any other player to work.


Go into Gnome-mplayer Preferences and choose video out as 'Xv' rather than 'X11' -- see if that improves things. 'X11' is the slowest, and I think the vesa driver has to use it.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Tue 27 Apr 2010, 12:37    Post_subject:  

I've tried different video and audio settings, on 2 different laptops
and a pc.

Some discs play fairly well, and some have more severe problems.
Using gxine in 4.3.1 or 4.1.2, they all play without problems.

Edit:
Found a few "home-made" type video dvds' that will play in 4.3.1
gxine and cant be detected at all with 4.1.2 gxine.

The dvd issue is the only problem I remember having with mplayer,
even using Geexbox last year.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs


Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
upnorth


Joined: 11 Jan 2010
Posts: 262
Location: Wisconsin UTC-6 (-5 DST)

PostPosted: Tue 27 Apr 2010, 20:55    Post_subject: jwm in wary & lupu
Sub_title: jwm in wary & lupu
 

Hi:

I just tried the jwm in wary020 and noticed that dillo2.2 no longer would appear on the screen eventhough it would run with no error messages or missing libs, etc. This is what has happened in lupu as well, since version lupu006. (not sure what version jwm was in lupu006)

In wary, I switched back to openbox and dillo2.2 would then appear on screen normally.

In lupu, I rolled back jwm to v457 from quirky repo and added the libjpeg7 dependency. Dillo then work normally.

Another person reported the same symtoms when trying to run yudit in lupu. see: http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=413758&sid=a621bbbbf4b944543118ae0388c53ee8#413758

It is very odd because in both cases the application can be seen for a split second after reboot is selected.

But with dillo2,2 anyways, it is somehow related to jwm after 464.
464 installed now in lupu and dillo2.2 working

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 27 Apr 2010, 21:58    Post_subject: Re: jwm in wary & lupu
Sub_title: jwm in wary & lupu
 

upnorth wrote:
Hi:

I just tried the jwm in wary020 and noticed that dillo2.2 no longer would appear on the screen eventhough it would run with no error messages or missing libs, etc. This is what has happened in lupu as well, since version lupu006. (not sure what version jwm was in lupu006)

In wary, I switched back to openbox and dillo2.2 would then appear on screen normally.

In lupu, I rolled back jwm to v457 from quirky repo and added the libjpeg7 dependency. Dillo then work normally.

Another person reported the same symtoms when trying to run yudit in lupu. see: http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=413758&sid=a621bbbbf4b944543118ae0388c53ee8#413758

It is very odd because in both cases the application can be seen for a split second after reboot is selected.

But with dillo2,2 anyways, it is somehow related to jwm after 460. Not sure about 464 yet.


Not so good. Would you mind sending an email to Joe, the developer of JWM? I don't remember if he has a "bugzilla".

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 3 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1132s ][ Queries: 12 (0.0046s) ][ GZIP on ]