(OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum Forum Index (OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info

This forum can also be accessed as http://oldforum.puppylinux.com
It is now read-only and serves only as archives.

Please register over the NEW forum
https://forum.puppylinux.com
and continue your work there. Thank you.

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups    
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 30 Sep 2020, 12:32
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko Beta 1
Moderators: Flash, JohnMurga
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
Page 10 of 19 [281 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, ..., 17, 18, 19 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8787
Location: qld

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 05:17    Post subject:  

JonT wrote:
Yet another Brookdale (rev 03) report. My chip versions just might be the nastiest. I admire your tenacity in trying to make these chips/drivers behave. Please note that I am not complaining; the retro kernel versions satisfy my modest needs but it is fun to try the new puppies. For the newer kernels, including slacko, I get a desktop for about 50% of boots but fortunately X restarts reliably. "Intel" and "vesa" drivers work. If it boots, it works well. Wireless with ath5k driver and SNS is fine.

Manual frugal install, booted pfix=ram, installed netpbm-10.34-w5.pet.

Just a couple of items for "polish" ... It appears that the FlatOrange theme needs a "qp-icon.png", for the slickpet icon, not an svg version to be copied into the pixmaps folder. (Guessing here, I don't really know how it is supposed to work, but making a qp-icon.png works.)

Once the FlatOrange icons are chosen, the folder icons in several folders (e.g. / and /usr don't get updated when a different icon set is chosen. Perhaps the netpbm pet isn't quite right?

The min/max speed settings for my synaptics touchpad continue to be set to about 3/10, about a factor of ten higher than with other puppies.


The slickpet icon bug is fixed. It was a miss naming of the icon, not compatible with the orange icons, but affecting all sets.

As for the folders, I think that issue has been around for a long time, just no one has reported it. An X restart will fix it.

I'll recompile synaptics again.. this is a big problem.

Thanks

EDIT: ok, synaptics xorg driver is recompiled, latest version

You will at least need an X restart, a reboot wouldn't hurt

EDIT2: attachment removed

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access

Last edited by 01micko on Sat 20 Aug 2011, 17:12; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
smokey01


Joined: 30 Dec 2006
Posts: 2820
Location: South Australia :-(

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 06:13    Post subject:  

01micko wrote:
seamonkey-2.3

http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/puppylinux/pet_packages-slacko/seamonkey-2.3.pet 17M

devs who want the dev package just go to ibiblio and grab it.


Excellent choice!

_________________
Software <-> Distros <-> Tips <-> Newsletters
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2674
Location: Japan

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 06:59    Post subject: petget freeze  

Petget freezes at installing any pets under PUPMODE=13(flash).
It freezes at line 230 in installpkg.sh:
Code:
  busybox mount -t aufs -o remount,udba=reval unionfs / #remount with faster evaluation mode.

Slacko alpha and also beta 1.

_________________
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 13129
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 08:33    Post subject:  

James C wrote:
Strangely, the ps/2 mouse isn't working.

I checked Slacko with a PS/2 mouse and it worked fine.
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15588
Location: Paradox Realm

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 08:39    Post subject:  

James C wrote:
Must just be some hardware that doesn't like Linux........tried Mageia, ps/2 mouse is a no go there too.But naturally,no problem in XP. Laughing


Not sure if the fix mentioned in the comments was implemented?
http://bkhome.org/blog/?viewDetailed=00418

I am using a joint PS/2 and usb mouse connector. If the PS/2 does not work I switch to USB. PS/2 has been working OK in Slacko for me.

Glad to hear it working OK on your
Micky mouse operating system Wink

Hope we can get it working . . .

_________________
Puppy Raspup 8.2 Final Cool
Puppy Links Page http://www.smokey01.com/bruceb/puppy.html Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15588
Location: Paradox Realm

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 10:10    Post subject:  


logo upload
more welcome Cool
slacko2.png
Description 
png

 Download 
Filename  slacko2.png 
Filesize  20.79 KB 
Downloaded  497 Time(s) 

_________________
Puppy Raspup 8.2 Final Cool
Puppy Links Page http://www.smokey01.com/bruceb/puppy.html Very Happy

Last edited by Lobster on Sun 21 Aug 2011, 05:52; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 449
Location: Wish I knew

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 10:44    Post subject:  

01micko wrote:
seamonkey-2.3

http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/puppylinux/pet_packages-slacko/seamonkey-2.3.pet 17M

devs who want the dev package just go to ibiblio and grab it.


Just a heads up- This version of Seamonkey-2.3 will not work in two headed dog, three headed dog or 528 final. Several missing libraries.

FYI
majorfoo
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 12:48    Post subject:  

01micko wrote:
Dave .. you can retrofit

Go to PPM and type "xcb*" in the search box, then choose xcb-utils, restart X when complete, it's only a small lib


Ah Ah... same flashy flashy stuff Sad

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
JonT

Joined: 06 Dec 2009
Posts: 62
Location: northeast Tennessee, USA

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 13:41    Post subject:  

refering to yesterdays's message http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=70844&start=142
I confirm your comments about folder icon mismatching and its presence in other puppies.

The xf86-input-synaptics-xf86-input-synaptics-1.499.1-i486.pet of Aug 19 did not fix my synaptics touchpad behavior and introduced more serious problems, likely a minor fix for you. I will PM you some diagnostics.

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message 
rodin.s

Joined: 22 Sep 2010
Posts: 344
Location: Ukraine

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 13:55    Post subject: pupdial password  

I can't enter password in pupdial. Got online using pppd-scripts.
Back to top
View user's profile Send private message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3613
Location: around the bend

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 14:35    Post subject:  

slacko b1 getting disconnects and reconnect as different sdxx on usb connected things. sometimes also happens when copy/move is in progress. Evil or Very Mad
529 has it too.
this was a long ago problem that was solved previously.

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8787
Location: qld

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 16:18    Post subject:  

DaveS wrote:
01micko wrote:
Dave .. you can retrofit

Go to PPM and type "xcb*" in the search box, then choose xcb-utils, restart X when complete, it's only a small lib


Ah Ah... same flashy flashy stuff Sad


Dave, I may have made a booboo, type libxcb* in PPM searchbox, I did see the behaviour and now it's gone. You got mesa installed?

Actually , my radeon was rendering like absolute garbage without the libs, added libs, improvement, added mesa, more improvement, added fglrx driver, perfect rendereing.

On my Brookdale, despite the problems, once they were overcome the rendering was perfect ootb.

-

aarf, I haven't had a problem with my wireless usb modem.. that's what you meant eh? Or are you mobile phone or wireless network?

-

rodin.s, it may be latest gtkdialog, I noticed too, closed pupdial, reopened and it was ok,.. NO, just checked, seems Password entry is broken, ok time to rewrite Pudial.. it's awful on small screens, this has been on my todo list for a long time.
EDIT: Actually, you can enter the password, but just can't see it! Will explore new syntax.

-

JonT, I'll remove that attachment and confiscate my son's laptop! (at least for today)

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access

Last edited by 01micko on Sat 20 Aug 2011, 17:40; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8787
Location: qld

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 16:26    Post subject: Re: petget freeze  

shinobar wrote:
Petget freezes at installing any pets under PUPMODE=13(flash).
It freezes at line 230 in installpkg.sh:
Code:
  busybox mount -t aufs -o remount,udba=reval unionfs / #remount with faster evaluation mode.

Slacko alpha and also beta 1.


Hi shinobar

I have pupmode 13 on my eee pc and I can install pets ok, I can too on my problematic Brookdale machine with broken CD, so easiest way to test is with usb install from stick, 13. I'll do further tests. I see you mention the code, can you suggest alternative code?

Cheers

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 16:54    Post subject:  

Tried that... made no difference. I dont have Mesa installed, just generic Intel laptop built in graphics. Actually, the rendering is excellent. There is just something very strange going on between X and Rox. Have never seen this behavior in a Puppy before. It only happens if I move a file between two windows or move a desktop icon. In all other situations, including dragging windows around, the rendering is dead stable.
_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3613
Location: around the bend

PostPosted: Sat 20 Aug 2011, 17:40    Post subject:  

aarf wrote:
slacko b1 getting disconnects and reconnect as different sdxx on usb connected things. sometimes also happens when copy/move is in progress.
529 has it too.
this was a long ago problem that was solved previously.

01micko wrote:


aarf, I haven't had a problem with my wireless usb modem.. that's what you meant eh? Or are you mobile phone or wireless network?
no sorry, i mean my external usb storage harddrive.
have tested usb wireless N here. (failed to connect on slacko beta1 among other puppies)
havent tested my mobile phone or phone connection.

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 10 of 19 [281 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, ..., 17, 18, 19 Next
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.7107s ][ Queries: 12 (0.4573s) ][ GZIP on ]