Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 23 Nov 2014, 13:17
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Wary Puppy 5.1.4 - 29 August 2011
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 2 of 29 [425 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 27, 28, 29 Next
Author Message
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9258
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sat 07 May 2011, 14:37    Post subject:  

The problem with hard-drive-less computers not booting off USB is still not resolved.
Back to top
View user's profile Send private message 
nooby

Joined: 29 Jun 2008
Posts: 10557
Location: SwedenEurope

PostPosted: Sat 07 May 2011, 15:52    Post subject:  

So the Plop thing does that not help either?
_________________
I use Google Search on Puppy Forum
not an ideal solution though
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3379
Location: Ontario

PostPosted: Sat 07 May 2011, 16:14    Post subject: new version of mtpaint 3.34.67  

newest version of mtpaint 3.34.67
only minor bug fixes


application here
http://www.datafilehost.com/download-d884c5f8.html

and locals here
http://www.datafilehost.com/download-72e397ba.html

Code:

   * "Palette->Open" now can extract palette from indexed images in any supported file format
   

   * "Scale Canvas" now has 3 boundary extension modes - Mirror, Tile, Void
   

   * Filename and modified status now part of undo system


+  * Transparent colour now part of undo syste   

+  * Palette sorting, dragging a colour, or removing duplicate colours now do not lose transparent colour
   

   * New keyboard shortcuts added - J for lasso tool, D for line tool, F for flood fill tool
    

   * Toolbar and menu icons are now themeable (Preferences->Paths->Default Theme)
   

   * Command line globbing now possible using -w option, e.g. mtpaint -w "*.jpg"

   * BUGFIX - Problems with editing large images at high zoom levels are now eliminated


   * BUGFIX - Titlebar now displays new image's filename after loading layers file, as it should

   * BUGFIX - Layers list now correctly displays selected layer after loading layers file
   

+  * BUGFIX - Layers window now correctly displays transparent colour after it has been modified elsewhere

   * BUGFIX - Loading TIFF files with X or Y mirroring doesn't cause crash
   

   * BUGFIX - Planar TIFF files with alpha now load properly
   

   * BUGFIX - Transparency in indexed TGA files is now read properly
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Sun 08 May 2011, 00:11    Post subject:  

precord (after turning on the mic by right clicking on the bottom right sound icon and fiddling with mic settigs) worked OK - that is great Smile

The xchat in PPM does not auto set to #puppylinux at freenode (I am such a quiche eater)

Pleased to report that Flash which I thought was not installed (a flash icon kept appearing) worked OK as did the browser - though I could not install an extension (lastpass) that I use, in the browser version . . .
Was able to watch 30 min of streaming video. . .

Games are good with sound - like that Smile
The frogger game had no images - was not picking up graphics

Fido is what I was most interested in . . . but in the end did not bother even trying at this stage . . .

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rodin.s

Joined: 22 Sep 2010
Posts: 338
Location: Ukraine

PostPosted: Sun 08 May 2011, 12:43    Post subject: utf8 and UTF-8  

Chooselocale appears on each boot after save file is created. Problem is in /etc/rc.d/rc.country, lines 139, 140.
Code:
LANG="`grep '^LANG=' /etc/profile | cut -f 2 -d '='`"
if [ "`locale -a | grep "$LANG"`" = "" ];then

locale and locale -a give different output. locale - ru_UA.UTF-8 and locale -a ru_UA.utf8. rc.country thinks that locale is not set and runs chooselocale on each boot again and again.
Here's shinobar's solution from Quickset Wary:
Code:
# 02jul09 check LANG, allow 'UTF-8', and check timezone
LANG="`grep '^[ ]*LANG=' /etc/profile | tail -n 1| cut -f 2 -d '='`"
CLANG=$(echo $LANG | sed -e 's/\.UTF-8/\.utf8/')
[ "$CLANG" ] && locale -a | grep -q "$CLANG" || \
 /usr/sbin/chooselocale cli > /dev/console
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7082
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 08 May 2011, 18:58    Post subject:  

nooby wrote:
Barry, I will do my best to live up to not post bug reports here unless I can also fix them.

But Micko and others that can help you fix things maybe have help from us telling what did not work on our gear and then them too get curious on how that works on their gear and then they see how it all works and can suggest ways that solve it.

I bow out now only wanted to share how it appeared on my Acer D250 using N270 Atom.

I sure am looking forward that we have a Fido that works on all gear.


I requested that as I thought this thread would get flooded with bug reports about fido, which would raise the "noise level" in the thread considerably. Those who try fido will immediately encounter things that need to be fixed or improved, so for awhile at least those who "can fix it" have plenty to do. Later on, bug reports can be requested.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7082
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 08 May 2011, 19:09    Post subject:  

666philb wrote:
Attym is crashing a lot for me, nothing to do with clicking on links, it's crashing when i move the window, it even crashed when i moved a window not related to it.


Here's my attempt at the NVIDIA-x86-260.19.44 driver for wary. It uses the pinstall scripts from the lucid nvidia driver, so thanks again to whoever created those, and i hope you don't mind.
It seems to be working ok for me, HD1920x1080,glxgears & googleearth all working fine.

# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
12531 frames in 5.0 seconds = 2506.159 FPS
13577 frames in 5.0 seconds = 2715.376 FPS
13540 frames in 5.0 seconds = 2707.994 FPS
13639 frames in 5.0 seconds = 2727.701 FPS
13567 frames in 5.0 seconds = 2713.294 FPS

If you try it, could you please say if it's working for you,or not.

You can download it here....
http://www.mediafire.com/file/sml6fi0wc6inpwl/NVIDIA-Linux-x86-260.19.44-2.6.32.38-wary511.pet
MD5: 0673631f93767404dc695f9ea60c75b7

666philb


Thanks for the nVidia PET, I have downloaded it.

Do you know if there is any difference, re crashing, when you run Ayttm before and after installing the nVidia driver?

Try running 'ayttm' in a terminal window, let me know if there is any useful error report when it crashes. Thanks.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7082
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Sun 08 May 2011, 19:40    Post subject: Re: utf8 and UTF-8  

rodin.s wrote:
Chooselocale appears on each boot after save file is created. Problem is in /etc/rc.d/rc.country, lines 139, 140.
Code:
LANG="`grep '^LANG=' /etc/profile | cut -f 2 -d '='`"
if [ "`locale -a | grep "$LANG"`" = "" ];then

locale and locale -a give different output. locale - ru_UA.UTF-8 and locale -a ru_UA.utf8. rc.country thinks that locale is not set and runs chooselocale on each boot again and again.
Here's shinobar's solution from Quickset Wary:
Code:
# 02jul09 check LANG, allow 'UTF-8', and check timezone
LANG="`grep '^[ ]*LANG=' /etc/profile | tail -n 1| cut -f 2 -d '='`"
CLANG=$(echo $LANG | sed -e 's/\.UTF-8/\.utf8/')
[ "$CLANG" ] && locale -a | grep -q "$CLANG" || \
 /usr/sbin/chooselocale cli > /dev/console


Thanks for that, I have fixed it.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2457
Location: Texas, USA

PostPosted: Sun 08 May 2011, 19:51    Post subject:  

Frugal installion of wary 5.1.1.53 is working fine as administrator. 666philb's Nvidia driver works great.

Thanks,
Jim

System: BFG NVIDIA Geforce 8400 GS 512MB, Asus P6T Motherboard, Intel core i7-920 (8MB Cache, 2.66 GHz), DDR3 3GB 1333MHz ram, Pioneer DVR-2910 DVD+-RW Dual Layer Burner, Realtek ALC1200 Audio, HP Photosmart C5280 All-in-One
Back to top
View user's profile Send private message 
666philb


Joined: 07 Feb 2010
Posts: 1877
Location: wales

PostPosted: Mon 09 May 2011, 11:38    Post subject:  

Concerning ayttm, been testing it for a while, it seems that the crashing may be to do with the devx. Moving the attym window, and for instance rolling it up and down would cause the crashes.....but only it seems when the devx is installed. I did discover another bug, right clicking in the attym window will crash it everytime. Installing the nvidia driver made no difference. Links are working though.

here's some errors.......

Devx installed, mouse wheeled over the title bar to roll up window
Code:
# ayttmshell
mkdir: can't create directory '/root/.ayttm': File exists

(ayttm:29697): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_get_data: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

warning: Can not parse XML syscalls information; XML support was disabled at compile time.

warning: Unable to find libthread_db matching inferior's thread library, thread debugging will not be available.

warning: Unable to find libthread_db matching inferior's thread library, thread debugging will not be available.

warning: Unable to find libthread_db matching inferior's thread library, thread debugging will not be available.

warning: Unable to find libthread_db matching inferior's thread library, thread debugging will not be available.


similar output as above, when right clicking in the window with devx installed.

this is right clicking with no devx installed
Code:
# ayttmshell
mkdir: can't create directory '/root/.ayttm': File exists
deleting stale lock file
ayttm: Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0.0.


EDIT: i may be wrong about the DEVX as i've just got this error, with no devx, and just the nvidia driver installed. It hasn't crashed though.
Code:
# ayttmshell
mkdir: can't create directory '/root/.ayttm': File exists

(ayttm:24281): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_is_ancestor: assertion `ancestor != NULL' failed

(ayttm:24281): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_is_ancestor: assertion `ancestor != NULL' failed

(ayttm:24281): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_is_ancestor: assertion `ancestor != NULL' failed

(ayttm:24281): Gtk-CRITICAL **: gtk_widget_is_ancestor: assertion `ancestor != NULL' failed

_________________
Tahrpup, built with trusty tahr packages http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=96178
Quickpet_Precise, install popular apps quickly http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=83642
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3379
Location: Ontario

PostPosted: Mon 09 May 2011, 14:35    Post subject: new version of mhwaveedit 1.4.21  

There's a new version of mhwaveedit 1.4.21

Make sure you compile it with retrovol as the default audio mixer

http://gna.org/forum/forum.php?forum_id=2281

______________________________
Code:
New features in version 1.4.21:

 * A few new keyboard shortcuts added for navigation
 * In follow mode, left,right,home,end also move playback
 * Extended playback auto-conversion to include channel and sample rate
 * Select distance unit (seconds or samples) in position cursor dialog
 * Bug fixes for building and wav header parsing on x86_64
 * Various bug fixes
 * New translation: Polish (pl)
 * Updated translation: it


_________________________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3379
Location: Ontario

PostPosted: Mon 09 May 2011, 15:16    Post subject: new version of Right-click-4.9.pet  

New version 4.9 now supports Wary 5.1 and Wary 5.2 Beta!
Lots of right click options to make using Puppy convenient.
Renamed to Right-click-4.9.pet

Zigbert's pclock included to be an alarm clock

Now it doesn't need a restart of X. A simple click to install.
More info.

Right-click-4.9.pet
____________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7082
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Mon 09 May 2011, 19:55    Post subject:  

rcrsn51 wrote:
The problem with hard-drive-less computers not booting off USB is still not resolved.


Fixed! See my blog:

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=02272

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
tengzelius

Joined: 15 Oct 2010
Posts: 11

PostPosted: Tue 10 May 2011, 07:35    Post subject: Installing Aqualung
Subject description: Appears to install from Package Manager but does not function.
 

Computer:

-Computer-
Processor : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.66GHz
Memory : 253MB (105MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Tue 10 May 2011 07:18:31 AM GMT+5
-Display-
Resolution : 800x600 pixels
OpenGL Renderer : Mesa GLX Indirect
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : ICH4 - Intel 82801DB-ICH4
-Input Devices-
AT Translated Set 2 keyboard
ImPS/2 Generic Wheel Mouse
Power Button
Power Button
PC Speaker
-Printers (CUPS)-
CUPS-PDF : <i>Default</i>
-SCSI Disks-
ATA WDC WD1600BEVE-0
HL-DT-ST RW/DVD GCC-4243N
SD/MMC Card Reader

OS readily installs to 4 GB SD into 411 folder frugally. Functions perfectly. Aqualung installed with libraries via Prog Mgr. Open .m3u file using customized usr>bin>aqualung link. Can not get it to open or boot. Will not boot from Menu.

Thank you for another great OS update. L.T.
Back to top
View user's profile Send private message 
BarryK
Puppy Master


Joined: 09 May 2005
Posts: 7082
Location: Perth, Western Australia

PostPosted: Tue 10 May 2011, 09:38    Post subject:  

I need assistance from someone who has a laptop with PCMCIA slot that does not work in Wary.

See my blog post:

http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=02274

Please note, my request is for the PCMCIA slot itself, not for whatever card is plugged in. Recognition of a card is a different matter.

_________________
http://bkhome.org/news/
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 29 [425 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, ..., 27, 28, 29 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1209s ][ Queries: 12 (0.0086s) ][ GZIP on ]