Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 02 Sep 2014, 04:20
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Slackpup 0.4 beta
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 8 [107 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8 Next
Author Message
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 03 Jul 2010, 21:47    Post subject:  Slackpup 0.4 beta
Subject description: Beta of Puppy built from Slackware 13.1 packages
 

The announcement for 0.3 on my blog:

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=01695

The forum discussion on Spup 0.2:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=57110

A major feature of this pup is that Kenel Mode Setting is turned on for Intel 'i915', Nvidia 'nouvea' and ATI 'radeon' kernel modules -- see /etc/modprobe.d
-- if any other hardware needs to have KMS turned on, you can experiment with an appropriate config file in this directory.

Note, the kernel video drivers are at /lib/modules/2.6.34/kernel/drivers/gpu/drm/

Find the bugs!

EDIT:
Spup 0.4 has arrived:

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=01715

You might also find this post on Samba printing to be useful:

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=433211#433211

Discussion on 0.4 starts from the bottom of page 3...

_________________
http://bkhome.org/news/

Last edited by BarryK on Fri 09 Jul 2010, 22:22; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2455
Location: Texas, USA

PostPosted: Sat 03 Jul 2010, 22:51    Post subject:  

Slackpup 0.3 beta is working well. kudos Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Only problem so far is the new nouvea driver. It is found using probe to setup the driver. The display had problems though, small dashes of different colors were scattered over the screen and kept moving around. When exiting to prompt the screen resolution was changed so it was very difficult to see the print. Also, upon shutdown, it went to a black screen. This driver is useless for my hardware.

Choosing nv on reboot worked fine and hopefully a pet will be made of the nvidia 256.36 driver for this distribution.

Thanks,
Jim

System: BFG NVIDIA Geforce 8400 GS 512MB, Asus P6T Motherboard, Intel core i7-920 (8MB Cache, 2.66 GHz), DDR3 3GB 1333MHz ram, Pioneer DVR-2910 DVD+-RW Dual Layer Burner, Realtek ALC1200 Audio, HP Photosmart C5280 All-in-One
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 03 Jul 2010, 22:59    Post subject:  

Yeah, I'm new to using 'fbcon' kernel module, the frame-buffer console driver, and I don't know how to specify the resolution.

Note, the intel kernel driver doesn't seem to need 'fbcon', seems to have its own console driver. That also has the problem of displaying in a very high resolution, or rather, very small text.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 03 Jul 2010, 23:06    Post subject:  

Attached is the Slackware 13.1 ntfsprogs package. It supplies the missing libntfs* shared library.

The ntfsprogs package template in Woof had screened out the shared library, now fixed.

I had to gzip it, as this forum will not accept an .txz file as attachment.
So, download it, then run 'gunzip', then click on this package, then choose Yes button to install...
ntfsprogs-2.0.0-i486-2.txz.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  ntfsprogs-2.0.0-i486-2.txz.gz 
Filesize  274.28 KB 
Downloaded  411 Time(s) 

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2086
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 03 Jul 2010, 23:21    Post subject: Slackpup 0.3 beta
Subject description: video
 

Computer 1 - ati hd 3200 onboard - chose probe

# report-video
VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon HD 3200 Graphics
02:00.0 Multimedia video controller: Conexant Systems, Inc. CX23885 PCI Video and Audio Decoder (rev 04)

Driver used by Xorg:
radeon

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#
********************************************************************************************************************************
Computer 2 - nvidia 8600GT - chose probe

# report-video
VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
07:02.0 Multimedia video controller: Internext Compression Inc iTVC16 (CX23416) MPEG-2 Encoder (rev 01)

Driver used by Xorg:
nouveau

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#

Screen had strange lines here and there over entire screen so I exited to the prompt and ran xorgwizard and chose the nv driver.

# report-video
VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
07:02.0 Multimedia video controller: Internext Compression Inc iTVC16 (CX23416) MPEG-2 Encoder (rev 01)

Driver used by Xorg:
nv

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#

The screen is good with the nv driver.

********************************************************************************************************************************
I installed a pet of wine 14.2rc5 that I made in quirky the other day and it worked well.
I installed safari 5.0 + install_flash_player.exe in wine and safari played flash videos at cnn and youtube perfectly.
Safari ran fast too.
I downloaded firefox from the slackware repo in puppy package manager and it worked perfectly,also downloaded amarok 2.30
from slackware repositories and it has a lot of dependencies.Amarok would come up when I clicked on the menu entry but it showed
a lot of error messages and wouldn't work.
EDIT:
I installed the devx and ran amarok again, only a couple of errors this time and I could load a file.Mp3's won't play but ogg files play fine.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5726
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 04 Jul 2010, 01:31    Post subject:  

Fresh frugal install on my old P3 test computer.


VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82810E DC-133 (GMCH) Graphics Memory Controller Hub (rev 03)
00:01.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82810E DC-133 (CGC) Chipset Graphics Controller (rev 03)

Driver used by Xorg:
intel

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5726
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 04 Jul 2010, 02:39    Post subject:  

Moved the testing to running live on my Quad-core with onboard Nvidia graphics.


VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
oem: NVIDIA
product: MCP61 - mcp61-86 Chip Rev

Driver used by Xorg:
nouveau

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#
Back to top
View user's profile Send private message 
tronkel


Joined: 30 Sep 2005
Posts: 1101
Location: Vienna Austria

PostPosted: Sun 04 Jul 2010, 04:23    Post subject:  

Good video using ATI Radeon:


Quote:
VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
oem: ATI ATOMBIOS
product: 01.00

Driver used by Xorg:
radeon

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"


Xsane has to be re-installed from PM to correct missing dependencies.

CUPS shell will not show at localhost:631. Nothing prints.

_________________
Life is too short to spend it in front of a computer
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7797
Location: qld

PostPosted: Sun 04 Jul 2010, 05:25    Post subject:  

hmmmm....

eek! (see screeny)

Code:
# report-video
VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
oem: NVIDIA
product: G98 Board - 5610002u Chip Rev

Driver used by Xorg:
nouveau

Video mode used by Xorg:
Resolution:  Depth 24  Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video


This is after I opened the menu and then shut it... looks like menu icons are fragmented and displayed anywhere.

Cheers

X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X

Ahh that's better, good old nv and we're back to a usable display

Code:
VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
oem: NVIDIA
product: G98 Board - 5610002u Chip Rev

Driver used by Xorg:
nv

Video mode used by Xorg:
Resolution:  Depth 24  Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video


Thanks
spup.png
 Description   oh no nouveau
 Filesize   99.7 KB
 Viewed   2121 Time(s)

spup.png


_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
sasaqqdan


Joined: 06 Jun 2008
Posts: 39
Location: China,Zhejiang,Hangzhou

PostPosted: Sun 04 Jul 2010, 07:30    Post subject: report-video  

Very Happy

http://puppy.cnbits.com/node/1487

Code:
# report-video
VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
oem: NVIDIA
product: GT216 Board - 0680vb05 Chip Rev

Driver used by Xorg:
vesa

Video mode used by Xorg:
Resolution:  Depth 24  Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
stu90


Joined: 25 Feb 2010
Posts: 1401
Location: England. Dell Inspiron 1501. Dpup

PostPosted: Sun 04 Jul 2010, 09:44    Post subject:  

Code:
VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
oem: ATI RadeonŽ Xpress 1150

Driver used by Xorg:
radeon

Video mode used by Xorg:
Resolution:  Depth 24  Depth: "Display"


Boots to desktop no problem

Connects to secure wireless network

gnome mplayer plays avi, mp3, flash, streaming radio.

Does this version have duel core support as only picking up single core on
Processor: AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-50

Puppy package manager when ever i try to view package dependencies the preinstall window closes.
Back to top
View user's profile Send private message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Sun 04 Jul 2010, 11:21    Post subject:  

booted xorg with "probe". manual selected x24 .
posted from sns wifi. screen is normal.
gnomeplayer plays opera /tmp extracted video, ogg, mp4, mpeg.
ppm is still cut off at the bottom.
Code:
# report-video
VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 04)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller (rev 04)

Driver used by Xorg:
intel

Video mode used by Xorg:
Resolution:  Depth 24  Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tubby

Joined: 24 Jan 2009
Posts: 317

PostPosted: Sun 04 Jul 2010, 11:52    Post subject:  

Frugal install on Toshiba Portege laptop.


VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
oem: Trident CYBER 8820

Driver used by Xorg:
trident

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

No problem with video probe, but the same problem and fix with wifi on this computer, i have noticed that there are two rc.pcmcia scripts?, one in etc/init.d and the other in etc/rc.d.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2086
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sun 04 Jul 2010, 12:33    Post subject: Slackpup 0.3 beta
Subject description: video etc
 

emachines d620 laptop

# report-video
VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
oem: ATI ATOMBIOS
product: RS690 01.00

Driver used by Xorg:
radeon

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#

I spent the morning adding applications to spup 030, all pets and others that I compiled in spup 030.Then I did a remaster and burned a new cd, the custom spup iso is 293mb Smile
I did a full install on this laptop and so far it is working great, I think it will remain here for quite a while.I am using wine-1.2-rc6 and it is working well on this laptop.
This is good, thanks
caroline.jpg
Description 
jpg

 Download 
Filename  caroline.jpg 
Filesize  115.25 KB 
Downloaded  415 Time(s) 
sysinfo.jpg
Description 
jpg

 Download 
Filename  sysinfo.jpg 
Filesize  105.09 KB 
Downloaded  387 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
richwa4sxz

Joined: 17 Sep 2007
Posts: 7
Location: Fort Walton Beach, Florida

PostPosted: Sun 04 Jul 2010, 12:46    Post subject: report
Subject description: video problem
 

VIDEO REPORT: Slackpup, version 030

Chip description:
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)

Driver used by Xorg:
vesa

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

Attempting to run Xorg worked but Seamonkey just generated large black areas at the animated Google page. Vesa goes to black at the console mode causing me to do a blind reboot. Audio seems to work as expected.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 8 [107 Posts]   Goto page: 1, 2, 3, ..., 6, 7, 8 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0991s ][ Queries: 12 (0.0044s) ][ GZIP on ]