Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Sep 2014, 18:41
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.2.8 - Updated ISO Version 005 - APR 05 2012
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 68 of 190 [2845 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 66, 67, 68, 69, 70, ..., 188, 189, 190 Next
Author Message
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3444
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Tue 10 Jan 2012, 05:14    Post subject:  

@rerwin
Running Lupu-528.004 with your patch-6 applied, and working well, then...

1. Downloaded your .pet files to /00.

2. Clicked "Save" icon on desktop.

3. Made PupsaveHotBackup to external USB HDD.

4. "Restart X server" to close all programs [3 Firefox-9.0.1 windows + Xfe].

5. Installed lupu528-IU002_rerwin_patch-7.pet and clicked "Save".

6. Installed usb-modeswitch-1.2.1-20111023-adapted.pet and clicked "Save".

7. Rebooted.
There was an auto-save at shutdown instead of the normal choice offered "Save the session to lupusave.3fs? = Y/N".
Need to go back to your instructions on how to enable that choice.
.................."setting "ask" in the /etc/shutdown_save_mode file" now completed, and working well.

8. I see no problems so far. Very Happy
Except...
Having installed Firefox-9.0.1...
My Firefox windows don't stay in order from left to right on the taskbar; instead they apparently rearrange themselves randomly. Sad
Is that a characteristic of the new version of Firefox, or this Lupu?

Also...
9. Still have the problem that the PWidgets calendar does not highlight the present day of the month.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5144
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Tue 10 Jan 2012, 16:31    Post subject:  

Sylvander wrote:
Having installed Firefox-9.0.1...
My Firefox windows don't stay in order from left to right on the taskbar; instead they apparently rearrange themselves randomly. Sad
Is that a characteristic of the new version of Firefox, or this Lupu?

Also...
9. Still have the problem that the PWidgets calendar does not highlight the present day of the month.

Firefox:
I would say that is a Firefox bug or feature. Who knows, with the latest updates to Firefox.
They seem to be just releasing and letting us users test.
Pwidgets:
It seems to be a theme bug. I have changed theme setting in Pwidgets and corrected this problem.
Pwidgets->plugins->themes

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3444
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Tue 10 Jan 2012, 18:21    Post subject:  

1. "It seems to be a theme bug. I have changed theme setting in Pwidgets and corrected this problem.
Pwidgets->plugins->themes.
"
Changing themes didn't fix the problem.
In fact, it messed up the ram_bar display [right beneath the calendar].
I made a change in the ram_bar code so it will display values for the MiB and % of RAM used.
The ram_bar disappeared, and some code was displayed in its place.
Rebooted without saving, and all's well and back as it aught to be.
00.jpg
 Description   
 Filesize   2.48 KB
 Viewed   1175 Time(s)

00.jpg

01.jpg
 Description   
 Filesize   3.1 KB
 Viewed   1239 Time(s)

01.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5144
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Wed 11 Jan 2012, 01:40    Post subject:  

Sylvander wrote:
1. "It seems to be a theme bug. I have changed theme setting in Pwidgets and corrected this problem.
Pwidgets->plugins->themes.
"
Changing themes didn't fix the problem.
In fact, it messed up the ram_bar display [right beneath the calendar].
I made a change in the ram_bar code so it will display values for the MiB and % of RAM used.
The ram_bar disappeared, and some code was displayed in its place.
Rebooted without saving, and all's well and back as it aught to be.

I am using Pwidgets 2.3.6
Just changing theme is not causing this problem for me.
I have seen times when Pwidgets messes up if you,
Run theme selection
Select apply button
Select OK button
Back on Pwidgets main setting window
Select apply and not quit.
pwidgets settings.jpg
 Description   
 Filesize   39.86 KB
 Viewed   1186 Time(s)

pwidgets settings.jpg


_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3444
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Wed 11 Jan 2012, 05:34    Post subject:  

1. "Select apply and not quit."
That's what I did. Very Happy
When that messed up the ram_bar, I tried choosing other themes [and "apply"] one after the other.
Nothing changed as I applied each theme.
The ram_bar display stayed messed-up. Sad
I returned it to its normal state by rebooting without saving the changes.
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5144
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Wed 11 Jan 2012, 15:42    Post subject:  

Sylvander wrote:
1. "Select apply and not quit."
That's what I did. Very Happy
When that messed up the ram_bar, I tried choosing other themes [and "apply"] one after the other.
Nothing changed as I applied each theme.
The ram_bar display stayed messed-up. Sad
I returned it to its normal state by rebooting without saving the changes.

What I am saying is when back to the main setting page of Pwidgets:
DO NOT SELECT APPLY
select QUIT

I think the apply button on the main setting window, only works for things done on that window.
It does seem like Pwidgets is a little buggy in making setting changes.
In the past, I have had to kill program and restart, to get changes set properly.
The apply and OK buttons seem to struggle for control.
Quote:
I made a change in the ram_bar code so it will display values for the MiB and % of RAM used.

Maybe your code change causing a problem? Question Idea

There is a new version Pwidgets 2.4.0 here:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=35601

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
Sylvander

Joined: 15 Dec 2008
Posts: 3444
Location: West Lothian, Scotland, UK

PostPosted: Wed 11 Jan 2012, 17:16    Post subject:  

SUCCESS! Very Happy

What I had to do:
1. Run PWidgets.
2. Choose "Plugins->Themes".
3. Choose "Stardust", and click OK. [The window closed]
4. Back in the main window, clicked "Apply". [The problem was fixed]
5. Closed the main PWidgets window.
Back to top
View user's profile Send private message 
Amgine


Joined: 21 Sep 2011
Posts: 233
Location: Washington State

PostPosted: Wed 11 Jan 2012, 17:33    Post subject:  

I have a 2.4GHz Linksys Wireless-G USB network adapter. In puppy it show up but it will not connect to any wireless points.

It shows up in the connection log "wlan0"

Could I be missing a driver?

Puppy is up to date 004... Ideas?

Edit: Running a Kubuntu live USB, it works fine...
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5144
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Wed 11 Jan 2012, 22:39    Post subject:  

Amgine wrote:
I have a 2.4GHz Linksys Wireless-G USB network adapter. In puppy it show up but it will not connect to any wireless points.

It shows up in the connection log "wlan0"

Could I be missing a driver?

Puppy is up to date 004... Ideas?

Edit: Running a Kubuntu live USB, it works fine...

There are some things to try in:
menu->help->LupuNews Help

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
Aitch


Joined: 04 Apr 2007
Posts: 6825
Location: Chatham, Kent, UK

PostPosted: Wed 11 Jan 2012, 23:00    Post subject:  

Amgine
please post output of
Code:
lspci -nn
typed in console

lxterminal allows easy copy/paste if you have difficulty

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=38739

this will determine your hardware chipset, and thus driver needed, thanks

Aitch Smile
Back to top
View user's profile Send private message 
Amgine


Joined: 21 Sep 2011
Posts: 233
Location: Washington State

PostPosted: Thu 12 Jan 2012, 01:51    Post subject:  

Aitch wrote:
Amgine
please post output of
Code:
lspci -nn
typed in console

lxterminal allows easy copy/paste if you have difficulty

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?mode=attach&id=38739

this will determine your hardware chipset, and thus driver needed, thanks

Aitch Smile


Code:

sh-4.1# lspci -nn
00:00.0 Host bridge [0600]: nVidia Corporation nForce2 IGP2 [10de:01e0] (rev c1)
00:00.1 RAM memory [0500]: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 1 [10de:01eb] (rev c1)
00:00.2 RAM memory [0500]: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 4 [10de:01ee] (rev c1)
00:00.3 RAM memory [0500]: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 3 [10de:01ed] (rev c1)
00:00.4 RAM memory [0500]: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 2 [10de:01ec] (rev c1)
00:00.5 RAM memory [0500]: nVidia Corporation nForce2 Memory Controller 5 [10de:01ef] (rev c1)
00:01.0 ISA bridge [0601]: nVidia Corporation nForce2 ISA Bridge [10de:0060] (rev a4)
00:01.1 SMBus [0c05]: nVidia Corporation nForce2 SMBus (MCP) [10de:0064] (rev a2)
00:02.0 USB Controller [0c03]: nVidia Corporation nForce2 USB Controller [10de:0067] (rev a4)
00:02.1 USB Controller [0c03]: nVidia Corporation nForce2 USB Controller [10de:0067] (rev a4)
00:02.2 USB Controller [0c03]: nVidia Corporation nForce2 USB Controller [10de:0068] (rev a4)
00:04.0 Ethernet controller [0200]: nVidia Corporation nForce2 Ethernet Controller [10de:0066] (rev a1)
00:05.0 Multimedia audio controller [0401]: nVidia Corporation nForce Audio Processing Unit [10de:006b] (rev a2)
00:06.0 Multimedia audio controller [0401]: nVidia Corporation nForce2 AC97 Audio Controler (MCP) [10de:006a] (rev a1)
00:08.0 PCI bridge [0604]: nVidia Corporation nForce2 External PCI Bridge [10de:006c] (rev a3)
00:09.0 IDE interface [0101]: nVidia Corporation nForce2 IDE [10de:0065] (rev a2)
00:0d.0 FireWire (IEEE 1394) [0c00]: nVidia Corporation nForce2 FireWire (IEEE 1394) Controller [10de:006e] (rev a3)
00:1e.0 PCI bridge [0604]: nVidia Corporation nForce2 AGP [10de:01e8] (rev c1)
01:04.0 Ethernet controller [0200]: Marvell Technology Group Ltd. 88E8001 Gigabit Ethernet Controller [11ab:4320] (rev 13)
01:08.0 USB Controller [0c03]: ALi Corporation USB 1.1 Controller [10b9:5237] (rev 03)
01:08.3 USB Controller [0c03]: ALi Corporation USB 2.0 Controller [10b9:5239] (rev 01)
01:0b.0 RAID bus controller [0104]: Silicon Image, Inc. SiI 3112 [SATALink/SATARaid] Serial ATA Controller [1095:3112] (rev 02)
03:00.0 VGA compatible controller [0300]: ATI Technologies Inc RV350 AS [Radeon 9550] [1002:4153]
03:00.1 Display controller [0380]: ATI Technologies Inc RV350 AS [Radeon 9550] (Secondary) [1002:4173]
sh-4.1#
Back to top
View user's profile Send private message 
Volhout


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 387

PostPosted: Thu 12 Jan 2012, 10:01    Post subject: UDF format support in Pmount for 528
Subject description: data DVD not mountable in lupu 528
 

Playdayz,

We found the cause of the mounting problem. Aparently Pmount does not support UDF disk format (only ISO). Manual mounting works, the UDF support is in the 2.6.33 kernell.

Do you think it is worth to get Pmount fixed to improve 528 ?

See this thread:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=595777#595777
Regards,

Volhout.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 12 Jan 2012, 11:17    Post subject:  

Quote:
We found the cause of the mounting problem. Aparently Pmount does not support UDF disk format (only ISO). Manual mounting works, the UDF support is in the 2.6.33 kernell.

Hey Volhut, Thanks to you and everyone investigating the DVD mounting problem. Believe it or not I had just finally gotten around to testing that myself (as I had been working on the new 3HD Version 3)--and of course confirmed the problem. And I also just confirmed that as you say manual mounting works. My first suspicion was that it was a DVD+R problem as Puppy Universal Installer advises against DVD+R.

So now, First, Are all versions of Pmount affected? That is, Does Slacko also have the problem, etc.? I can check that. If Pmount has been fixed then I will try to use a newer version. Second, can Pmount be fixed easily? If it can be fixed then Barry or whoever wrote Pmount might be the best person to fix it. We will soon prepare a "Testing" version of Lucid 5.2.8 and a Pmount fix could be included. We are serious about long term support of Lucid so it would be nice to fix it.

Add: it appears Slacko also has the problem. In fact, Slacko does not even show an icon of the DVD. I will tell 01micko in case he hasn't heard. I don't have a Wary install to test at the moment. I don't have any DVD-R disks either--does anyone know if they are affected or is it only DVD+R? And is it only if the DVD is made in Windows? Yes. It is only if the DVD is made in Windows.

IMHO it should be fixed if at all possible so Puppy users don't run into a problem--to me this is the same as being able to open docx documents.
Back to top
View user's profile Send private message 
Volhout


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 387

PostPosted: Thu 12 Jan 2012, 11:51    Post subject: DVD -R  

Playdayz,

1 page back in this thread I read confirmation from others that other DVD data disk types are not recognized (DVD-R, DVD+R, DVD+RW).
I cannot confirm if it is only if the DVD is made from Windows. In my case it was made by Windows. I do not have OS-X to try-burn a data DVD.
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Thu 12 Jan 2012, 11:59    Post subject:  

Quote:
I cannot confirm if it is only if the DVD is made from Windows. In my case it was made by Windows. I do not have OS-X to try-burn a data DVD.

But if the DVD is made with Pburn in 5.2.8 then it can be mounted--I wasn't even thinking about Mac. I have let 01micko know. If someone could confirm the problem in Wary or Racy then they could post in the Wary or Racy bug threads. I am not at all doubting that you have defined the problem as Udf. Thanks.

Funny thing--when I made a test DVD in windows it refused a number of my file names as too long (or something). But Pburn did not have that problem--it burned them all, including the ones windows 7 had refused to burn. (I guess that is a failing of the UDF.)
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 68 of 190 [2845 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 66, 67, 68, 69, 70, ..., 188, 189, 190 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1246s ][ Queries: 12 (0.0240s) ][ GZIP on ]