Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 02 Oct 2014, 12:38
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Akita Linux, Beta 16 ISO
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 35 of 70 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 33, 34, 35, 36, 37, ..., 68, 69, 70 Next
Author Message
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Wed 25 Jan 2012, 12:09    Post_subject:  

Also, here is my modded download_progress, a great little GUI, by techno, for showing, you guessed it, a files download progress! (see a few posts above)

I have i18n'd it, but the translations probably need fixing, adding to, etc..
I also added a 2nd, optional parameter - an output file or dir

Usage: download_progress URL [output file/dir]

Here is the file, attached.
(not a real .gz, just rename and remove the extension)

Updated translations, code cleanups or fixes welcome.
download_progress.gz
Description  rename to remove .gz and make exec..
gz

 Download 
Filename  download_progress.gz 
Filesize  2.1 KB 
Downloaded  215 Time(s) 

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rodin.s

Joined: 22 Sep 2010
Posts: 338
Location: Ukraine

PostPosted: Wed 25 Jan 2012, 13:50    Post_subject: Russian translation  

A little fix of above file for Russian. I have also updated translation for FFConvert.
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=599295#599295
download_progress.gz
Description  not a real .gz as well
gz

 Download 
Filename  download_progress.gz 
Filesize  2.1 KB 
Downloaded  214 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
esmourguit


Joined: 17 Nov 2006
Posts: 1288
Location: Sur l'ile aux oiseaux.

PostPosted: Thu 26 Jan 2012, 06:54    Post_subject:  

Bonjour à toutes et tous,

Here is the download_progress script, with the french translation modified, based on modified russian translation.

The progress bar doesn't work for me on Wary 522

Cordialement Wink.
download_progress-modFR.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  download_progress-modFR.gz 
Filesize  2.15 KB 
Downloaded  231 Time(s) 

_________________
Toutou Linux - Pets francisés
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Argolance


Joined: 06 Jan 2008
Posts: 1831
Location: PORT-BRILLET (Mayenne - France)

PostPosted: Thu 26 Jan 2012, 12:18    Post_subject:  

Hello,
Téléchargé hier pour test: certains esprits sont faits pour se rencontrer! Very Happy
Quote:
The progress bar doesn't work for me on Wary 522
... But works fine with Puppy/Toutou 4.31!

Cordialement!

_________________

Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Thu 26 Jan 2012, 12:58    Post_subject:  

esmourguit wrote:
The progress bar doesn't work for me on Wary 522

Maybe try `busybox wget` instead of `wget` ... Or remove -c -4....
All on line 58...
Or maybe try adding LANG=C outside the download_progress function

EDIT: Thanks very much rodin.s and esmourguit for the fixed/corrected translations Very Happy

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Thu 26 Jan 2012, 15:48    Post_subject:  

This code (below) helped me check which are 'real' .mo files, and which are text files in /usr/share/local/*...
I plan to rename all the fake .mo files in Akita to .locale files...
Any thoughts on that are welcome!!

The check:
Code:
 for x in /usr/share/locale/ru/LC_MESSAGES/*; do echo "$(file "$x" | head -1 | cut -f1 -d'(' | cut -f7 -d'/')" ; done

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Thu 26 Jan 2012, 17:59    Post_subject: e16 window manager  

I have added the following e16 window manager .pets to the Akita repo:

http://akita.scottjarvis.com/e16-1.0.9-akita.pet
http://akita.scottjarvis.com/e16_epplets-0.13.pet
http://akita.scottjarvis.com/e16_DOC-1.0.9.pet
http://akita.scottjarvis.com/e16_DEV-1.0.9.pet

E16 is supposed to work great on old PCs.

Notes: The 'Applications' menu seems to be messed up - double entries for all .desktop files... Not sure what causes it.. I will be using e16 over the coming days, and try to improve it on Akita.

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3307
Location: Ontario

PostPosted: Thu 26 Jan 2012, 18:34    Post_subject:  

Pemasu was careful to set up the e17 WM in Exprimo
to make it useable. It can be a mess if it's not set up correctly.
I wrote quick_launch to deal with the strange interface.
You should continue to modify it to satisfy your needs.

Macpup has links to instructions to use e17 WM, but not sure
if they're any use for e16 WM
http://hardkap.net/forums/topic/e17-guide

_____________________________________________
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 15:09    Post_subject:  

don570 wrote:
Pemasu was careful to set up the e17 WM in Exprimo
to make it useable...You should continue to modify it to satisfy your needs.

Not gonna be easy - I will need to edit the main script which creates the menu, and its a PERL script, and my PERL is crap. The script is /usr/share/e16/scripts/e_gen_menu ... Maybe a BASH alternative could be used? A wrapper should suffice, that:

- eliminates duplicates
- consolidates/combines some of the categories (with sed?)

And my needs are zero - I don't ever want to use e16 or e17; if anyone wants it really nice - best not wait for me to set it up!

E16 might be nice once setup with all bells and whistles, but I don't like bells and whistles...
___________________

About JWM:

I plan to update JWM in Akita, to fix at least 1 problem: dual screens.

The JWM in Akita does not support proper dual screen setups, so I must use openbox for that..
However, it has been fixed in more recent versions of JWM..

But the latest JWM has other issues..

Firstly, icons are badly messed up - it needs a libpixman update to libpixman-1-0_0.24.0 (I think)
Secondly, the JWM drives do not work with the new 'jwm -reload' option Sad

I might message Joe, to ask if the -reload option can be made to apply to all <include> tags too.
That should fix it, right??

So, at the very least, Akita should soon have a newer JWM, that supports proper dual screens,
but probably not the -reload option... Sad

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Sat 28 Jan 2012, 17:37    Post_subject:  

JWM update: in a test environment... not permanent, yet..

I updated to the latest libpixman...

I then updated to JWM-579 and am currently using Xinerama (enabled through my Nvidia-173 drivers, in repo) to stretch my desktop across 2 independent screens, JWM menus appearing only on first screen, playing a move on my 2nd screen, FF on the 1st, all working well.. This was not possible in earlier versions Very Happy

The JWM drives don't work quite as nicely with JWM-579 - some gtkdialog windows are not maximising correctly with it enabled, but overall it's working nice..

There's 1 major annoyance for me though - the -reload option does not affect the JWM drive icons, so jwm -restart is still required to update the JWM drive icons Sad

However, fixmenus, restartjwm and other scripts have been updated to use jwm -reload and this is working nicely - installing pets works great - no flicker or JWM restart needed to add programs to the menus! Smile

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
technosaurus


Joined: 18 May 2008
Posts: 4351

PostPosted: Sat 28 Jan 2012, 22:44    Post_subject:  

I kinda like having super-simple one-click mount and browse as 1 icon == 1 drive, but one could make the case for a mounts menu which would solve the jwm -reload issue ...
but should it go (could even group the device types)
[device type ->] device -> action
or
action -> [device type ->] device

... could be separate or in the main menu (probably between utilities and setup if so)

Edit the device types could be optical, hard disk, floppy, usb, mmc, [todo ?= iso, sfs, {2,3,4}fs, ???]

_________________
Web Programming - Pet Packaging 100 & 101
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Sun 29 Jan 2012, 07:56    Post_subject:  

technosaurus wrote:
I kinda like having super-simple one-click mount and browse as 1 icon == 1 drive, but one could make the case for a mounts menu which would solve the jwm -reload issue ...
but should it go (could even group the device types)
[device type ->] device -> action
or
action -> [device type ->] device

... could be separate or in the main menu (probably between utilities and setup if so)

Edit the device types could be optical, hard disk, floppy, usb, mmc, [todo ?= iso, sfs, {2,3,4}fs, ???]

I think it would be best in the main menu, under 'Setup', as you say...
Then jwm -reload will be very useful indeed...

I think device-type>device>action is better than starting with 'action'..

But I would prefer to have as few categories as possible.. PUI2 style, rather than PUI..
Maybe just 'internal' vs 'removable' or something really easy...
Not sure on that though..
________________

In general though, I think JWM would be better if it also updated the <include> stuff ...
JWM would be more flexible - my little apps menu and other stuff would benefit...

I wonder if this is something we could do ourselves in Puppy,
or would we have to nag Joe to do that?

I did have a look, but know no C, and was stumped.. Embarassed Rolling Eyes

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
technosaurus


Joined: 18 May 2008
Posts: 4351

PostPosted: Mon 30 Jan 2012, 05:13    Post_subject:  

just a template for now but here is an image ... perhaps I can add a
"set as underdog" option now too
http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=02668
drivemenu.png
 Description   
 Filesize   8.73 KB
 Viewed   552 Time(s)

drivemenu.png


_________________
Web Programming - Pet Packaging 100 & 101
Back to top
View user's profile Send_private_message 
charbaby66

Joined: 10 May 2008
Posts: 19

PostPosted: Mon 30 Jan 2012, 06:30    Post_subject: Akita 6 feedback
Sub_title: with tips for install on old laptop w/64mb
 

hey scOttman

to recap and add comments further to our last chat..

the project: toshiba satellite 4060xcdt -oldie w/64mb ram and 6gb hd (divided as hda1 3.5g xp on ntfs/ hda2 frugal install 2g fat32/
hda3 64mb ext3 (grub/ boot)/ and 512m linux swap) 2mb trident
video and es1968 sound.

can boot usb w/plOp ... add code: nocopy to your config

QTWeb browser is most successful - java/SSL/flash enabled sites all
work eg: Hotmail (and yes YT but it is slowwwww) (flash is reported in
the QTWeb thread as not working in Akita, but I find that QT and Midori
need the browser libs pet installed first then Flash. I also stick w/Flash
10 which works everywhere I go.. PS> Flash 12 not supported in QT per that thread.

Can you add browser libs to browser install? not sure if i needed it for
flash in the others but do for those 2.

I still get those annoying script errors in QT, but they load in seconds, die
quickly when i cancel it, then QT loads well overall - a small lag once in a
while loading new pages but the best of the bunch. FF FP IC SM OP can take hours! to load the error..20 mins to kill the error and move on only
to choke on another one.. ad nauseum.. You can't beat Dillo for speed,
Midori is almost as fast but can do Flash, its either Java or SSL that they
lack,, I am too CLI impaired to handle elinks but it will do in a pinch but can't do Hotmail... I link to my cache outside savefile. QT's is in
/usr/share for those looking

When I have the patience I may try Chrome -any plans for Iron-akita?
I would use it on other boxes if not good on here.

Gparted not seeing usb hard drive that Rox/icon manager can and do.
No issue in 5.28 or LHP same drive.

Universal Installer does not install full. only frugal on 20g IBM usb hard drive, (was as sba1 -12g Fat32/sba2 7g ext3 /1g linux swap) (does
anyone install full anymore anyway? LOL) Had no dialog re: full vs frugal
as in all other puppies tried.. Fiddled with other ways to get akita to full install.. hoping for a speed gain.

(Sadly while re-trying ways to work around this I used BootFlash in 5.28 to format this drive- forgetting that unlike PUI it formats the whole thing not just the partition you may want to install to (I lost 4 years of notes, Puppy wisdom, files, utils and backups.. do NOT try to be a brainiac when you
are tired!) I am afraid to go further with TestDisk than just look but
oh well I have a new project after I get my OldPup going on Akita...

as I mentioned to you, to install my sound card - not auto detected on
this box (but no probs on other newer systems) I dropped out of x and ran
alsaconf. I was able to install everything needed before creating the
savefile, incl. oldest mesa pkg6.x? for GL/DRI. figured 7 series may be
pushing it for this box, but may test later.

I can get my desktop onto my ext. monitor as well as LCD but need to change resolution to 24 bit from 16 bit. To show videos w/VLC on both i
had to change video output to X11, otherwise VLC will blank in 2nd
screen but all else viewable

Network mostly but then not persistent?! .. not sure why..I just re-load it -linksys usb 54g otherwise ok using dougal's- barry's not persistent at all, but much faster to get running

hard to grab copy of downloaded pet from .packages before it is deleted
but like the fact it does remove after install.. a save this pet? option would be nice? any suggestions are just that... Smile

can test suggested fixes if needed.. overall akita lives very nicely on here..amazing work on such a low spec box eh? thank you for this Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sc0ttman


Joined: 16 Sep 2009
Posts: 2376
Location: UK

PostPosted: Mon 30 Jan 2012, 06:36    Post_subject:  

technosaurus wrote:
just a template for now but here is an image ... perhaps I can add a
"set as underdog" option now too
http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=02668

That looks awesome, exactly as I had imagined... Very Happy Good work!

Actually, I'd never heard of underdog - until following the link above - I started using Puppy soon after 4.2.1 was released... I went with 4.2 instead of 4.2.1, don't know why, but I have stuck with it ever since..

But yeah, I would be interested in making that work, I'm sure goingnuts and yourself could find some really interesting uses... A really barebones distro, with nice package manager and huge repo would be a good 'underdog', no?

_________________
Akita Linux, VLC-GTK, Pup Search, Pup File Search
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 35 of 70 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 33, 34, 35, 36, 37, ..., 68, 69, 70 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1164s ][ Queries: 12 (0.0146s) ][ GZIP on ]