Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 21:46
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Wary Puppy 0.9.4 (094) feedback
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 10 Posts_count   Goto page: 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10 Next
Author Message
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7083
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 14:31    Post_subject:  Wary Puppy 0.9.4 (094) feedback
Sub_title: Yet another one!
 

Another Wary, and yet another kernel! See announcement:

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=01906

Hopefully, though, this one is close to a Release Candidate (fingers crossed).

And, is this 2.6.31.14 kernel "The One"?

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2156
Location: Ontario Canada

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 14:52    Post_subject: Wary Puppy 0.9.4 (094) feedback
Sub_title: ati
 

I have 094 installed to an 8gb flash drive.The commercial ati driver
installed okay.The video driver upgrade wizard is advising to install
the commercial ati driver which is already installed.
The icon for retrovol in the tray is x'ed out but I do have sound.
Hardinfo doesn't give any info on temperature like it did in 092.

I am happy that this pc wasn't shut out by the new (older) kernel in
094. Smile

# uname -r
2.6.31.14
# report-video
VIDEO REPORT: Wary Puppy, version 094

Chip description:
oem: ATI ATOMBIOS
product: REDWOOD 01.00

Driver used by Xorg:
#card0driver

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#
094scrn.jpg
Description 
jpg

 Download 
Filename  094scrn.jpg 
Filesize  214.47 KB 
Downloaded  337 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7083
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 15:17    Post_subject:  

I have upgraded the firmware tarballs for the Conexant HSF and HCF modems. Attached.

These two files go into /lib/modules/all-firmware/.

If you have such a modem, after downloading these files and placing them at the correct location, delete any line in /etc/modules/firmware.inst.2.6.31.14 with "hcfpcimodem" or "hsfmodem", then reboot.

Note, these tarballs have gone into Woof, so will be in future Woof-built puppies.
hsfmodem.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  hsfmodem.tar.gz 
Filesize  172.4 KB 
Downloaded  381 Time(s) 
hcfpcimodem.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  hcfpcimodem.tar.gz 
Filesize  189.08 KB 
Downloaded  292 Time(s) 

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 15:33    Post_subject:  

Looking VERY good so far including the notorious OpenOffice Smile
_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7083
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 15:35    Post_subject:  

Billtoo,
Looking at your snapshot, I see that the Video Upgrade Wizard is displaying some wrong information.

Could you please post the output from running this in a terminal window:

# lspci -nn -m

Also, could you please gzip your xorg.conf file and post it here:

# gzip /etc/X11/xorg.conf

Thanks very much.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 15:45    Post_subject:  

OpenOffice Writer, LibreOffice Spreadsheet, Gnumeric, and borked mplayer Smile
Enabling transparency in jwm borks it Smile



Both OpenOffice, LibreOffice and java are running from sfs files. Cool. Printer installed no problem, and Gnumeric does not stall for a few seconds while gathering printer info (it did on 09 and 092). Very close to RC.

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 16:09    Post_subject:  

Holy CRAP Barry what did you do.. Seamonkey is absolutely flying. The screen re-draw is the best ever, Linux, Windows, whatever. Well done...
_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 16:18    Post_subject:  

Going back, most Puppies since 4.3.1 has had big problems on my system with this webcam http://livecam.courchevel.com/index.php?langue=2
094 just nails it Smile Brilliant.

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2156
Location: Ontario Canada

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 16:21    Post_subject: Wary Puppy 0.9.4 (094) feedback  

BarryK wrote:
Billtoo,
Looking at your snapshot, I see that the Video Upgrade Wizard is displaying some wrong information.

Could you please post the output from running this in a terminal window:

# lspci -nn -m

Also, could you please gzip your xorg.conf file and post it here:

# gzip /etc/X11/xorg.conf

Thanks very much.


I sent you two files in a pm, I hope it worked because the message doesn't show up in my "sent" box.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5939
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 17:18    Post_subject:  

Fresh manual frugal install of Wary 094 on the old P3 test box. Working sound but not internet connection on initial boot.Easy enough to connect with SNS though.


VIDEO REPORT: Wary Puppy, version 094

Chip description:
Intel Corporation 82810E DC-133 GMCH [Graphics Memory Controller Hub]
Intel Corporation 82810E DC-133 CGC [Chipset Graphics Controller]

Driver used by Xorg:
intel

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#

-Computer
Processor : Pentium III (Coppermine)
Memory : 253MB (84MB used)
Operating System : Puppy Linux 0.09
User Name : root (root)
Date/Time : Thu 28 Oct 2010 09:15:59 PM CDT
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation


Kernel : Linux 2.6.31.14 (i686)
Compiled : #1 SMP Mon Oct 25 23:28:59 GMT-8 2010
C Library : GNU C Library version 2.10.1 (stable)
Default C Compiler : Unknown
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5939
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 17:29    Post_subject:  

Wary 094 live pfix=ram on my main Linux box. Working internet and correct 1440x900x24 resolution on boot,sound was muted though.


VIDEO REPORT: Wary Puppy, version 094

Chip description:
oem: S3 Graphics ProSavage DDR Family BIOS
product: VBE 3.0 Rev 0.0

Driver used by Xorg:
savage

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#


-Computer-
Processor : AMD Athlon(tm) XP 2400+
Memory : 1001MB (140MB used)
Operating System : Puppy Linux 0.09
User Name : root (root)
Date/Time : Thu 28 Oct 2010 04:27:16 PM CDT
-Display-
Resolution : 1400x1050 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation


xorg.conf

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Card0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
#Option "metamodes" "1440x900_60 +0+0" #METAMODES_0
Subsection "Display"
Depth 24
Modes "1440x900"
EndSubsection
EndSection

#PuppyHardwareProfile=S3_Graphics_ProSavageHanns_GHW19
Back to top
View user's profile Send_private_message 
broomdodger


Joined: 09 May 2008
Posts: 271
Location: Santa Cruz, CA

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 18:01    Post_subject: sound  

1) wary 094 clean frugal, sound works, wireless internet works

2) wary 094 second restart upgrade previous warysave
- this time no sound ie muted
- open full window make changes still no sound
- open config window > tray > tray slider was set to "19:Beep..."
- changed to "21:Master..." and sound is ok

This has happened with a previous wary/quirky/puppy but I did not make a note.

Also icons I added to the desktop/pinboard did not show up after the upgrade.

Quite a snappy puppy!

-Bill

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
broomdodger


Joined: 09 May 2008
Posts: 271
Location: Santa Cruz, CA

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 18:17    Post_subject: report-video  

acer travelmate 4670
-Computer-
Processor : 2x Genuine Intel(R) CPU T2300 @ 1.66GHz
Memory : 1024MB (196MB used)
Operating System : Puppy Linux 0.09
User Name : root (root)
Date/Time : Thu 28 Oct 2010 03:06:43 PM PDT
-Display-
Resolution : 1280x800 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation

150212 ~# report-video
VIDEO REPORT: Wary Puppy, version 094

Chip description:
Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller
Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/940GML Express Integrated Graphics Controller

Driver used by Xorg:
intel

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 16 Depth: "Display"

-Bill
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 18:51    Post_subject:  

Working fine on all 3 boxes (full installs), and bootflash now
working too.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send_private_message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Thu 28 Oct 2010, 19:26    Post_subject:  

DaveS wrote:
Going back, most Puppies since 4.3.1 has had big problems on my system with this webcam http://livecam.courchevel.com/index.php?langue=2
094 just nails it Smile Brilliant.


It's really beautiful in full screen!

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 10 Posts_count   Goto page: 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0810s ][ Queries: 12 (0.0056s) ][ GZIP on ]