Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 01 Oct 2014, 20:41
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Quirky 1.4 bug reports and feedback
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 10 Posts_count   Goto page: 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10 Next
Author Message
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Fri 26 Nov 2010, 20:02    Post_subject:  Quirky 1.4 bug reports and feedback
Sub_title: A Quirky based in Wary5
 

Blog announcement and download link:

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=01997

Announcement and release notes:

http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/quirky/quirky-1.4/release-Quirky-140.htm

Feedback welcome!

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Fri 26 Nov 2010, 20:40    Post_subject: touchpads  

Thanks fixing touchpad issue. But still the "MaxTapTime" to "180" required.
Code:
# grep -w SHMConfig xorgwizard
        Option "SHMConfig" "on"\
   Option "SHMConfig" "on"\
   Option "SHMConfig" "on"\
# grep -w MaxTapTime xorgwizard
        Option "MaxTapTime" "180"\
   Option "MaxTapTime" "0"\
   Option "MaxTapTime" "0"\

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
taca0

Joined: 06 May 2009
Posts: 120

PostPosted: Fri 26 Nov 2010, 22:01    Post_subject:  

I cant resolve the X crash problem ....

Where is the log of the X crash or X kills errors for post it ??

The problem is with the xv driver that is the acceleration driver ...

The xorg 1.3.0 its the fastest of all other that I use But its crash X a lot when using any kind of video player with xv.

I am using the VIA EPIA M with CLE266 video chip. I need to know if this its impossible to resolve or .....??
Back to top
View user's profile Send_private_message 
fluxit


Joined: 24 Jun 2006
Posts: 326
Location: Ketchikan, AK USA

PostPosted: Fri 26 Nov 2010, 22:37    Post_subject:  

taca0 wrote:
I cant resolve the X crash problem ....

Where is the log of the X crash or X kills errors for post it ??


/var/log/Xorg.0.log and/or /tmp/xerrs.log
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5798
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 26 Nov 2010, 22:47    Post_subject:  

Fresh manual frugal install of Quirky 140 on the old P3 test box. Initial boot had working sound and internet (wired dsl) and no problem getting desired 1024x768x24 resolution.Looking really good so far.


VIDEO REPORT: Quirky Puppy, version 140

Chip description:
Intel Corporation 82810E DC-133 GMCH [Graphics Memory Controller Hub]
Intel Corporation 82810E DC-133 CGC [Chipset Graphics Controller]

Driver used by Xorg:
intel

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#


-Computer-
Processor : Pentium III (Coppermine)
Memory : 253MB (79MB used)
Operating System : Puppy Linux 0.14
User Name : root (root)
Date/Time : Fri 26 Nov 2010 08:45:49 PM CST
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : ICH - Intel 82801AA-ICH
Back to top
View user's profile Send_private_message 
fluxit


Joined: 24 Jun 2006
Posts: 326
Location: Ketchikan, AK USA

PostPosted: Fri 26 Nov 2010, 22:52    Post_subject:  

Hardware: E6550, 2G ram, Radeon X1300, SBLive! 24bit

Quirky 1.4 booted successfully to the desktop(pfix=ram.) Wired lan and sound were setup automatically. I did get the "woof! woof!"

I was asked to select my default audio device. After doing so, I installed mesa and restarted my Xserver... I was then asked once again to select my default audio device. dri fails on my Ati Radeon X1300 the same way it did on Wary.98. I tried enabling Exa which led to a very slow desktop redraw, but no dri. I also tried a couple of different mesa pets, still no dri. Upon restarting the Xserver, I was again asked to select my default audio device.

After a shutdown with a fresh pupsave and restart, I was finally not asked to select my default audio device.

The dvorak keyboard keymap is still broken in the console.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Fri 26 Nov 2010, 23:26    Post_subject: NVIDIA driver works  

Burned CD. Regret the tray icons does not appear 55 seconds.
Upgrade X drivers kindly informed to install mesa package first.
Installed mesa from the PPM.
Installed Nvidia driver 260 from the Upgrade X drivers.
Run xorgwizard. Probe, not any choosing.
Works with no problem. Great Very Happy

NVIDIA GeForce 8800GTX

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Fri 26 Nov 2010, 23:31    Post_subject: MIME of multimedia  

Gmplayer/Pmusic played back all my test audio/video files on my HDD.
Some MIME have not binded. Set them. Worked all.
# pwd
/initrd/pup_rw/root/Choices/MIME-types
# ls -1
audio_vnd.rn-realaudio
video_ogg
video_x-ms-asf

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Fri 26 Nov 2010, 23:56    Post_subject: SNS connection not persists  

My eth0 is automatically connected by Dugal's.
But switched to SNS for testing.
SNS easily connects but looses after reboot.Confused
Same as i preciously reported with Wary-098.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2116
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 27 Nov 2010, 00:00    Post_subject: Quirky 1.4 bug reports and feedback  

I'm running Quirky 1.4 live with a save file.
On first bootup I used sns to setup the wired network,then looked at
the Video Upgrade Wizard and it advised me to install mesa first and
then the commercial ATI driver.There was no option there to install
mesa so I downloaded it in ppm and followed the instructions when it
installed but report-video said I was using the vesa driver.

Then I clicked on the VUW again and downloaded and installed the
commercial ATI driver and followed the instructions again.After doing
that:

# report-video
VIDEO REPORT: Quirky Puppy, version 140

Chip description:
oem: ATI ATOMBIOS
product: REDWOOD 01.00

Driver used by Xorg:
fglrx

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#
But glxgears doesn't work and hardinfo shows:

OpenGL
Vendor Unknown
Renderer Unknown
Version Unknown
Direct Rendering No

Hardware acceleration is definately working though.

I have sound on this pc but I have the same problem as 098 in that
retrovol is totally x'ed out and can't be configured.

When I ran the alsa sound wizard I heard the two barks, if I try to run
alsa mixer in the console it give the error:

# alsamixer
cannot load mixer controls: Invalid argument
#

lspci shows:

00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc Device aa60

Ogle works well on this computer but it doesn't have as many settings
as xine, I made xine-lib-1.1.19-i486.pet and xine-ui-0.99.6-i486.pet
in 098 a few days ago and xine is working well.

Quirky is working well other than those things on this pc, I'm going to try
it out on another desktop that is a little older and I think it'll work better
on it.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Sat 27 Nov 2010, 00:14    Post_subject: Boot off from CD with ram mode
Sub_title: still loads main sfs from HDD
 

Installed on USB flash using BootFlash. Works no problem.
(But the partition the BootFlash makes may have some problem, but i will report on the issue later.)

Tested the Live CD boot with 'puppy pfix=ram'.
It loads the main sfs file from the USB flash.
This case is no problem. But i think it might be problem when we want to maintain the HDD with booting off from CD with ram mode.
Code:
PUPMODE=5
PDEV1='sr0'
DEV1FS='iso9660'
PUPSFS='sde1,vfat,/qrky_140.sfs'

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
duke93535


Joined: 05 May 2005
Posts: 194
Location: California , High Desert

PostPosted: Sat 27 Nov 2010, 01:27    Post_subject:  

It's goodbye to Quirky 1.4, the Xorg is too old for my equipment, going the same as Wary is bad, when Quirky 1.3 seemed to be made for a little more cutting edge equipment and worked well on my one year old computer with AMD 3 socket motherboard, quad, amd newer ATI video 4250 and the other machine with 4290 video. Quirky 1.4 can only use a “vesa” driver and not the “radeon” as in 1.3.

Looking forward to seeing Quirky 1.5 and hopefully, being back on track again as before. I believed Quirky was suppose to be a little more advance and not like Wary, just for older equipment. I would prefer the standard Xorg radeon driver of 1.3's newer version as listed 1.7.1 Xorg.

Good Luck, Duke

PS: After a fashion we got it working with the ati driver and put in mesa utilities from ubuntu.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5798
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 27 Nov 2010, 01:31    Post_subject:  

Your new file downloader works great........this is the first release I've tested where the Video Upgrade Wizard actually downloaded the pet package.Downloaded and installed, first try no problem. Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2116
Location: Ontario Canada

PostPosted: Sat 27 Nov 2010, 01:49    Post_subject: Quirky 1.4 bug reports and feedback
Sub_title: acer
 

Running live with a save file.
On first boot the sound and wired network are working.
The video wizard advised to download mesa first then the commercial
nvidia driver.

I do that and when finished:

# glxgears
37157 frames in 5.0 seconds = 7431.400 FPS
50656 frames in 5.0 seconds = 10131.200 FPS
52290 frames in 5.0 seconds = 10458.000 FPS
52283 frames in 5.0 seconds = 10456.600 FPS
52293 frames in 5.0 seconds = 10458.600 FPS
#
# report-video
VIDEO REPORT: Quirky Puppy, version 140

Chip description:
oem: NVIDIA
product: G84 Board - p402h00 Chip Rev

Driver used by Xorg:
nvidia

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#

It's working well on this 3 year old Acer desktop.
2010-11-27_00-39-37-thumb.jpg
 Description   
 Filesize   42.07 KB
 Viewed   3291 Time(s)

2010-11-27_00-39-37-thumb.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7047
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sat 27 Nov 2010, 03:08    Post_subject: Re: Quirky 1.4 bug reports and feedback  

Billtoo wrote:
I'm running Quirky 1.4 live with a save file.
On first bootup I used sns to setup the wired network,then looked at
the Video Upgrade Wizard and it advised me to install mesa first and
then the commercial ATI driver.There was no option there to install
mesa so I downloaded it in ppm and followed the instructions when it
installed but report-video said I was using the vesa driver.

Then I clicked on the VUW again and downloaded and installed the
commercial ATI driver and followed the instructions again.After doing
that:

# report-video
VIDEO REPORT: Quirky Puppy, version 140

Chip description:
oem: ATI ATOMBIOS
product: REDWOOD 01.00

Driver used by Xorg:
fglrx

Video mode used by Xorg:
Resolution: Depth 24 Depth: "Display"

...the above also recorded in /tmp/report-video
#
But glxgears doesn't work and hardinfo shows:

OpenGL
Vendor Unknown
Renderer Unknown
Version Unknown
Direct Rendering No

Hardware acceleration is definately working though.

I have sound on this pc but I have the same problem as 098 in that
retrovol is totally x'ed out and can't be configured.

When I ran the alsa sound wizard I heard the two barks, if I try to run
alsa mixer in the console it give the error:

# alsamixer
cannot load mixer controls: Invalid argument
#

lspci shows:

00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc Device aa60

Ogle works well on this computer but it doesn't have as many settings
as xine, I made xine-lib-1.1.19-i486.pet and xine-ui-0.99.6-i486.pet
in 098 a few days ago and xine is working well.

Quirky is working well other than those things on this pc, I'm going to try
it out on another desktop that is a little older and I think it'll work better
on it.


Billtoo,
Did you test glxgears to see if a library is missing?

# ldd /usr/bin/glxgears

...or where-ever glxgears is located.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 10 Posts_count   Goto page: 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0959s ][ Queries: 12 (0.0088s) ][ GZIP on ]