Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Dec 2014, 03:02
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Legacy OS (TEENpup) Feedback is it booting?
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 4 of 7 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
john biles


Joined: 17 Sep 2006
Posts: 1409
Location: Australia

PostPosted: Mon 06 Sep 2010, 10:25    Post_subject:  

Hello wuwei,
I always do a full install not frugal Sorry! Is it possible to see if a full install to hard Drive works or will it upset something else already on your hard drive?

_________________
Legacy OS 2.1 LTS Released! Install me on a new! EXT2 Partition with 500Mb of swap and I'll be happy. Razz
Legacy OS 4 Released! Install to newer legacy hardware / early EeePC's Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
wuwei


Joined: 15 Sep 2007
Posts: 774
Location: de

PostPosted: Mon 06 Sep 2010, 12:43    Post_subject:  

Thanks for your answer John.

I can try a full install. Since there is a dedicated partition for Legacy, it should not mess up anythig else.
The existing /boot/grub on another partition can be saved beforehand. I will try it tomorrow.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Roy

Joined: 31 Dec 2008
Posts: 444

PostPosted: Mon 06 Sep 2010, 18:57    Post_subject:  

John,

Thanks for responding. After installing your included rt61 wireless pet and rebooting the CD with a save file on my HD, I am still freezing up when initiating a wireless network scan. Rutilt shows:
Code:
Critical error:
Can't trigger scanning.
Code: 100


I did, however manage to install that same wireless .pet on Ttuxxx's 214XRC5 and had success with Pwireless for an unencrypted connection (rt61 does not support WPA but rt2561/rt61 pci does). Ttuuxxx's traditional Network Wizard still showed 'No modems detected', even with the Pwireless connection.

This desktop is 5+ years old, but I only recently (this year) found a wireless card that was linux-compatible. Maybe the card is just too new?

-Roy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
wuwei


Joined: 15 Sep 2007
Posts: 774
Location: de

PostPosted: Tue 07 Sep 2010, 05:26    Post_subject:
Sub_title: boot failures continued
 

This kind of a failure hasn't happened for me in a long time, but I can't get this legacy Puppy to boot.

I am shy to do a full install, because I have grub on another partition and in the MBR. Don't want to mess this up.

Then I spend about an hour+ to find grub stanzas for a manual frugal install and tried several of them. Without success unfortunately. The boot procedure stops already at loading the relevant hdb3 partition.

Next was a start from CD with the goal to create a pup_save file. This works fine until I am trying to install a nVidia driver. (Desktop is awfully shifted to the right without one).
Even the wellminded search does not detect a nVidia-96 driver for kernel 2.6.18.This "InstallNvidia-Puppy-2.12-and-2.13.pup" is as close as I can find any. Yet, that results in a black screen and no way out except by cutting the power.

Well? Guess I have to go without LegacyOS Crying or Very sad
Back to top
View user's profile Send_private_message 
john biles


Joined: 17 Sep 2006
Posts: 1409
Location: Australia

PostPosted: Tue 07 Sep 2010, 09:45    Post_subject:  

Hello wuwei,
Have a play with the 3D Control Center Dotpup as well as the Nvidia Dotpup while running live and see if this helps. Someone posted a Driver problem like yours in relation to TEENpup 2009 Legacy and got it working. May be you'll have same luck to. Very Happy

Link http://www.dotpups.de/dotpups/3D-Control-Center/

_________________
Legacy OS 2.1 LTS Released! Install me on a new! EXT2 Partition with 500Mb of swap and I'll be happy. Razz
Legacy OS 4 Released! Install to newer legacy hardware / early EeePC's Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Roger Hunter

Joined: 05 Jan 2008
Posts: 214

PostPosted: Fri 10 Sep 2010, 13:49    Post_subject:  

Hi John;

The problem I've had with Legacy not booting seems to be related to my second HD, a 250Gb drive.

With it unplugged, Legacy boots up just fine although the background image is missing.

Roger
Back to top
View user's profile Send_private_message 
john biles


Joined: 17 Sep 2006
Posts: 1409
Location: Australia

PostPosted: Fri 10 Sep 2010, 19:25    Post_subject:  

Hello Roger Hunter,
Let me know if you decide to use Legacy OS long term. (Not Play with it for a day or 2 and then distro hop to something else.)
Example you set it up on an old PC installed to Hard Drive and the background problem continues even though you've changed the background.

_________________
Legacy OS 2.1 LTS Released! Install me on a new! EXT2 Partition with 500Mb of swap and I'll be happy. Razz
Legacy OS 4 Released! Install to newer legacy hardware / early EeePC's Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Roger Hunter

Joined: 05 Jan 2008
Posts: 214

PostPosted: Fri 10 Sep 2010, 19:52    Post_subject:  

John;

Sorry, I'm unable to use linux full time.

My programming language doesn't work in linux and there's no driver for my mouse.

Roger
Back to top
View user's profile Send_private_message 
retry3

Joined: 15 Aug 2006
Posts: 65
Location: Ohio

PostPosted: Fri 10 Sep 2010, 20:06    Post_subject:
Sub_title: Booting OK
 

Hey John Biles -

Legacy boots and runs from CD, using it now for this post.-

HP pavilion notebook zv5120us - 1.2gHz-512RAM-ATI Radeon-80 Gb hd.

Wish I could help more but I am limited.

Regards,

Retry3
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Roger Hunter

Joined: 05 Jan 2008
Posts: 214

PostPosted: Fri 10 Sep 2010, 22:58    Post_subject:  

John;

Legacy lives!

My problem turned out to be a problem of some sort with the last partitions on the 250Gb drive.

Once I deleted them the rest fell into line.

Legacy OS installed with the dead leaf background. But the tutorials died too. Neither one works and there's no Ethernet setup so I'm using it as the menu holder for booting the system.

Roger
Back to top
View user's profile Send_private_message 
maxpro4u


Joined: 19 Jun 2010
Posts: 290
Location: Rittman,Ohio,USA, In dog years,I'm dead

PostPosted: Sat 11 Sep 2010, 19:33    Post_subject:
Sub_title: D-Link not seen
 

I just did a frugal install of Legacy on my old compaq laptop. It booted fine but I can't connect. It has a D-Link DFE 690 TXD in slot2 but is not seen nor a driver. Can I use the driver from 5.1 (which works)and where is it located?
_________________
Dell D610 1.7M w/1024mb
Testing Slacko and a few others
I'm Max Wachtel and I approve this message.
Registered Linux User #393236
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website YIM MSNM 
ttuuxxx


Joined: 05 May 2007
Posts: 10847
Location: Ontario Canada,Sydney Australia

PostPosted: Sat 11 Sep 2010, 21:53    Post_subject:
Sub_title: D-Link not seen
 

maxpro4u wrote:
I just did a frugal install of Legacy on my old compaq laptop. It booted fine but I can't connect. It has a D-Link DFE 690 TXD in slot2 but is not seen nor a driver. Can I use the driver from 5.1 (which works)and where is it located?

not usually, its compiled against the specific kernel that lagacy OS uses, There is a simple how-to at the dlink website, as long as you have the devx installed, it should be easy.
http://www.dlink.com/support/faq/default.aspx?prod_id=1226&question=DFE-690TXD
ttuuxxx

_________________
http://audio.online-convert.com/ <-- excellent site
http://samples.mplayerhq.hu/A-codecs/ <-- Codec Test Files
http://html5games.com/ <-- excellent HTML5 games Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
svgt

Joined: 26 Mar 2008
Posts: 109
Location: Hamburg, Germany

PostPosted: Tue 14 Sep 2010, 15:17    Post_subject: Usb mouse is not handled  

I have installed Legacy on a 12 years old desktop pc. There is no usb plug-in at the mainboard, but there is a pci card for usbs.

During over 20 trials the usb mouse is not recognized. But sometimes it works. How can I manage to get the usb mouse for sure?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
svgt

Joined: 26 Mar 2008
Posts: 109
Location: Hamburg, Germany

PostPosted: Tue 14 Sep 2010, 16:59    Post_subject: Dual boot with Puppy 431 - confusion with hda sda  

I want to run a LegacyOS in a dual boot system with Puppy 431 on the same drive. I did not find a way to start both Puppies from the same menu.lst.

Because of the different notations for the disk i must distinguish between hda and sda. It is not possible to start 431 from the LegacyOS menu.lst with sdax.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
john biles


Joined: 17 Sep 2006
Posts: 1409
Location: Australia

PostPosted: Tue 14 Sep 2010, 21:49    Post_subject:  

Hello svgt,

Does a PS/2 mouse work? can you use that? Anyone else had this mouse problem and can provide a fix?

To anyone dual booting series 2 and 4 Puppy's together have any advice in how you configured the 2 to boot together with grub and may be attach a copy of your 1st menu.

_________________
Legacy OS 2.1 LTS Released! Install me on a new! EXT2 Partition with 500Mb of swap and I'll be happy. Razz
Legacy OS 4 Released! Install to newer legacy hardware / early EeePC's Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 4 of 7 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1069s ][ Queries: 12 (0.0345s) ][ GZIP on ]