Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 30 Sep 2014, 02:49
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
CD starts booting, but stops after the first question
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [10 Posts]  
Author Message
NMN

Joined: 11 Mar 2006
Posts: 7

PostPosted: Sat 11 Mar 2006, 00:33    Post subject:  CD starts booting, but stops after the first question  

I have some problems, it starts booting from the CD but then it stops after the first question Sad

What can be happening?? Confused
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
ICQ Number 
shankargopal

Joined: 03 Dec 2005
Posts: 295

PostPosted: Sat 11 Mar 2006, 06:18    Post subject:  

A little more information is necessary before anyone can help with this.

1. What do you mean by the "first question"? Is that the "boot:" prompt? What is on the screen at this time?

2. Which version of Puppy are you using? Have you burned it multisession or single session?

3. What kind of computer are you using? How much RAM, hard drive, etc.?
Back to top
View user's profile Send private message 
NMN

Joined: 11 Mar 2006
Posts: 7

PostPosted: Mon 13 Mar 2006, 01:12    Post subject:  

It's when it asks me if this is an upgrading and I have to press ENTER if it's the first time. So i press enter and nothing happens.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
ICQ Number 
shankargopal

Joined: 03 Dec 2005
Posts: 295

PostPosted: Mon 13 Mar 2006, 01:13    Post subject:  

Try burning the file to a new CD - it might only be a burning error.

Please post the other details I asked for as well.
Back to top
View user's profile Send private message 
NMN

Joined: 11 Mar 2006
Posts: 7

PostPosted: Mon 13 Mar 2006, 01:14    Post subject:  

ohh I forgot ...
i have a laptop Presario 2100 - compaq.

I am trying to run a multisession. I have 256 of RAM and a HD of 30G
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
ICQ Number 
shankargopal

Joined: 03 Dec 2005
Posts: 295

PostPosted: Mon 13 Mar 2006, 01:16    Post subject:  

I've run Puppy on exactly the same model of laptop with almost the same configuration, so it is unlikely to be a hardware compatibility issue.

Try downloading the file again too and burning it to the CD again.
Back to top
View user's profile Send private message 
NMN

Joined: 11 Mar 2006
Posts: 7

PostPosted: Mon 13 Mar 2006, 19:22    Post subject:  

Did it twice, finally i read something about changing the setup to disable USB legasy, then it worked but now is asking for password Confused
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
ICQ Number 
shankargopal

Joined: 03 Dec 2005
Posts: 295

PostPosted: Tue 14 Mar 2006, 00:37    Post subject:  

At what stage does it ask for a password? At what point in the boot up?
Back to top
View user's profile Send private message 
NMN

Joined: 11 Mar 2006
Posts: 7

PostPosted: Tue 14 Mar 2006, 00:50    Post subject:  

after it asks me if I have any previous partitions
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
ICQ Number 
shankargopal

Joined: 03 Dec 2005
Posts: 295

PostPosted: Tue 14 Mar 2006, 00:55    Post subject:  

hmmm, not sure what to do about this. By the way I did not use the same model of laptop - I had my memory mixed up - so this could be a hardware problem.

By the way, another possibility is to try using the non-multisession ISO (the one with "mozilla" in the file name), burning it to a new CD, and, at the "boot:" prompt (the one with the picture of the puppy in the background), press the number "4" and then enter. See if that boots properly (this will not be a multisession boot, however). Then tell us if that works.

Can I also make another suggestion. In re your last post please make a post with the full text of the question it asks you, your answer, the details of the computer in question, any other error messages that are given to you during boot up, etc. None of us have memorized the boot process and I for instance can't remember at precisely what stage the question about previous partitions comes up. And, for future reference, posts that contain all details (such as the ones I asked you for initially and the ones I'm asking for now), with a specific subject line, are much more likely to get answers than one line or two line "help" posts.

You might also then be able to get some interest from the real Puppy experts rather than educated novices like me Smile.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [10 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0540s ][ Queries: 11 (0.0049s) ][ GZIP on ]