Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 10 Dec 2016, 01:06
All times are UTC - 4
 Forum index » Off-Topic Area » Programming
Learning gtkDialog (pmenu project)
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 3 of 4 [46 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Author Message
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Wed 22 Sep 2010, 10:16    Post subject:  

Both of those are working. When it breaks, there is no highlight at all.

I'll play with it again when I get home from work.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Wed 22 Sep 2010, 17:55    Post subject:  

The problem seems to only affect ROX. And maybe it's only ROX-2.10 from Puppeee4.4 and Fluppy05.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
afishe2000

Joined: 29 Jan 2010
Posts: 37

PostPosted: Thu 23 Sep 2010, 07:01    Post subject:  

Downloaded a fresh copy of 4.4 beta 1 and put in on my SD card.

Running Rox as my desktop and Icewm as my windows manager.

Still can't recreate the problem.

If we can't figure it out, I'll revert back to 2.0.1 version without the icons, add the Exec data and develop from there.

Jeff
Back to top
View user's profile Send private message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Thu 23 Sep 2010, 09:01    Post subject:  

I'll try it on a fresh install later today. Maybe it's only my dev box - it does get hosed up from time to time. Smile
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
afishe2000

Joined: 29 Jan 2010
Posts: 37

PostPosted: Sun 26 Sep 2010, 17:22    Post subject:  

Ok,

Finally able to duplicate the problem, and it's a weird one.

I'm using a fresh full install of Puppeee 4.4 beta 2.

Change your theme to Brushed.

Open Chrome and Geany and test the menus work normally.

Open pmenu and select a program from either list so the icon shows.

While pmenu is still open test the menus on Chrome and Greany. (Should function normally)

Close pmenu and check the menus again. (No highlighting for the menu system)

Close and reopen Chrome and Greany and check the menus again. (Should function normally)

You can also fix the problem by re-applying the theme.

Doesn't seem to effect Firefox, still checking other programs.

May take some research to figure this one out....

Jeff
Back to top
View user's profile Send private message 
its-me-again

Joined: 29 Apr 2010
Posts: 109

PostPosted: Mon 17 Jan 2011, 05:48    Post subject:  

Hi in quirky 1.2 pmenu 3.0.0 crashes the desktop background and all apps currently running. is this normal.
Back to top
View user's profile Send private message 
its-me-again

Joined: 29 Apr 2010
Posts: 109

PostPosted: Mon 17 Jan 2011, 05:51    Post subject:  

afishe2000 wrote:
Ok,

Finally able to duplicate the problem, and it's a weird one.

I'm using a fresh full install of Puppeee 4.4 beta 2.

Change your theme to Brushed.

Open Chrome and Geany and test the menus work normally.

Open pmenu and select a program from either list so the icon shows.

While pmenu is still open test the menus on Chrome and Greany. (Should function normally)

Close pmenu and check the menus again. (No highlighting for the menu system)

Close and reopen Chrome and Greany and check the menus again. (Should function normally)

You can also fix the problem by re-applying the theme.

Doesn't seem to effect Firefox, still checking other programs.

May take some research to figure this one out....

Jeff


Jeff what version of pmenu are you using. you have an old puppy version. try the older ones. from here http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=40277
Back to top
View user's profile Send private message 
PenguinPupLin

Joined: 23 Dec 2011
Posts: 126
Location: The Little Red Dot

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 12:49    Post subject:  

Sorry,newbie question. After I've downloaded the pmenu-3.0.0.pet which is actually a pupzip tar.gz file ,and the required gtk...pet, what do I do? Pls bear with me,usually I just click the pet and it would auto install.
I am keen to use this tool in puppy 431, Wary 511 and 522, 214X-TOP9 and Lighthouse . Thanks in advance.
Back to top
View user's profile Send private message 
jemimah


Joined: 26 Aug 2009
Posts: 4309
Location: Tampa, FL

PostPosted: Fri 06 Jan 2012, 15:20    Post subject:  

Try this one.
pmenu-0.1.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  pmenu-0.1.pet 
Filesize  6.51 KB 
Downloaded  274 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
PenguinPupLin

Joined: 23 Dec 2011
Posts: 126
Location: The Little Red Dot

PostPosted: Sat 07 Jan 2012, 06:00    Post subject:  

'That simply works,thanks so much;instead of hunting high and low for the latest pmenu.pet to update the original/default pmenu editor,greedy me Embarassed .
Btw,before you came to my rescue,I've carelessly or accidentally deleted the opera icon on the desktop in the usr/share/applications folder and it became a triangle with exclamation mark inside but not linked to anything,how do I restore or remove this "hanging" icon?
Edit: It's OK,I've figured out how to remove or edit the menu item or put one on the desktop.
Back to top
View user's profile Send private message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2543
Location: near here

PostPosted: Sat 04 Feb 2012, 17:55    Post subject:  

Hi Jemimah, is that Pmenu 0.1 from this thread?
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=40277

is it possible to add new entires?

I've been using

Menu Entry Maker
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69453

Razz
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
s243a

Joined: 02 Sep 2014
Posts: 561

PostPosted: Sun 02 Oct 2016, 02:42    Post subject: Re: Learning gtkDialog (pmenu project)
Subject description: Modifying pmenu to include .desktop editing.
 

afishe2000 wrote:
Continuing work on an updated pmenu...

pmenu-3.0.0.pet

The pet for 3.0.0 REQUIRES /usr/bin/switch2 from gtk-theme-switch-i386.pet.



Using the image preview technique developed by zigbert you can now see the icons for each menu item.
(Page 28 of the Gtkdialog - tips thread)

To edit the .desktop files the program now calls "defaulttexteditor" instead of "geany" directly.

I've also included the "Exec" path information as suggested by big_bass.

Next update will include a confirmation dialog for the Full, Empty, and Delete Item buttons. I think these are drastic actions and should require a confirmation.

I am also still planning the ability to directly edit the .desktop files from the program in the future, as long as it doesn't slow it down too much.

Also playing around with the idea of sorting the items by category instead of alphabetically...

Jeff


The link to this pet no longer works. If there is a working link can someone please edit the original post.
Back to top
View user's profile Send private message 
s243a

Joined: 02 Sep 2014
Posts: 561

PostPosted: Sun 02 Oct 2016, 02:42    Post subject: Re: Learning gtkDialog (pmenu project)
Subject description: Modifying pmenu to include .desktop editing.
 

afishe2000 wrote:
Continuing work on an updated pmenu...

pmenu-3.0.0.pet

The pet for 3.0.0 REQUIRES /usr/bin/switch2 from gtk-theme-switch-i386.pet.



Using the image preview technique developed by zigbert you can now see the icons for each menu item.
(Page 28 of the Gtkdialog - tips thread)

To edit the .desktop files the program now calls "defaulttexteditor" instead of "geany" directly.

I've also included the "Exec" path information as suggested by big_bass.

Next update will include a confirmation dialog for the Full, Empty, and Delete Item buttons. I think these are drastic actions and should require a confirmation.

I am also still planning the ability to directly edit the .desktop files from the program in the future, as long as it doesn't slow it down too much.

Also playing around with the idea of sorting the items by category instead of alphabetically...

Jeff


The link to this pet no longer works. If there is a working link can someone please edit the original post.
Back to top
View user's profile Send private message 
phat7

Joined: 05 Jun 2015
Posts: 71

PostPosted: Sun 02 Oct 2016, 02:55    Post subject:  

jemimah's link works.
Back to top
View user's profile Send private message 
s243a

Joined: 02 Sep 2014
Posts: 561

PostPosted: Sun 02 Oct 2016, 03:44    Post subject:  

phat7 wrote:
jemimah's link works.


Jemimah's links is for penu 0.1. The original post gives a link to
pmenu-3.0.0.pet

which is broken.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 4 [46 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Off-Topic Area » Programming
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0497s ][ Queries: 12 (0.0047s) ][ GZIP on ]