Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 21 Oct 2014, 10:11
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Lucid Puppy 5.2.8 - Updated ISO Version 005 - APR 05 2012
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 76 of 190 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 74, 75, 76, 77, 78, ..., 188, 189, 190 Next
Author Message
kevin bowers

Joined: 20 Dec 2009
Posts: 143

PostPosted: Sat 04 Feb 2012, 17:56    Post_subject:  

I have a brand-new full install of TESTING01a on a new MSI V-class P4 board. I am also having problems with Wi-Fi not surviving reboot, and here's a really weird one: on shutdown, the ps/2 optical mouse stays lit! Wi-Fi is rt61.
Edit: After playing with it for awhile, the Wi-Fi problem seems to have corrected itself. The mouse also stays lit when Windows XP shuts the computer down, so I have to believe I have a faulty board--it is a "refurbished" one.

All else seems good, basic stuff like sound (Realtek) and video, input-output all work, Google Earth runs on a 64 MB nVidea card, we all seem happy.

In case everybody else forgets: Thanks to all the devs, Playdayz and the whole crew, and as always to Barry.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
cthisbear

Joined: 29 Jan 2006
Posts: 3431
Location: Sydney Australia

PostPosted: Sat 04 Feb 2012, 20:22    Post_subject:  

"The Testing ISO is experimental

Understood.
When I first used lucid and Slacko...I was underwhelmed.
This sounds like a smart arse reaction....but it is not.

But 528 is a splendid release.

Creativity and fortitude, smart people, long term testing,
and sometimes hot responses from people like moi, have spurred
the creation of the best Puppy ever.

Forget the Ubuntu parts...and the whinges.
The best Puppy ever....new users....many old users.

Mind you I still use Puppy 4.3.1 for data recovery >> bad drives.

It ain't easy out there mate...and you have excelled.
Take your time....but this was a strange one.

"""""""""""

Can you possibly send our Saluki goddess jemimah any help >> b43.

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=73687&start=915


" cthisbear wrote:


Any chance of contacting playdayz for fixes.

" You guys gotta help me out and suggest relevant fixes.
I don't have enough room in my head to follow all the
various development threads and go full steam on saluki. "


"""""""""""""

" Do you mean that after Personalize Settings the screen is
frozen or that the mouse stops working? "

When Personalize Settings script/screen starts to run
the mouse dies.

"""""""""

"If the mouse is not detected you might try removing
the usb plug and reinserting it in a different usb port. "

Done that. Booted on different usb port. >> same result.

Replugged....different mouse....

used >> cntrl alt backspace to restart...still no result
and no power lights in the mouse....

seems as if usbs are cut off...switched off etc...Weird.

Chris.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
PenguinPupLin

Joined: 23 Dec 2011
Posts: 126
Location: The Little Red Dot

PostPosted: Sun 05 Feb 2012, 11:40    Post_subject:  

From PPM in my Lucid Pup 528, I downloaded the FProt-6-Lucid antivirus package but it failed to install , no menu icon though the folder and files were created.

The readme file in /opt/f-prot says : To install, copy this folder to where you wish the install to be located
(for example /opt/f-prot) and run the 'install-f-prot.pl'.

Thought it would install automatically after download. What should I do now?

Any help appreciated.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Sun 05 Feb 2012, 12:41    Post_subject:  

Quote:
this was a strange one.


cthisbear, Yeah, It does a lot different. Maybe we can learn some things to feed back into 5.2.8. The Broadcom driver is the one prepared by tempestuous. Maybe there is info that will help (the preference?). I thought the preference would go in /etc/rc.d/MODULESCONFIG in the PREFLIST but I notice that it is not in there in the TESTING ISO.

broadcom_sta-5.6.48.36-i486.pet from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=421596#421596 referenced from http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=448464#448464 needs preference: "ssb:b43" 

Quote:
I downloaded the FProt-6-Lucid antivirus package but it failed to install , no menu icon though the folder and files were created.

PenguinPupLin, I believe that F-Prot is a command line program, which doesn't have a menu entry.

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
PenguinPupLin

Joined: 23 Dec 2011
Posts: 126
Location: The Little Red Dot

PostPosted: Sun 05 Feb 2012, 13:06    Post_subject:  

snipped

Quote:

PenguinPupLin, I believe that F-Prot is a command line program, which doesn't have a menu entry.


OK, get what you mean, for example, in ROXTerm, run "fpscan" with options; never expected this in PPM downloads. Thanks for pointing it out.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
otropogo


Joined: 24 Oct 2009
Posts: 702
Location: Southern Rocky Mt. Trench

PostPosted: Sun 05 Feb 2012, 16:30    Post_subject:  

PenguinPupLin wrote:
From PPM in my Lucid Pup 528, I downloaded the FProt-6-Lucid antivirus package but it failed to install , no menu icon though the folder and files were created.

The readme file in /opt/f-prot says : To install, copy this folder to where you wish the install to be located
(for example /opt/f-prot) and run the 'install-f-prot.pl'.

Thought it would install automatically after download. What should I do now?

Any help appreciated.


Have a look through the two pages of the following thread on this topic. It's been a while, so I don't remember the details, but I had a similar problem and solved it. Repost your results here, and if it still doesn't work, I'll try to help you further. I'm running fprot on my 5.2.8

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=71679&start=15

_________________
otropogo@gmail.com facebook.com/otropogo
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1460
Location: Malvern, Worcs, UK

PostPosted: Sun 05 Feb 2012, 16:45    Post_subject:  

playdayz wrote:
The Broadcom driver is the one prepared by tempestuous. Maybe there is info that will help (the preference?). I thought the preference would go in /etc/rc.d/MODULESCONFIG in the PREFLIST but I notice that it is not in there in the TESTING ISO.

needs preference: "ssb:b43" 


Hi playdayz

I tried the preference ssb:b43 but it didn't help my reboot wifi fail to connect problem.

By trying various things I have found that if:
1. I use Dougal's Network Wizard to setup a profile for my wifi
2. I put dhcpcd into /etc/rc.d/rc.local
and 3. after reboot I right click on the network tray icon, bring the network down, right click again and bring the network back up then I do get a working wifi wpa2 connection on eth1 (after a message from the Network Wizard and a little green box saying "borderless success")

which seems to suggest that the new wl driver is working ok its just not playing correctly with any of the setup programs after a reboot.

A possible clue is that Frisbee seems to be trying to use wlan0 after a reboot instead of eth1 which the wl driver creates.

Cheers
peebee
frisbee.png
 Description   
 Filesize   16.31 KB
 Viewed   873 Time(s)

frisbee.png


_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Sun 05 Feb 2012, 17:48    Post_subject:  

Booted live cd - no internet connection - had to set up manually

Did full install to ext4 partition and booted to desktop
Auto-connected to internet
Sound Ok

Installed Seamonkey-2.7, plus several other items from storage partition

So far, everything works properly
desktop.png
 Description   
 Filesize   397.28 KB
 Viewed   840 Time(s)

desktop.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Sun 05 Feb 2012, 17:57    Post_subject:  

Added screensaver = Sherman's Aquarium
screensaver.png
 Description   
 Filesize   38.95 KB
 Viewed   849 Time(s)

screensaver.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
kevin bowers

Joined: 20 Dec 2009
Posts: 143

PostPosted: Sun 05 Feb 2012, 21:49    Post_subject:  

Quote:
I tried the preference ssb:b43 but it didn't help my reboot wifi fail to connect problem.

By trying various things I have found that if:
1. I use Dougal's Network Wizard to setup a profile for my wifi
2. I put dhcpcd into /etc/rc.d/rc.local
and 3. after reboot I right click on the network tray icon, bring the network down, right click again and bring the network back up then I do get a working wifi wpa2 connection on eth1 (after a message from the Network Wizard and a little green box saying "borderless success")

which seems to suggest that the new wl driver is working ok its just not playing correctly with any of the setup programs after a reboot.

A possible clue is that Frisbee seems to be trying to use wlan0 after a reboot instead of eth1 which the wl driver creates.

Cheers
peebee


My Wi-Fi problems have returned also. Sometimes SNS works properly on bootup, no apparent reason why it will or won't. Sometimes SNS will successfully configure wlan1, 2, or 3 instead of wlan0 (there is only one wireless card). Dougal's wizard announces success but fails to provide a connection. I'm confused, any suggestions? This rt61pci card worked well under 528.004, and still does under Windows. Thanks!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Sun 05 Feb 2012, 22:27    Post_subject:  

Quote:
I'm confused, any suggestions? This rt61pci card worked well under 528.004,

Main suggestion is to use 5.2.8.004. The Testing ISO has a lot of innovation so report what doesn't work, but if something doesn't work then don't feel that you have to fix it in order to have the latest Lucid--the Testing ISO is more like a parallel development for experiential purposes. At least that's the way I see it. If you would like some of the updated programs, then you can get the ones you want individually and install them in 5.2.8.004.

Audacious 3.2
This is the latest Audacious audio player. The B2SB plugin is working, which is stereo to binaural conversion. http://diddywahdiddy.net/Puppy500/audacious-3.2-1.pet
Back to top
View user's profile Send_private_message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5233
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Mon 06 Feb 2012, 00:06    Post_subject:  

playdayz wrote:

If you would like some of the updated programs, then you can get the ones you want individually and install them in 5.2.8.004.

Any chance you could offer a programs instant update pet?
It would contain all the updated programs. One pet for all.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Volhout


Joined: 28 Dec 2008
Posts: 402

PostPosted: Mon 06 Feb 2012, 03:29    Post_subject: Can't fix it  

Sad

PlayDayz,

Tested the test iso on my home machine (this machine works well with 528-528.004) and can't get it to detect my printer in CUPS. It is a USB multifunction (printer/scanner/card reader) device EPSON RX425.
When starting CUPS in 528 - 528.004 the printer shows as a selectable item in the list when "add printer". Not in this test iso. It only shows PDF printer and LPT / serial as options.

It is (AFAIK) not a CUPS issue, since 528 uses the same CUPS version as this test iso (version 1.4.3). Maybe changes in the USB drivers have caused it (USB modeswitch ?).

I hope you have an idea how I can help you to find the cause. Tried several things like hotplug, but no cure. Also the scanner does not detect. It must be somewhere low level (at USB level) I guess..

Tell me what I can do to help or diagnose.

Volhout
Back to top
View user's profile Send_private_message 
PenguinPupLin

Joined: 23 Dec 2011
Posts: 126
Location: The Little Red Dot

PostPosted: Mon 06 Feb 2012, 05:48    Post_subject:  

otropogo wrote:


Have a look through the two pages of the following thread on this topic. It's been a while, so I don't remember the details, but I had a similar problem and solved it. Repost your results here, and if it still doesn't work, I'll try to help you further. I'm running fprot on my 5.2.8

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=71679&start=15

Many thanks,otropogo, went to the link and installed the xfprot-2.4_fprot-6.0.3.pet,now running the virus scanner.
Just wonder how effective it is - noticed quite a number of "[Not Scanning]<Maximum directory/link traversal depth reached>" files. Anyway, I'll continue testing and trying the various settings. Also I'm looking for other virus scanners to try both within Linux and Windows to check my Windows Vista disk.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Mon 06 Feb 2012, 15:24    Post_subject:  

Quote:
ny chance you could offer a programs instant update pet?
It would contain all the updated programs. One pet for all.

One pet to bind them, one pet to rule them all! Possible.

Quote:
xfprot-2.4_fprot-6.0.3.pet,now running the virus scanner.
Just wonder how effective it is - noticed quite a number of "[Not Scanning]<Maximum directory/link traversal depth reached>" files.

I am just curious PenguinPupLin. Does the non-X version of f-prot give the same errors if you run it on the same directories from the command line?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 76 of 190 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 74, 75, 76, 77, 78, ..., 188, 189, 190 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1308s ][ Queries: 12 (0.0275s) ][ GZIP on ]