Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 20 Dec 2014, 04:42
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Lucid Puppy 5.1 Bug Reports and Fixes
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 3 of 25 [364 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 23, 24, 25 Next
Author Message
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4447
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 12:15    Post subject:  

Seamonkey 2.0.6 E-mail is working fine here.
_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Minnesota

Joined: 11 Sep 2008
Posts: 315

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 13:19    Post subject: Will try emial again  

Quote:
Has nobody else tested Sylpheed in Lupu?

The first time you run Sylpheed, it creates a mailbox folder called Mail in /root and a hidden .sylpheed-2.0 configuration folder. However, Lupu already contains an old configuration folder. So when you run Sylpheed the first time, it thinks that it is set up correctly. Since its Mail folder does not exist yet, you can't send or receive messages.

Deleting the configuration folder and running Sylpheed again solves the problem.


NO CLUE "Sylpheed" was the name of the email program in Puppy from the icon, never tried to use it before... sorry.......

Will give a try shortly.. thanks....
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 13:24    Post subject:  

Quote:
So when you run Sylpheed the first time, it thinks that it is set up correctly. Since its Mail folder does not exist yet, you can't send or receive messages.

Deleting the configuration folder and running Sylpheed again solves the problem.


This is fixed in Instant Update 002 - now on Lupu News and linked in the first message in this thread. Thanks.
http://www.diddywahdiddy.net/LupuNews/
Back to top
View user's profile Send private message 
Minnesota

Joined: 11 Sep 2008
Posts: 315

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 13:32    Post subject:  Thank YOU SIR:
Subject description: Fix 002 fixed the issue.
 

playdayz:
THANK your sir:

A good man you are!

Congratulation on this version, it represents a LOT of work and effort. I especially thank all who helped and are helping in the clean up of menu's and all to make the this version easier and easier to use for novices. Please keep up the good work. It is the weekend....so how about taking a break and enjoy yourself..... can' send a brew, but have one for me!

GOOD JOB TO ALL.

Very Happy

EDIT:

Finally found the fix.. is there a way to have some sort of update button? on the desktop or as part of quickpet...or.. have I missed this???

Anyway... applied fix 002....solved Email download... THANK YOU again... it works... very slick. Plan is to use this more and more.... HAPPY PUPPY HERE Smile.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 14:09    Post subject:  

Quote:
Finally found the fix.. is there a way to have some sort of update button? on the desktop or as part of quickpet...or.. have I missed this???


Yes, as part of Quickpet.

There is a new Instant Update (002) posted on Lupu News under the News tab in Quickpet. It provides libjpeg7, latest index of puppy-lucid repo, enables laptop function keys for volume, brightness, etc., sets Netsurf home page, removes buggy Icewm Xtreme-ReAnimated theme, configures Sylpheed email, fixes USB bootflash, links fsck, and adds Dusk IceWM theme.
Back to top
View user's profile Send private message 
Minnesota

Joined: 11 Sep 2008
Posts: 315

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 14:28    Post subject: Found  

Yes, as part of Quickpet.



OPINION:
That should be on the desktop... kind of hidden tab.. now I know where to look. Also add the link to all the browsers if possible in the bookmarks Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 14:59    Post subject:  

playdayz wrote:
Quote:
Finally found the fix.. is there a way to have some sort of update button? on the desktop or as part of quickpet...or.. have I missed this???


Yes, as part of Quickpet.

There is a new Instant Update (002) posted on Lupu News under the News tab in Quickpet. It provides libjpeg7, latest index of puppy-lucid repo, enables laptop function keys for volume, brightness, etc., sets Netsurf home page, removes buggy Icewm Xtreme-ReAnimated theme, configures Sylpheed email, fixes USB bootflash, links fsck, and adds Dusk IceWM theme.


Very cool;
Bootflash works fine from full install now.

I'm listed as a "contributor": I'm tickled pink! Laughing

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3789

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 15:49    Post subject:  

Quote:
Also add the link to all the browsers if possible in the bookmarks


Good idea. I can do that with the next update.
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 16:04    Post subject:  

OK, this is brilliant. Been using it full time since RC2 with zero problems except Full Screen in Firefox (F11) which borked my profile, actually in JWM this time! After using full screen mode, returning to normal left me with no window frame. I never could get it back, so had to re-create .mozilla. Might have been caused by the Chromifox theme, or maybe CompactMenu, dont know, but I will be damn glad when Linux gets the new FF4 interface Smile
I installed the Fontwizard from iguleder, but modified the script a little to give 'hintslight' instead of 'hintfull' as IMHO that works best on LCD screens like mine. I get slight colour fringes to letters here and there but in general, font rendering is the best I get in anything other than Gnome.
For some strange reason, printing is the best from any Puppy so far....odd.
The update via Quickpet was flawless. Cool.....
The video performance is great even without Xorg-high (intel)

This is a really fine release... Thanks guys.....

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
edoc


Joined: 07 Aug 2005
Posts: 4447
Location: Southeast Georgia, USA

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 16:11    Post subject:  

Agree with DAVES, printing is the best so far AND Wifi is very reliable as well -- and it remembers settings from boot to boot.
_________________
Thanks! David
Home page: http://nevils-station.com
Don't google Search! http://duckduckgo.com
Puppy upup Raring 3992 & Lighthouse64-b602
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 16:22    Post subject:  

edoc wrote:
Agree with DAVES, printing is the best so far AND Wifi is very reliable as well -- and it remembers settings from boot to boot.


rcrsn51did his fair share in that department, I know playdayz had a good cups template too. I tested printing in every lupu since 502... I got me a new printer Wink (er... wifey had the printer under her "work station", a bobby pin fell into the old printer and stripped the gears Rolling Eyes ..hmmmm..)

Cheers!

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 16:30    Post subject:  

01micko wrote:
edoc wrote:
Agree with DAVES, printing is the best so far AND Wifi is very reliable as well -- and it remembers settings from boot to boot.


rcrsn51did his fair share in that department, I know playdayz had a good cups template too. I tested printing in every lupu since 502... I got me a new printer Wink (er... wifey had the printer under her "work station", a bobby pin fell into the old printer and stripped the gears Rolling Eyes ..hmmmm..)

Cheers!


The print QUALITY is important to me Mick as I am printing accounts and invoices, and this Puppy is the best so far.

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
tasmod


Joined: 04 Dec 2008
Posts: 1462
Location: North Lincolnshire. UK

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 17:26    Post subject:  

Hmmm, same as Beem, but now worse.

Started yesterday after upgrade.

I run Firefox, first click showed server error for any webpage, then connected on second click.

Finally, it suddenly shutdown my router connection!

Today on starting Firefox again, it did same. Disconnected router from DSL.

Just now same again, run up Firefox and accessed forum plus ebay and boom, DSL disconnected again.

I have to reboot the router and run the Internet Wizard each time to get network up.

I also noticed that compared to normal the DHCP connect is much much longer, it nearly times out.

I'll monitor it and maybe start a fresh frugal and pupsave.

_________________
Rob
-
The moment after you press "Post" is the moment you actually see the typso Cool
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 17:54    Post subject:  

Testing 5.1 for first time. Edit. Forgot to tell everybody "Thanks for a very good job. Looks cool and as far as I get it does work very good apart from what I write below.

A kind of bug or user failure maybe.

I fail to make it remember me a Swede. You know crazy chars like åäö and such.

I have to give it setxkbmap se each time me start up.

In menu.lst I told it to pkeys=se and thought that would do it.

It does say that it does load the se table but still when testing in console it shows [ instead of å or whatever it is supposed to on a US keyboard.

Yes I know one can do a special set up but I have already done the High pet to give it the best Intel driver so I don't want to do all that again.

So either it is me taking things in wrong order or it fail to make use of the pkeys=se

I looked in /lib/ and the se.gz is there.

What is best way to get Swedish keyboard?

I go to bed now so hope to find some suggestion within 20 hours or so Smile

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
scsijon

Joined: 23 May 2007
Posts: 1052
Location: the australian mallee

PostPosted: Thu 12 Aug 2010, 18:33    Post subject:  

01micko wrote:


OK, I took a look in petget and Barry has the "-T" param set to "-T 20".. ok so I did that, doesn't make sense to me to add it to the loop.

Also added the sleep preference, it was easy and may be useful to some, especially on slow equipment and connection.

Also added delete if petget fails to install, but it stays if only download fails.

scsijon and Kevin Bowers please test, and anyone else can test too.

Cheers


much better mick, still failed but it did attempt to download Laughing

just timed out, will try again later when i've rebooted in case that's all that is needed
EDIT: OK after reboot, downloaded and installed ok

regards
scsijon
ps i've had no firefox problems, are those having problems using 3.6.8?

Last edited by scsijon on Thu 12 Aug 2010, 20:55; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 3 of 25 [364 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, ..., 23, 24, 25 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1057s ][ Queries: 12 (0.0140s) ][ GZIP on ]