Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 16 Apr 2014, 06:15
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Graphics
Gimp 2.6.8
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 3 [32 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3 Next
Author Message
GrumpyWolfe


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 496

PostPosted: Mon 07 Jun 2010, 00:08    Post subject:  

Time for bed but will download and set up Puppyu-3.1.1 tomorrow and try and find out why
_________________
Live and Let Live

Acer Aspire One N450 1.66GHz

MyWolfe at Sourceforge
MyWolfe Blog
MyWolfe Groups
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
muggins

Joined: 20 Jan 2006
Posts: 6666
Location: lisbon

PostPosted: Mon 07 Jun 2010, 08:28    Post subject:  

Otropogo,

I've no idea why you're experiencing problems with my ufraw .pet. I just booted into p431, installed first libgtkimageview-1.6.1.pet, then ufraw-0.16-i486.pet, then downloaded an example Nikon .NEF raw image, right-clicked it & set the run action to ufraw "$1", and the result is the attached image.

Also, if you wanted it on the desktop, just drag /usr/share/applications/ufraw.desktop onto the desktop.
ufraw_image.jpg
 Description   
 Filesize   47.27 KB
 Viewed   1070 Time(s)

ufraw_image.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
muggins

Joined: 20 Jan 2006
Posts: 6666
Location: lisbon

PostPosted: Mon 07 Jun 2010, 08:32    Post subject:  

On second thought, which kind of raw images are you using? Maybe they're not supported by ufraw?
Back to top
View user's profile Send private message 
GrumpyWolfe


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 496

PostPosted: Mon 07 Jun 2010, 10:10    Post subject: Fixed menu problem with Rawstudio  

Here is a fixed Rawstudio the menu now shows up under Graphic's

http://code.google.com/p/mywolfe/downloads/detail?name=Rawstudio-1.0-2.pet&can=2&q=

You will also need the libtiff

http://code.google.com/p/mywolfe/downloads/detail?name=libtiff-4.3.pet&can=2&q=

hope it works for you.

_________________
Live and Let Live

Acer Aspire One N450 1.66GHz

MyWolfe at Sourceforge
MyWolfe Blog
MyWolfe Groups
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
otropogo


Joined: 24 Oct 2009
Posts: 699
Location: Southern Rocky Mt. Trench

PostPosted: Mon 07 Jun 2010, 14:19    Post subject:  

Sorry, doesn't work here. I did following:

1. installed tiff-lib pet

2. installed new rawstudio pet

3. checked petget to see both listed as installed

4. checked /usr/bin to see rawstudio icon displayed

5. checked graphics menu to see rawstudio tab

6. clicke on tab - no cigar

7. clicked on rawstudion gear icon in /usr/bin - nothing happened

8. added rawstudio to "open with" menu for RAW files, got error message "file exists", clicked on menu entry - nothing happens.

The RAW file type is recognized by Puppy as x-panasonic-RAW. I don't think that can be the problem, because I have displayed these files in rawstudio under Linux previously.

_________________
otropogo@gmail.com facebook.com/otropogo
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
muggins

Joined: 20 Jan 2006
Posts: 6666
Location: lisbon

PostPosted: Mon 07 Jun 2010, 22:25    Post subject:  

Can you pm me any sample x-panasonic-RAW file, so I can see whether I have problems with Ufrawl? Or, if they're too big to pm, do you know of any samples on the net I could try?
Back to top
View user's profile Send private message 
otropogo


Joined: 24 Oct 2009
Posts: 699
Location: Southern Rocky Mt. Trench

PostPosted: Mon 07 Jun 2010, 22:53    Post subject: RAW attachment via PM
Subject description: No permission, for attachments in my profile
 

Hi muggins. I tried to send a 16MB RAW file via PM. But when I clicked on the link "permitted extensions and sizes", I noted that my maximum attachments size is 0 Bytes, and that RAW is not among the allowed extension types.

I tried to submit it anyway, but nothing happened.

If you send me a gmail address (takes only a few minutes to create one) I'll e-mail you one.

PS. Don't think I've ever seen a RAW file online.Few viewers support them - I only remeber one Linux one Foto-something.Under Windows Irfanview supports panasonic Raw, but it was very slow to load. Most online photo site stick to jpg for universal compatibility.

_________________
otropogo@gmail.com facebook.com/otropogo
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
muggins

Joined: 20 Jan 2006
Posts: 6666
Location: lisbon

PostPosted: Tue 08 Jun 2010, 00:35    Post subject:  

It's OK, I found a raw sample site, (via Ufraw site) here:

http://www.rawsamples.ch/

I will download 2 samples & try using Ufraw with them, then report back.

Last edited by muggins on Tue 08 Jun 2010, 00:54; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
otropogo


Joined: 24 Oct 2009
Posts: 699
Location: Southern Rocky Mt. Trench

PostPosted: Tue 08 Jun 2010, 00:49    Post subject:  

strange - when I click on your link I get the following error message:

"Fehlermeldung:

Die Datei GeneratedItems/counter/counter_files/ip_list.txt kann nicht beschrieben werden! Wahrscheinlich sind ungen?gende Zugriffsrechte gesetzt (chmod 0666)."

Something in German about possible insufficient access rights...

_________________
otropogo@gmail.com facebook.com/otropogo
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
muggins

Joined: 20 Jan 2006
Posts: 6666
Location: lisbon

PostPosted: Tue 08 Jun 2010, 00:54    Post subject:  

I forgot I had the same problem. Try the altered link.
Back to top
View user's profile Send private message 
otropogo


Joined: 24 Oct 2009
Posts: 699
Location: Southern Rocky Mt. Trench

PostPosted: Tue 08 Jun 2010, 02:36    Post subject:  

Ok.. The new link worked. Useful site, thanks.
_________________
otropogo@gmail.com facebook.com/otropogo
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
muggins

Joined: 20 Jan 2006
Posts: 6666
Location: lisbon

PostPosted: Tue 08 Jun 2010, 19:48    Post subject:  

Otropogo,

I set the run action, for 2 different panasonic RAW files, to ufraw "$1" ,and both opened in ufraw when clicked.

The other option is for you to use the ufraw gimp plugin. But, since on the .pet I uploaded it installs to /usr/lib/gimp/2.0/plug-ins/ufraw-gimp, depending on where your gimp plug-ins folder is, you might have to either manually move, or symlink ufraw-gimp.

When I set the run action to use gimp, it seamlessly opens them with the plugin.
Back to top
View user's profile Send private message 
otropogo


Joined: 24 Oct 2009
Posts: 699
Location: Southern Rocky Mt. Trench

PostPosted: Tue 08 Jun 2010, 21:22    Post subject:  

Hi muggins,

Although I couldn't get any of GrumpyWolfe's pets to run, I still have UFRaw-0.15-i486.pet installed and working.

I managed to get it set as the default app for RAW, so although it would be nice to try the latest version .17 from debian, I'm ok for UFRAW standalone.

I can't use it as a gimp plug-in, unfortunately, because I can't get gimp-2.68 running. Petget says it's installed, but there's not even an entry in the graphics menu. Nor will it run when I click on the /usr/bin icon.

Rawstudio, which I'd also like to play with, is also reported installed by petget, and there's a tab for it in the graphics menu. But clicking on the tab does nothing, same with clicking on the icon in /usr/bin, or in the "open with" menu for RAW.

I suspect petget itself may be part of the problem and it may go back to my upgrade to 4.3.1. But that was too long ago to remember the details. I'm not even sure whether I ended up dumping my old 2fs altogether or not. I do recall it was a real mess (though nowhere near the mess I got into with Lupu 5).

_________________
otropogo@gmail.com facebook.com/otropogo
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
bones01

Joined: 11 Aug 2008
Posts: 370
Location: Melbourne, Aus

PostPosted: Mon 21 Jun 2010, 20:17    Post subject: Screen trouble with Gimp  

Hi all,
I downloaded Gimp via Quickpet on 5.0.1 and all seems to be working, except for a really annoying problem. When I move anything across the open work area, I get a green trail. This comes up matching the size of the brush chosen, or the last one chosen if I'm trying to use something else. See screen shot for an idea of what I mean.

I've got a full install of 5.0.1 using Xorg.

Any ideas or suggestions would be helpful.

Bones
gimp screen.png
Description 
png

 Download 
Filename  gimp screen.png 
Filesize  452.3 KB 
Downloaded  341 Time(s) 

_________________
Dell Latitude D630 running Puppy 5.2.8 frugal, Macpup 525 frugal (if I can get it working again)
Precise Puppy 5.4 live DVD
Back to top
View user's profile Send private message 
GrumpyWolfe


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 496

PostPosted: Mon 21 Jun 2010, 21:03    Post subject:  

I have had the same thing happen to me just be sure to select the move option and you will not get this. I am not sure it may be a bug. But if you have something like the move option this is not a problem. The default for the bush or pain gun in light presser so you get this. Sorry can not be of much help. I have been using Gimp for a long time and this is the first vesion I have seen it this bad.
_________________
Live and Let Live

Acer Aspire One N450 1.66GHz

MyWolfe at Sourceforge
MyWolfe Blog
MyWolfe Groups
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 3 [32 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Additional Software (PETs, n' stuff) » Graphics
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0645s ][ Queries: 12 (0.0054s) ][ GZIP on ]