Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 18 Dec 2014, 05:39
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Localization Project
[SOLVED] Portuguese translation and reboot problems
Moderators: Lobster, MU, raffy
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
tico


Joined: 30 Apr 2010
Posts: 29
Location: Campinas, Brazil

PostPosted: Wed 27 Apr 2011, 14:26    Post_subject:  [SOLVED] Portuguese translation and reboot problems
Sub_title: No reboot/power off after installing this translation
 

Hi, there!

I can't reboot ou power off my Puppy 5.10 (frugal) from the menu in X server. The interesting thing is that it only happens after I install my Portuguese translation (a PET file, can be found in our wiki). In a clean execution (pfix=ram) or without the translation, everything runs nice. And I don't remember tampering with any reboot/power script....

After searching the forum, I tested all solutions, but none worked:
- boot options:acpi=force / acpi=no
- /etc/rc.d/rc.sysinit: [ ! -d /proc/acpi ] && modprobe apm power_off=1 #v406
To reboot/power off, I need to close de X server (CTRL+ALT+BACKSPACE) and run reboot in the command line.

Could someone please help me debug this error? Could it be due the translation files?

Thanks!
Tico

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message MSNM 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Wed 27 Apr 2011, 22:44    Post_subject: Re: Portuguese translation and reboot problems
Sub_title: No reboot/power off after installing this translation
 

tico wrote:
Could it be due the translation files?

Try to revert '/usr/bin/xwin' to the original, you can find it at /initrd/pup_ro2/usr/bin/xwin.

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
tico


Joined: 30 Apr 2010
Posts: 29
Location: Campinas, Brazil

PostPosted: Fri 29 Apr 2011, 11:13    Post_subject: xwin script  

Hey, shinobar, fast and well-aimed as always! There is a problem in the xwin script, I changed something in the process of translation. I will compare both files.

Thanks!
Tico
Back to top
View user's profile Send_private_message MSNM 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects » Localization Project
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0582s ][ Queries: 11 (0.0173s) ][ GZIP on ]