Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 27 Aug 2014, 09:16
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
update deleted auto connect at startup?
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 19 Sep 2010, 01:07    Post_subject:  update deleted auto connect at startup?  

I updated Lucid Puppy Quick start the LupQ 509 version from 506 or 508 not sure. Frugal install. with a pupsave for 506 that first got updated to 508 and then 509 but only lost internet after last update!!!

After that update I lost connection to internet LAN and have to manually do it again and again each time me boot up.

So something went wrong there.

How does one manually repair that ability to remember how to connect?

I guess one elaborate way would be to start all over? Are there an easier way to do it?

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send_private_message 
babaguy


Joined: 13 Apr 2010
Posts: 111

PostPosted: Sun 19 Sep 2010, 04:10    Post_subject: Good Question, Noob...!  

No answers from me, Noob (so nothing NOO there !) but it's a very good question.

In my first Puppy install (4.2 Retro on an HP Omnibook XE2 with a replaced HD) I had to manually connect sometimes (I always just use an ethernet cable) and I also had to start "Firestarter" Firewall every time, even though Puppy always assured me it would remember and start "Firestarter" automatically on the next boot-up.

The "Firestarter" issue pops up in other newer Puppys as well...

I was also having this manual connect thing in LuPu 5.10 off a CD, and when I went back to 4.3.1/CD to try and cure a NO SOUND issue in 5.10, I found that the ethernet connection was not recognised in 4.3.1 ! ! !

So if there ARE any wily Pup-Coder-Commanders out there who have a clue how to solve this, all answers are (as EVER) most welcome...

I *think* I'm just going to go and either re-burn or re-run the first install in my 5.10 and 4.3.1 and see if Puppy gets it right the second time around!

- babaguy

_________________
"Real happiness lies in making others happy." - Meher Baba
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 19 Sep 2010, 07:12    Post_subject:  

Thanks Baba,

yes I have similar experiences. I used puppy431 and loved it but it lost connection say each 30 minutes or so.

then deep into a thread Barry or another guy that are good at puppy told us how to change something and I gave it a try and it worked.

Then Barry or somebody came up with Simple Network Setup and I use this in Quirky 1.0 and it always work and keep DHCP or what I ahve .

No problemo until me updated LupQ from one version to next.

So I either have to start all over with LupQ and hopefully that restore it's ability to remember the settings.

But a lot of job to start all over. Sure one can rename it to LupQ2 and that way know which is which and mimic what one installed from Package Manager and such.

then when everything work one delete the bad one and keep the new one and change from lupq2 to lupq

I hope somebody in this thread tells me more about how to do an automatic SNS connection in Lupu before I make all that work .

I feel too lazy this day. Am a bit depressed that the summer is over and me not gone down in weight.

Baba, we could use the good search to find that all thread maybe.

http://www.wellminded.com/puppy/pupsearch.html

that one is really good. One only need to remember the exact key or important search words.

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send_private_message 
babaguy


Joined: 13 Apr 2010
Posts: 111

PostPosted: Sun 19 Sep 2010, 13:50    Post_subject: Tak, Noob...!  

Tak a *LOT*, Noob - !

But I suppose "Real happiness lies in making others happy," so I will undertake a search or searches about the SNS / DHCP issue in Quirky and also try to see what code one commands to ensure that "Firestarter" actually STARTS like it *says* it's going to do!

I may not have anything for you for a day or so, but I will crawl through the forum & Well-Minded and try to get some helpful insights and perspectives...

Tak, as I say - and if you're anywhere near the Opera Cafe/Bar in Stockholm please have an espresso for me, won't you? (Should only set you back maybe 10 - 20 kroner...!)

- babaguy

_________________
"Real happiness lies in making others happy." - Meher Baba
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 19 Sep 2010, 14:00    Post_subject:  

Coffee can taste real good. Smile

Firestarter wow that is good you remind me. I usually test by going to

Console and write

iptables -L and then if it has drop then I trust it worked.

# iptables -L
Chain INPUT (policy DROP)
target prot opt source destination
ACCEPT all -- anywhere anywhere state RELATED,ESTABLISHED
ACCEPT all -- anywhere anywhere state NEW
TRUSTED all -- anywhere anywhere state NEW

Chain FORWARD (policy DROP)
target prot opt source destination

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target prot opt source destination
DROP icmp -- anywhere anywhere state INVALID

Chain TRUSTED (1 references)
target prot opt source destination
ACCEPT icmp -- anywhere anywhere icmp echo-request
DROP icmp -- anywhere anywhere
REJECT all -- anywhere anywhere reject-with icmp-port-unreachable
#


Does that look okay to you?

Re SNS. Quirky has it built in but Lupu seems to not use it.

Wish one can add it as a pet? is that possible?

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send_private_message 
babaguy


Joined: 13 Apr 2010
Posts: 111

PostPosted: Sun 19 Sep 2010, 14:31    Post_subject: I Beg to Differ...  

Quote:
Re SNS. Quirky has it built in but Lupu seems to not use it.


I must beg to differ, Nooby - I have used (a little!) LuPu 5.10 via a CD and it DOES have the SNS - at least the iso *I* downloaded and (finnally!) burned had it - I went back and went through it all using the "Classic" Puppy Network Setup GUI thing-a-ma-jig too - Both were there...

Onward ! [/quote]

_________________
"Real happiness lies in making others happy." - Meher Baba
Back to top
View user's profile Send_private_message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sun 19 Sep 2010, 15:42    Post_subject:  

Okay but how does one find it then. Smile

Have looked and see it nowehre.

But I ahve lupq and maybe you talk about lupu?

_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0555s ][ Queries: 11 (0.0031s) ][ GZIP on ]