Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Dec 2014, 04:50
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
Restoring resolution
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
dbd400@gmail.com

Joined: 26 May 2010
Posts: 31
Location: Silver Spring. MD 20901

PostPosted: Wed 13 Oct 2010, 01:37    Post subject:  Restoring resolution
Subject description: After choosing incorrect resolution, cannot restore it.
 

version lupu-510. Installed it to usb, working on setting it up. The screen resolution was 1920x1080, discovered automatically by the live-cd. I loaded the NVIDIA driver, but inadvertently chose the wrong resolution, 1080x768. Reloading the driver did not work; editing all the xorg.conf files in /etc/X11 didn't work. (The system rewrote the xorg.conf files involved.) The material displayed on my 24-inch monitor is huge, but very little fits at that magnification.

How may I restore the 1920x1080 resolution without starting over?
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3548
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Wed 13 Oct 2010, 04:53    Post subject:  

I'm no Puppy expert, but here's what I would do:

1. Hit "Ctrl+Alt+backspace" to drop to a command prompt.

2. At the prompt, enter the command xorgwizard
When the wizard runs...
At some point you will need to choose "Probe", and then choose your preferred resolution.

3. If instead of being taken back to the desktop, you are taken to a command prompt...
Enter the command xwin to be taken to the desktop.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5482
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Fri 22 Oct 2010, 13:40    Post subject:  

When you loaded the Nvidia driver, did you do it as shown here?
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=58810
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Video
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0403s ][ Queries: 11 (0.0035s) ][ GZIP on ]