Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 20 May 2018, 23:32
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Wary Puppy 5.0.4 (5.1 RC)
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 4 of 7 [93 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Author Message
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 2071
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Thu 10 Feb 2011, 16:32    Post subject:  

This version finds my onoard sound chip (intel)...thanks!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
maddox

Joined: 28 Sep 2007
Posts: 453
Location: sometimes in France

PostPosted: Thu 10 Feb 2011, 21:00    Post subject:  

booted the wary-503 live-cd, the md5sum of the live-cd zdrv.sfs is the same as you posted,
tried it 5 times in a row with umounting the cd in between, othewise is uses the cache.

I have fixed my problem of snd pcm levels muted/reduced after ~2-3 reboots on full-install of wary-503
have warm/cold rebooted the full-install 15 times eachway and all the snd levels are as required even if changed.
on my side, the problem is directly related to /etc/init.d/10alsa start)
..10alsa start) I split the single if into 2 if's
Code:
case "$1" in
 start)
  if [ -f /tmp/rc_d_rc_services_alsa_ok ];then #101121 see rc.services.
  #if [ "`lsmod | grep '^snd_'`" != "" ];then
   rm -f /var/lock/subsys/alsasound 2> /dev/null #or alsa will not start.
   #sometimes these don't all load...
   modprobe snd-mixer-oss
   modprobe snd-seq-oss
   modprobe snd-pcm-oss
   for I in $(seq 4); do #110111 shinobar: for reliable sound detection on HP Compac nc4010.
    [ -c /dev/mixer ] && break #note, /dev/mixer is deleted in /etc/rc.d/rc.sysinit.
    sleep 0.5 #110113 reduce 1 to 0.5.
   done
  fi # <-- CHANGE HERE add fi ,close 1st 'if' statement
   if [ ! -f /etc/asound.state ];then
    #try and set all levels workable...
    #set_mixers #in functions4puppy4
    #101015 BK had to add ,0 after Front...
   amixer -s -q <<EOF
set Master 75% unmute
set Master -12dB
set 'Master Mono' 75% unmute
set 'Master Mono' -12dB
set Front,0 75% unmute
set Front,0 -12dB
set PCM 90% unmute
set PCM 0dB
set Synth 90% unmute
set Synth 0dB
set CD 90% unmute
set CD 0dB
set Mic 0% mute
set PCM,1 90% unmute
set PCM,1 0dB
set Wave 100% unmute
set Music 100% unmute
set AC97 100% unmute
set 'Master Digital' 75% unmute
set DAC 90% unmute
set DAC -12dB
set DAC,0 90% unmute
set DAC,0 -12dB
set DAC,1 90% unmute
set DAC,1 -12dB
set Headphone 75% unmute
set Headphone -12dB
set Playback 100% unmute
set "SB Live Analog/Digital Output Jack" off
set "Audigy Analog/Digital Output Jack" off
EOF
   
   else
    alsactl -f /etc/asound.state restore #from /etc/asound.state.
#   fi  #CHANGE HERE comment line out, close 1st 'if' done above
  fi
 ;;

and for safety added 1 line in /etc/rc.d/rc.shutdown ,line 530
killall -9 retrovol > /dev/null 2>&1 #kill retrovol before 'alsa stop' , could be expanded for other mixers

on a side note,
noticed the screen is cleared on live-cd to display 'rc.sysinit' relevant boot messages
this is not carried over to full-installs, I added a 'clear >/dev/console' in /etc/rc.d/rc.sysinit
could this be used universally, as rc.sysinit is executed on all type of installs, just 1 line fit's all situations ?
#echo "MAKE FILESYSTEM USABLE"
clear > /dev/console
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1199
Location: Saint-Gérard / Walloon part of Belgium

PostPosted: Fri 11 Feb 2011, 00:16    Post subject:
Subject description: Smartlink modem woes
 

Hi 2byte!
2byte wrote:
... Smartlink 56k PCI modem ...
Ran Efax:
Code:
Print job received on socket
efax-0.9a: 12:37:44 opened /dev/ttySL0
...

Suggestions please?

You have a PCI modem, don't you; efax tells opened /dev/ttySL0.
Here using efax-gtk (on wary-500) + a PCTel PCI modem, I have set the 'modem' setting 'serial device' to /dev/modem' : it works; efax tells then
Code:
efax-0.9a: 05:12:36 opened /dev/modem


Hope this helps
Charlie
[/code]
Back to top
View user's profile Send private message 
zekebaby


Joined: 17 Nov 2010
Posts: 50

PostPosted: Fri 11 Feb 2011, 01:03    Post subject: Alsa still broken on Toughbook CF-T2  

I've been test driving 5.0.3 beta and sadly report that alsa is still broken for me. It works well on a clean frugal install with no warysave (sound H/W is detected and not muted) and remains that way for about 5 reboots, after which it disappears and cannot be brought back without removing warysave and starting over. This never happens in Puppy 4.3.1.

I did some regression testing and found that wary 030 works perfectly as well; but all warys since 051 have the disappearing sound problem above, so something happened between 030 and 051.

Here are the errors I get when running alsaconf
Code:
Getting started...
Building card database, please wait...
Setting default volumes...
amixer: Mixer attach default error: Input/output error
/usr/sbin/alsaconf: line 696: 10441 Aborted                 nohup /root/Startup/retrovol_tray >/dev/
                                                                                                   
ALSA lib confmisc.c:674:(snd_determine_driver) could not open control for card 0
ALSA lib conf.c:3286:(snd_config_hooks_call) function snd_config_hook_load_for_all_cards returned error
ALSA lib confmisc.c:674:(snd_determine_driver) could not open control for card 0                   
ALSA lib conf.c:4154:(_snd_config_evaluate) function snd_func_card_driver returned error: Input/output
ALSA lib confmisc.c:392:(snd_func_concat) error evaluating strings
ALSA lib conf.c:4154:(_snd_config_evaluate) function snd_func_concat returned error: Input/output error
ALSA lib confmisc.c:1251:(snd_func_refer) error evaluating name
ALSA lib conf.c:4154:(_snd_config_evaluate) function snd_func_refer returned error: Input/output error
ALSA lib conf.c:4633:(snd_config_expand) Evaluate error: Input/output error
ALSA lib pcm.c:2211:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM cards.pcm.default
aplay: main:608: audio open error: Input/output error
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 4208
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Fri 11 Feb 2011, 03:10    Post subject:  

I don't know the actual configuration but I made the experience that enabling one or both first features for the intel sound card
> Build hwdep interface for HD-audio driver ( debugging )
> Support digital beep via input layer ( generate digital beeps )

caused the retrovol and alsa saying no soundcard found, though the drivers were loaded .
modinfo snd* got me vague informations for modprobe parms but i could not figure the right ones and after several tries and quit it .

Code:
#!/bin/bash
rm /root/my-documents/modifo-snd.txt
modprobe snd-card-0
lsmod > /tmp/lsmod-snd-0.txt
LSMOD="`cat /tmp/lsmod-snd-0.txt`"
echo "$LSMOD"
echo
LSMOD1="`echo "$LSMOD" | tr ',' ' ' | tr -s ' ' | tr ' ' "\n"`" # why there is a last ' ' and an empty newline between the blocks is a riddle to me
echo "$LSMOD1"
echo
LSMODSND="`echo "$LSMOD1" | grep snd | sort -u`" # works without -OPTION(s) to filter all "snd*"
echo "$LSMODSND"
echo
echo "$LSMODSND" > /tmp/lsmod-snd-1.txt
cat /tmp/lsmod-snd-1.txt # output is exactly like echo "$LSMODSND"
echo
NR1="`cat /tmp/lsmod-snd-1.txt | head -n 1`" # cat -n works, -n 1 not
#NR1= "`cat /tmp/lsmod-snd-1.txt | head -n 1`" # here echo would execute
echo "$NR1"
echo
NRLAST="`cat -n /tmp/lsmod-snd-1.txt | tail -n 1`"
echo "$NRLAST"
NRLAST1="`cat -n /tmp/lsmod-snd-1.txt | tail -n 1 | tr -s " " | cut -f 2 -d " "`"
echo $NRLAST1 > /tmp/lsmod-snd-nrlast1.txt # echo "$NRLAST1# > /tmp/lsmod-snd-nrlast1.txt seems to put a TAB "\t" later into the " ", the " " in the file is still one " " but slightly larger ... echo $VAR leaves the " " in place ... dunno why :(
echo
echo "$NRLAST1"
echo
cat /tmp/lsmod-snd-nrlast1.txt
echo
NRLAST2="`cat /tmp/lsmod-snd-nrlast1.txt | cut -f 1 -d " "`"
echo "$NRLAST2"
echo MOMENT UP
echo
# for loop
#j=0                                       # prints only one "1" first and last 'n' : treats it as only one "i" and \n doesn't work either
#for i in "$LSMODSND"; do ((j++)) ; echo $j $i "\n"
#done
j=0
for (( j=1;j<=$NRLAST2;j++ )); do RMMOD="`cat -n /tmp/lsmod-snd-1.txt | grep -w $j | tr -s " " |cut -f 2 -d " "`"
echo $RMMOD
echo $RMMOD > /tmp/rmmod$j.txt
RMMOD2="`cat /tmp/rmmod$j.txt | cut -f 2 -d " "`"
echo $RMMOD2
modinfo $RMMOD2 | grep -v alias >> /root/my-documents/modifo-snd.txt
echo >> /root/my-documents/modifo-snd.txt
rmmod $RMMOD2 2> /tmp/rmmod-errs$j.txt
done

defaulttexteditor /root/my-documents/modifo-snd.txt

Quote:
filename: /lib/modules/2.6.30.9-i586-dpup005-Celeron2G/kernel/sound/pci/snd-intel8x0.ko.gz
license: GPL
description: Intel 82801AA,82901AB,i810,i820,i830,i840,i845,MX440; SiS 7012; Ali 5455
author: Jaroslav Kysela <perex@perex.cz>
depends: snd-ac97-codec,snd-pcm,snd,snd-page-alloc
vermagic: 2.6.30.9-i586-dpup005-Celeron2G SMP mod_unload 586
parm: index:Index value for Intel i8x0 soundcard. (int)
parm: id:ID string for Intel i8x0 soundcard. (charp)
parm: ac97_clock:AC'97 codec clock (0 = whitelist + auto-detect, 1 = force autodetect). (int)
parm: ac97_quirk:AC'97 workaround for strange hardware. (charp)
parm: buggy_semaphore:Enable workaround for hardwares with problematic codec semaphores. (bool)
parm: buggy_irq:Enable workaround for buggy interrupts on some motherboards. (bool)
parm: xbox:Set to 1 for Xbox, if you have problems with the AC'97 codec detection. (bool)
parm: spdif_aclink:S/PDIF over AC-link. (int)
parm: enable:bool
parm: joystick:int
Back to top
View user's profile Send private message 
MochiMoppel


Joined: 26 Jan 2011
Posts: 1510
Location: Japan

PostPosted: Sat 12 Feb 2011, 03:07    Post subject: Problems with pwidgets-2.0.8  

Booted live-CD Wary Puppy 5.0.3-beta, installed pwidgets-2.0.8 (from Puppy4 repository).

Same strange bug as with Wary 5.0:
When I click and drag the mouse somewhere in the calendar or Puppy Space widget, one of the icons in the upper left corner gets the focus and I can drag the icon from behind the widget. No such behaviour in Puppy 4.2 and 5.

Though this seems more than an annoyance, I periodically experienced reshuffled or lost desktop icons when I rebooted Wary 5.0, so pwidgets and the lost icon may be related...

[UPDATE]
The reshuffled and lost icons are caused by a different bug. I'll see if this was already reported and may post a fix request.

Last edited by MochiMoppel on Sat 12 Feb 2011, 23:06; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
rodin.s

Joined: 22 Sep 2010
Posts: 340
Location: Ukraine

PostPosted: Sat 12 Feb 2011, 16:41    Post subject: Wary Puppy 503-beta
Subject description: Not good for me. Hangs up like lupu
 

I don't know why this happens. But it hangs up when I plug in usb-flash or 3G-modem. Everything just freezes and I have to reset PC. Same thing with LuPu and Quirky with 2.6.33 and with Insidius Puppy on 2.6.32. Wary-5.0 works OK. So it's good for me to have mix-and-match so I could choose 2.6.31 kernel.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 10422
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Sat 12 Feb 2011, 20:26    Post subject:  

Barry,
This looks like something you need to deal with about booting with Wary live CD.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=64756
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 10422
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Sat 12 Feb 2011, 20:48    Post subject:  

Wary (Puppy Linux) in early stage of desktop development.
puppy kid.jpg
 Description   Desktop design
 Filesize   58.77 KB
 Viewed   1651 Time(s)

puppy kid.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 8551
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 15 Feb 2011, 19:05    Post subject:
Subject description: Smartlink modem woes
 

2byte wrote:
With my Smartlink 56k PCI modem I can set it up with the connection wizard but it will not dial out, and the modem will not be recognized on the next boot.

Steps:

Used the Connection wizard to set it up as ttySL0. Success

Ran Efax:
Code:
Print job received on socket
efax-0.9a: 12:37:44 opened /dev/ttySL0
efax-0.9a: 12:37:46 using /dev/slamr0 in class 1
efax-0.9a: 12:37:46 dialing Txxxxxxxx
efax-0.9a: 12:37:46 Error: dial command failed
efax-0.9a: 12:37:46 Warning: unexpected response "ERROR"


Tried rebooting and running Efax again:
Code:
Print job received on socket
efax-0.9a: 12:39:33 Error: can't open serial port /dev/ttySL0: No such file or directory


Ran the connection wizard and tested ttySL0. No modem detected. Chose Erase, then Exit.
Rebooted and ran the wizard again. Modem sets up as ttySL0 again.
Code:
# modem-stats -c "ATZ" /dev/ttySL0

OK
#
# modem-stats -c "ATZ &FE&D2S7=120 &C0 M1L0" /dev/ttySL0

OK
#


Ran WvDial:
Code:
--> WvDial: Internet dialer version 1.53
--> Initializing modem.
--> Sending: ATZ
ATZ
OK
--> Sending: ATQ0V1E1S0=0&C1&D2S11=55+FCLASS=0
ATQ0V1E1S0=0&C1&D2S11=55+FCLASS=0
OK
--> Modem initialized.
--> Sending: ATX3DTxxxxxxx
--> Waiting for carrier.
ATX3DTxxxxxxx
NO CARRIER
ERROR
--> No Carrier!  Trying again.
--> Sending: ATX3DTxxxxxxx
--> Waiting for carrier.
ATX3DTxxxxxxx
NO CARRIER
ERROR
etc. forever


Rebooted and tried Efax again
Code:
Print job received on socket
efax-0.9a: 12:46:22 Error: can't open serial port /dev/ttySL0: No such file or directory


I went through this several times and even blacklisted the acm(?) module and unticked Check for Carrier with no luck at all.

Boot 4.12 on the same machine and faxing works.

Suggestions please?


Shouldn't there be an actual phone number there, instead of x's?

--> Sending: ATX3DTxxxxxxx

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 8551
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 15 Feb 2011, 19:15    Post subject: Re: wary503 plus followup re last message  

scsijon wrote:
started the test box with a 503 cd

it said it wanted to do a 502 to 503 upgrade

I let it

it also wanted to copy the puppy.sfs over to the same location as the savefile and I said yes.

let it start up and was ok.

stopped my testing process here.

I wanted to find where the new puppy file was being placed Question

Eventually found it. What it is doing is creating a new zxxxxxxx directory for 503, copying the 503's zdrv.sfs AND puppy.sfs here **NOT** as it says it's doing (copying to the same location as the savefile).

copied manually to the correct place and rebooted

everything came up ok on reboot.

so that is the problem Exclamation

shutdown for now.

Will go back to my testing processes later today, update this message if necessary.

regards
scsijon

ps zdrv hash is correct.

pps @BarryK for his pc problem, from a vague past memory, doesn't the default setting for memtest actually start testing at either 256K or 640K and work upwards, I seem to remember that you need to tell it to actually test below that, and different again for the bottom ram blocks, and this had to be done from a floppy start, it couldn't do these low areas from a hd start. Another thing to check is if the two "directories" on the hd have the same info, I do remember having a 214 install giving random problems when the second directory was out of sync to the first as linux will use the second copy in r/o mode if the first copy is "in use".


Ok, I have reworded the message, it now says this:

"Very slow! Type ENTER key only to copy it to the same partition as the save-file"

...using "partition" instead of "place".

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 8551
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 15 Feb 2011, 19:42    Post subject:  

maddox wrote:
booted the wary-503 live-cd, the md5sum of the live-cd zdrv.sfs is the same as you posted,
tried it 5 times in a row with umounting the cd in between, othewise is uses the cache.

I have fixed my problem of snd pcm levels muted/reduced after ~2-3 reboots on full-install of wary-503
have warm/cold rebooted the full-install 15 times eachway and all the snd levels are as required even if changed.
on my side, the problem is directly related to /etc/init.d/10alsa start)
..10alsa start) I split the single if into 2 if's
Code:
case "$1" in
 start)
  if [ -f /tmp/rc_d_rc_services_alsa_ok ];then #101121 see rc.services.
  #if [ "`lsmod | grep '^snd_'`" != "" ];then
   rm -f /var/lock/subsys/alsasound 2> /dev/null #or alsa will not start.
   #sometimes these don't all load...
   modprobe snd-mixer-oss
   modprobe snd-seq-oss
   modprobe snd-pcm-oss
   for I in $(seq 4); do #110111 shinobar: for reliable sound detection on HP Compac nc4010.
    [ -c /dev/mixer ] && break #note, /dev/mixer is deleted in /etc/rc.d/rc.sysinit.
    sleep 0.5 #110113 reduce 1 to 0.5.
   done
  fi # <-- CHANGE HERE add fi ,close 1st 'if' statement
   if [ ! -f /etc/asound.state ];then
    #try and set all levels workable...
    #set_mixers #in functions4puppy4
    #101015 BK had to add ,0 after Front...
   amixer -s -q <<EOF
set Master 75% unmute
set Master -12dB
set 'Master Mono' 75% unmute
set 'Master Mono' -12dB
set Front,0 75% unmute
set Front,0 -12dB
set PCM 90% unmute
set PCM 0dB
set Synth 90% unmute
set Synth 0dB
set CD 90% unmute
set CD 0dB
set Mic 0% mute
set PCM,1 90% unmute
set PCM,1 0dB
set Wave 100% unmute
set Music 100% unmute
set AC97 100% unmute
set 'Master Digital' 75% unmute
set DAC 90% unmute
set DAC -12dB
set DAC,0 90% unmute
set DAC,0 -12dB
set DAC,1 90% unmute
set DAC,1 -12dB
set Headphone 75% unmute
set Headphone -12dB
set Playback 100% unmute
set "SB Live Analog/Digital Output Jack" off
set "Audigy Analog/Digital Output Jack" off
EOF
   
   else
    alsactl -f /etc/asound.state restore #from /etc/asound.state.
#   fi  #CHANGE HERE comment line out, close 1st 'if' done above
  fi
 ;;

and for safety added 1 line in /etc/rc.d/rc.shutdown ,line 530
killall -9 retrovol > /dev/null 2>&1 #kill retrovol before 'alsa stop' , could be expanded for other mixers

on a side note,
noticed the screen is cleared on live-cd to display 'rc.sysinit' relevant boot messages
this is not carried over to full-installs, I added a 'clear >/dev/console' in /etc/rc.d/rc.sysinit
could this be used universally, as rc.sysinit is executed on all type of installs, just 1 line fit's all situations ?
#echo "MAKE FILESYSTEM USABLE"
clear > /dev/console


I don't understand the reason for inserting the 'fi'. You will have to provide me with the justification, what is failing that is requiring that.

What I have done though is move the "sleep 0.5" above the "[ -c /dev/mixer ] && break" line, as perahps all that is needed is to have a minimum sleep time for the loop.

Regarding killing retrovol in rc.shutdown, I would have thought that would have already happened when X was killed.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
JMX

Joined: 29 Dec 2008
Posts: 23

PostPosted: Wed 16 Feb 2011, 02:00    Post subject: CHM Viewer  

On my computers (with 5.03, frugal, pfix=ram) the integral .chm file viewer does not display CHM files.

When I click on a CHM file, the Help Surfer mini-viewer opens promptly but the CHM file does not appear to be forwarded correctly because this Help Surfer always opens with a blank screen.

I know that Help Surfer is ultimately capable of displaying a simple chm file because I have seen it do so in a different Puppy.
Back to top
View user's profile Send private message 
capoverde


Joined: 28 Jun 2006
Posts: 234
Location: Sanremo (Italy) with fine seaview

PostPosted: Wed 16 Feb 2011, 08:03    Post subject:  

Downloaded and MD5-checked Wary 5.0.3-beta, upgraded to it from 5.0.2-beta.
Appeared to work, but the ethernet card had disappeared - neither the SNS nor the classic Network wizard could "see" it anymore (the same happened on upgrading the last Lupus): rebooting with pfix=ram all went fine -- but on the following boot the same thing happened again, and also the X-graphic settings did not work anymore. Nope, no older "puppy.sfs" or "wary.sfs" or "warysave.sfs" had been left on the HD.

No firewall icon appears after setting it up.

Despite the less techno look, the "classic" KB, timezone and X graphic configs seem to be way more reliable. JWM gets readily set to one's taste without manual tweaking, background pic sets up nicely with neat preview. Pmusic works regularly (did not on 5.0.2-beta without reconfiguring ALSA).

Now let's hope my eth0 connection will still be there at next boot...

(Edited): yes, it's still there after reboot now. So what have I done differently this time? As far as I remember, I only tried a different video card driver; will try to reproduce the problem...
Back to top
View user's profile Send private message 
abushcrafter


Joined: 30 Oct 2009
Posts: 1438
Location: England

PostPosted: Wed 16 Feb 2011, 16:47    Post subject:  

Puppy Linux Discussion Forum :: View topic - Foxitreader URL launch fix
_________________
adobe flash is rubbish!
My Quote:"Humans are stupid, though some are clever but stupid." http://www.dependent.de/media/audio/mp3/System_Syn_Heres_to_You.zip http://www.systemsyn.com/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 4 of 7 [93 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1016s ][ Queries: 12 (0.0291s) ][ GZIP on ]