Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 22 Nov 2014, 12:40
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Quirky NOP 1.2
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 5 of 7 [100 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1469
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Tue 03 Aug 2010, 00:22    Post subject:  

Found the problem, it's in /usr/share/applications/FireFox web browser.
it reads

[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Name=FireFox web browser
Icon=/usr/local/lib/X11/pixmaps/www48.png
Comment=FireFox web browser
Exec=/usr/lib/firefox/firefox "$@"
Terminal=false
Type=Application
Categories=WebBrowser
GenericName=FireFox web browser
MimeType=text/html;

remove the "$@" from Exec=/usr/lib/firefox/firefox "$@"
then it works as it should.
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Sat 07 Aug 2010, 12:22    Post subject:  

Here is the Minty theme if anyone wants it:
minty.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  minty.pet 
Filesize  520.63 KB 
Downloaded  494 Time(s) 

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
Henry

Joined: 29 Jul 2006
Posts: 829
Location: Oregon USA

PostPosted: Sat 07 Aug 2010, 21:57    Post subject: Final polish
Subject description: and an icon question SOLVED
 

My main and only computer, reformed on QNop 1.2 is finished and in heavy use. I'm very pleased with it. VirtualBox is good. Quite zippy with 480Mb memory assigned.

But some of the icons in the lower panel could be improved -

No problem with the normal "launcher" ones. I'm referring to the special "built-in" ones like clipman, screenshooter, trashcan, and in particular the tiny retrovol icon.

EDIT: I looked at the retrovol speaker, and it's relatively easy to change.
Code:
/usr/share/retrovol/images/
has .png files for high, medium, low, and muted. Simply copy over these whatever images you prefer - color coded, empty/full, same, etc. A decent set is already to be found in
Code:
/usr/share/icons/Neu-blue/48x48/status/
but is overcomplicated. I like one based on kmix, an upward facing speaker about 36x36.

The Xfce icons can be changed too, e.g. for the clipboard overwrite
Code:
/usr/share/icons/Neu-blue/48x48/actions/gtk-paste.png


See the new speaker icon at:
http://www.henrystrobel.com/linux.htm
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Max Headroom


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 187
Location: GodZone Kiwi

PostPosted: Wed 11 Aug 2010, 08:11    Post subject: G'day Gray or Any 1 eLse Able 2 Help, Please!
Subject description: Bring Back Me Bling...
 

Cool I've installed Grays NVidia Driver Package NVIDIA-256.35-k2.6.33.2-q1 Appropriate 4 Me Card & the New Ke*nel, libwnck-2.23.4-i686 ( eMerald Theme Manager ), & Compiz-0.8.4

They Show as installed in the PPM, But they All also have this same Missing Dependency "libgnomeprint xdelta3" According 2 Puppys' Dependency Checker?

This issue has Never Occurred B4, I've Searched the Forum & Googled the Web 4 answers, But in Vain!

How do I Fix this Please?
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Ronny

Joined: 12 Aug 2010
Posts: 4

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 03:12    Post subject: Nvidia Quadro NVS 135M
Subject description: Driver for Nvidia Quadro NVS 135M
 

Hi Guys,

I downloaded Quirky 1.2 which would really suit me well I think.
After searching for quite some time without finding anything, I would like to ask my question here:

I have a Dell D630 laptop with a Nvidia Quadro NVS 135M graphics chip.
Is there an existing .pet that I can use or is there another way to install a driver for that model.
Thanks a lot

Ronny (fairly new to Linux)
Back to top
View user's profile Send private message 
Ronny

Joined: 12 Aug 2010
Posts: 4

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 22:18    Post subject: Nvidia Quadro NVS 135M
Subject description: Driver for Nvidia Quadro NVS 135M
 

I "think" I found it!
On the Nvidia website I found a driver for the 135M called Nvidia 256.44.
And although on the website the 135M was not mentioned in their 256.35 driver specs I installed the NVIDIA-256.35-k2.6.33.2-q1.pet anyway and it seems to work.
So maybe this little explanation can help other Dell D630 owners.
I realy like Quirky NOP with Xfce.

Ronny
Back to top
View user's profile Send private message 
Max Headroom


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 187
Location: GodZone Kiwi

PostPosted: Fri 13 Aug 2010, 17:34    Post subject: G'day Gang, Please Help Again w/ the same Missing Dependency
Subject description: "libgnomeprint xdelta3" Trying 2 install MythTV
 

I've got the qrky_devx_120.sfs Package & Run it w/ the BootManager configure bootup ( ReBooted ),

installed kNown MythTV Dependencies mysql-5.0.67-php-5.2.6-i686.pet, & qt4-4.3.2.pet then Run Puppys Dependency Checker & it Claims that Both MYSQL & QtLibs aRe Missing that libgnomeprint xdelta3 File!,

this Missing libgnomeprint xdelta3 Dependency is Driving Me Crazy!!!
Please Help!!! Confused
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Henry

Joined: 29 Jul 2006
Posts: 829
Location: Oregon USA

PostPosted: Fri 13 Aug 2010, 18:18    Post subject: VirtualBox 3.2.8 What about it ?  

For the past few days when I select VirtualBox I often get a popup with a URL inviting me to click and download the new version. I have avoided the temptation, presuming it would not be so simple, and probably not worth it anyway.

I'm fine with what I have, preferring to wait and see if gray comes up eventually with a new .pet. In any case, I would not want to jeopardise my precious vdi. Here is the change log from the website:

VirtualBox 3.2.8 (released 2010-08-06)

This is a maintenance release. The following items were fixed and/or added:
VMM: properly terminate the VM with an error if the guest is trying to switch to the PAE mode but PAE is disabled in the VM settings
GUI: switch to native file dialogs (Windows hosts only; bug #5459)
GUI: don't use native file dialogs on KDE hosts (Linux hosts only; bug #6809)
3D support: fixed GL_EXT_texture_sRGB support
PXE: fixed ZENworks PXE boot regression
OVF: fixed slower export and larger images under certain circumstances (3.2.6 regression; bug #7073)
USB: properly signal an interrupt if the port suspend status changes
USB: respect the remote-only filter
USB: avoid VM hang when changing the configuration of certain devices (Windows hosts only)
USB: fix a crash with older Linux kernels and non-ASCII characters in device strings (Linux hosts only; bug #6983)
PageFusion: fixed conflict with the guest execution feature
PageFusion: fixed stability issues with a large number of VMs
PageFusion: fixed host crashes with guest SMP and Win64 guests
Memory ballooning: fixed problems restoring VMs with pre-allocation enabled
Bridged networking: fixed performance issue with GRO enabled on bridged device (bug #7059)
Hostonly networking: fixed performance issue (3.2.6 regression; bug #7081)
Hard disks: fix auto-reset of immutable disk at VM startup (bug #6832)
BusLogic: several fixes for Windows NT/2000 and SCO OpenServer guests
LsiLogic: fixed I/O errors under rare circumstances
Sharing disks: support for attaching one disk to several VMs without external tools and tricks (see here for a short explanation)
Shared folders: several fixes and performance enhancements for Solaris guests (bugs #4154 and #6512)
Solaris Installer: added support for remote installations
Guest Properties API: correctly support enumerating the properties of a running VM with an empty "patterns" field (bug #7171)
Guest properties: properly delete transient properties on shutdown
RDP video redirection performance improvements and stability fixes
Settings: silently fix host audio driver when reading machine XML settings files or OVF written by VirtualBox on a different host OS, for example convert DirectSound to PulseAudio (bug #7209)
Settings: properly store the NAT network setting in XML settings file version 1.10 and later (bug #6176)
VBoxManage: handle differencing images with parent UUID correctly in subcommand openmedium disk (bug #6751)
Web service: enabled HTTP keepalive for much better performance
Web service: added timestamps to logging output
Web service: treat 8-bit strings as UTF-8 not ASCII
X11 Additions: fix for Xorg 6.8 guests (e.g. RHEL4)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Max Headroom


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 187
Location: GodZone Kiwi

PostPosted: Fri 13 Aug 2010, 21:21    Post subject: Missing Dependency Update
Subject description: Missing Dependency Update...
 

Missing Dependency Update Embarassed Turns Out I've just Found Out that I Actually had 2 Missing Dependencies, the 1st part I've Sucksessfully been able 2 Resolve via PPM,

But I'm Still Stuck w/ xdelta3 Missing Dependency, Even tho NOPQ has it Builtin, Wot's more I've also installed xdelta_gui.gz & Both of these appear in the Utility menu.

But when I Run the Puppy Dependency Checker on Me NVidia Driver Package, eMerald, Compiz, MYSQL, QtLibs & libgnomeprint Every time it says I'm Missing xdelta3.

Please Help!!!
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
Henry

Joined: 29 Jul 2006
Posts: 829
Location: Oregon USA

PostPosted: Tue 17 Aug 2010, 16:51    Post subject: Re: VirtualBox 3.2.8 What about it ?  

Henry wrote:
For the past few days when I select VirtualBox I often get a popup with a URL inviting me to click and download the new version. I have avoided the temptation . . .


I noticed that the update pets fo VirtualBox 3.2.8 have quietly appeared in the Nop repository at http://puppylinux.ca/tpp/NOP/

And seem to work.

Thanks, gray!

Henry
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BobbyDing

Joined: 13 Jul 2010
Posts: 8

PostPosted: Thu 19 Aug 2010, 01:43    Post subject:  

Hello All,
I hope I'm posting in the rite place (nuwb). I've been experimenting with some puppy's on an old IBM laptop (300mhz, 425mb ram, 20gb HD, 1024x768). So far, puppy501 and NOP r2 work fine, and I'm enjoying the experience of resurrecting this old machine.

Today I tried installing the Quirky's (120, 120 retro, and NOP 120), but all fail the Xorg setup. I can get a desktop by using xwin, but the picture is not so good. I thought this was strange, because during 501 and NOP r2 setups, I just selected 1024x768-16 from the Xorg test and it fired rite up. But with Quirky it drops me out the a # saying to try Xorgwizard again. Only after several failed attempts will xwin work.

I don't know if this info would help, but under puppy501, the hardinfo app tells me I have:

Neomagic Corp NM2160 (Magicgragh 12DXP)

Display=1024x768 pixels
Vendor=The X.org Foundation
Version=1.7.6

Under Quirky120 it says:

Display=1024x768 pixels
Vendor=The X.org Foundation
Version=1.7.1

Do you think the problem is a newer kernel> Or newer Xorg? Is it possible to downgrade these? Any suggestions? I really like the XFCE that Quirky uses?

Thanks!

Bobby

UPDATE: Found my problem. Have to add "acpi=force in order for the live CD to boot on the old thinkpad, but that causes the above issues. Once installed on the HD, I needed to add "acpi-off" to the HD boot line. Once I did the kernel picks up the video (and other hardware) just fine! Just thought I should add this info... Bobby
I
Back to top
View user's profile Send private message 
Henry

Joined: 29 Jul 2006
Posts: 829
Location: Oregon USA

PostPosted: Sat 11 Sep 2010, 05:39    Post subject: Problem with Virtualbox in Quirky Nop 1.2
Subject description: Here's my story.
 

I've been using virtualbox with Win2000 in Nop 431r2 forever it seems with no problem. Then I went to Quirky Nop 1.2.

And after a great deal of flailing about, with help from gray and his new .pets, all was apparently well. (I've put the painful details out of my mind, which is easy when you're my age Wink

Then I exported my virtual disk in the ovf format and imported it into the newer Virtualbox version provided for use in Quirky Nop. No problem at all until a week ago.

Then something happened - I don't know what - guessed that the virtual disk had got corrupted. When I tried to restore from my old backup it said sorry, it has to be in the ovf format (which I had lost).

I thought, OK, I'll just rebuild it from scratch, which I set out to do. But it didn't work for me. I get error messages that I hope will mean something to someone here - obviously, ideally gray. Here are the messages:

VERR_VM_DRIVER_LOAD_ERROR (rc=-1910)
The VirtualBox Linux kernel driver (vboxdrv) is either not loaded or there is a permission problem with /dev/vboxdrv. Please reinstall the kernel module by executing
'/etc/init.d/vboxdrv setup'
as root. Users of Ubuntu, Fedora or Mandriva should install the DKMS package first. This package keeps track of Linux kernel changes and recompiles the vboxdrv kernel module if necessary.
-------------------------------------------------------
Failed to open a session for the virtual machine vm-1
The virtual machine 'vm1' has terminated unexpectedly during startup with exit code 1.
-------------------------------------------------------
Result Code:
NS_ERROR_FAILURE (0x80004005)
Component:
Machine
Interface:
IMachine {6d9212cb-a5c0-48b7-bbc1-3fa2ba2ee6d2}
------------------------------------------------------
Run in terminal:
/etc/init.d/vboxdrv setup

# /etc/init.d/vboxdrv setup
WARNING: Deprecated config file /etc/modprobe.conf, all config files belong into /etc/modprobe.d/.
Stopping VirtualBox kernel module ...done.
Removing old VirtualBox netadp kernel module ...done.
Removing old VirtualBox netflt kernel module ...done.
Removing old VirtualBox kernel module ...done.
Recompiling VirtualBox kernel module ...failed!
(Look at /var/log/vbox-install.log to find out what went wrong)
#

/etc/init.d/vboxdrv: line 302: /opt/VirtualBox/src/vboxdrv/build_in_tmp: No such file or directoryFailed to open a session for the virtual machine vm1.
-------------------------------------------------

Well, in any case, the situation is not dire. QNop by itself, as customized for my work, is wonderful and perfectly solid. Virtualization by nature is something of a kludge. It did seem the best solution and was great while it worked, but If I can't get it reliably sorted there are workarounds, however imperfect.

For now I'm running RootsMagic in wine with some usual wine limitations. No one has ever been able to run WordPerfect right in wine, so I'm making do with OpenOffice Write, which is good, and imports WordPerfect well, if you don't mind it stripping out all the graphics. But Abiword, it seems, is always too "quirky."
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Henry

Joined: 29 Jul 2006
Posts: 829
Location: Oregon USA

PostPosted: Sun 12 Sep 2010, 12:14    Post subject: This may be a clue . . . EDITED  

On boot up, just before X, I see a fleeting message:

Warning: Deprecated config file
/etc/X11/xorg.conf,
All config files belong /etc/modprobe.d/

Based on this
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=56436

I did this
Code:
mkdir /etc/modprobe.d
mv /etc/modprobe.conf /etc/modprobe.d


No change to the VBox problem, but the boot message now says "Deprecated config file /etc/modprobe.conf . . ."

I am expecting gray will resurface one of these days Wink
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Henry

Joined: 29 Jul 2006
Posts: 829
Location: Oregon USA

PostPosted: Mon 13 Sep 2010, 15:52    Post subject: Summary of VirtualBox problem in Quirky NOP 1.2 "SOLVED"
Subject description: EDITED
 

EDIT: Solved in the sense that I have now abandoned VirtualBox, at least in this case. I'm a very persistent guy, but life is short. VirtualBox worked very well until this last quirk, but really, I had wanted to get away from windows, and Vbox is not exactly doing that! More significantly, I am dropping WordPerfect as well, which I have used for 25 years in my writing and publishing, including a substantial list of successful books. But even that feels good - time to move on. OpenOffice Writer is very good, although not my idea of an elegant, efficient program. Let's hope Oracle does well by it (&Vbox).

Thanks again to gray for the solid software through QNop 1.2. I hope he continues with that, as I do.
====================================.

Here is the relevant history:
Henry: "I downloaded the new VirtualBox .pets and installed them (in /opt/). . . .
But it doesn't start. . .

gray: "Henry,
. . . try the entering the depmod-FULL command in the terminal and then re-start the computer.
VB depends on SDL and OpenGL.
Have you installed an SDL pet from the quirky repo ?
For OpenGl you need either the mesa pet or if you have an NVIDIA card then my NVIDIA pet includes OpenGL.

Henry: "gray,
Yet another test; I ran with pfix=ram and made a new test save file with only
Code:
sdl-1.2.11
mesa-7.6-q1
virtualbox-3.2.6-k2.6.33.2-q1.pet
virtualbox_guest_additions-3.2.6-k2.6.33.2-q1.pet
installed in that order.
Rebooted and saved. depmod-FULL and rebooted.
VirtualBox menu did nothing notable.
VirtualBox in terminal gave this:
Code:
# VirtualBox
VirtualBox: supR3HardenedMainGetTrustedMain: dlopen("/opt/VirtualBox/VirtualBox.so",) failed: libvga.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
#
I searched and finally found a libvga.1.4.3 folder containing libvga.so.1.4.3, which I renamed libvga.so.1 and copied into /usr/lib/.
I don't know if that's legal but finally the VirtualBox window opened!"

After that -
I exported my working virtual disk from the old vbox in Nop 431r2 and imported it into the new vbox in Quirky Nop 1.2. Worked perfectly until recently. I won't repeat the recent details from just above, but the current situation is apparently that I have a VBox in Quirky NOP 1.2 that would import a virtual disk m ovf format - if I had one, but will not let me create a new one. A "catch 22."
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
shako

Joined: 09 Jan 2010
Posts: 9

PostPosted: Fri 24 Sep 2010, 17:07    Post subject: lost x server on NOP quirky  

Hi I've been using quirky Nop and it is one of the best puppies ever, I started messing around with CAD programs and got Qcad to work and I think a version of turbo cad under wine.I should have stopped there!!
yesterday tried to install gcad (I think) as a pet but after doing so lost the X , tried to sort it out using xorgwizard but with no luck it will not start x, my question is how do I remove this pet (from the command line) and hopefully the xserver will work again.
Puppy is wonderful thanks to all the contributors I have donated to Barry a few times in the years I have used it, but realise after reading the developer of Ubuntu studio pups comments that I hadn't been out there thanking the community, SO THANKS TO EVERYONE WHO HAVE MADE PUPPY SUCH A GREAT SYSTEM.
this is a double post as I inadvertantly put it as a new topic!
shako
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 5 of 7 [100 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1199s ][ Queries: 12 (0.0119s) ][ GZIP on ]