Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 27 Aug 2014, 09:24
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Lexmark Z11...foomatic-rip failed
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
Ermak

Joined: 27 Sep 2010
Posts: 13

PostPosted: Sat 13 Aug 2011, 22:09    Post_subject:  Lexmark Z11...foomatic-rip failed
Sub_title: Installed .ppd, shows up in cups, but when I print there's a problem.
 

I started my mother out on Wary Puppy 5.1.2 on an old eMachines eTower 600is (it's her first computer, so puppy is her first OS Smile )

Got her online, email, and then I went to install an older Lexmark Z11 printer (on the LPT#1 parallel port).

Downloaded the .ppd file from online (Lexmark-Z11-lz11-V2.ppd)

I used CUPS 1.3.11 for to install the .ppd file, by selecting the .ppd file instead of going to the list (of where the is no Lexmark Z11 listed)

CUPS says that the printer is there and ready for action, but it stops the print job and the printer sits vexedly quiet..

The only explination CUPS gives me is "/usr/lib/cups/filter/foomatic-rip failed"

Any suggestions?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9058
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sun 14 Aug 2011, 05:04    Post_subject:  

A PPD file is not a driver - it is just a text configuration file. You need lots more stuff to make a Lexmark printer work. Please provide the link to the site where you got the PPD file.

The thread directly above this one has information about printer drivers in Wary. Have you read it? In particular, there is a Z600 driver for older Lexmarks that might work with your Z11.

Please report back with the results.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Ermak

Joined: 27 Sep 2010
Posts: 13

PostPosted: Sun 14 Aug 2011, 14:56    Post_subject:  

I did try the .pets on the previous post, I didn't have any luck after installation. The printer still stood silent.

I downloaded the lz11-v2-1.2.tar.gz file from here http://sourceforge.net/projects/lz11/

When I unziped it and ran the lz11.install from the terminal I got this.


I went to the Puppy Pack Manager and searched the repositories for GCC, then downloaded and installed all packs and dependencies that went along with them.

When I tried to reinstall I got the same message as above.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9058
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sun 14 Aug 2011, 15:25    Post_subject:  

I have packaged the above driver as a PET and attached it below.
lexmark_lz11-v2-1.2.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  lexmark_lz11-v2-1.2.pet 
Filesize  19.93 KB 
Downloaded  269 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Ermak

Joined: 27 Sep 2010
Posts: 13

PostPosted: Sun 14 Aug 2011, 17:42    Post_subject:  

All the errors are gone, and says the job is completed...however the printer still stands silent.

I have checked the cables, they are in place.

I have checked the printer in windoze and it prints.

What in the world do you make of that??
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9058
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sun 14 Aug 2011, 18:03    Post_subject:  

Ermak wrote:
What in the world do you make of that??

Apparently, this driver doesn't work as advertised. I can't find any alternatives for your Z11.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Ermak

Joined: 27 Sep 2010
Posts: 13

PostPosted: Sun 14 Aug 2011, 18:54    Post_subject:  

Thank you so much for your help and effort though, if I find it to be something simple I will let you know. I"m going to recheck the connections and try again.

If that doesn't work, I'll check the form for compatible printers and try one of those off ebay.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Printers
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0664s ][ Queries: 12 (0.0205s) ][ GZIP on ]