Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 09:00
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
newest kernel 3.1.8 & 3.0.16 test on lupu528
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 10 of 10 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10
Author Message
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5465
Location: Finland

PostPosted: Mon 09 Jan 2012, 02:26    Post_subject:  

I encountered the same problem with 3.1 kernel I compiled for dpup. The nonswitching Firewallstate was fixed by recompiling the kernel. Firewall script is complex in Puppy and it tries to uninstall and install several filtering kernel modules. If those modules are compiled in and not as loadable modules, the Firewall state script fails in its state recognition.

So....probably this tiny little bug means that the whole kernel needs to be recompiled according how Barry Kauler has ticked the filtering modules of network traffic.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mill0001

Joined: 01 Feb 2007
Posts: 375
Location: "People's Republik of Kalifornia"

PostPosted: Mon 09 Jan 2012, 11:10    Post_subject:  

Pemasu,
Thanks for the input. Now I just have to see if Wuxi is going to do a recompile of the kernel again since that is beyond me at this point.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mill0001

Joined: 01 Feb 2007
Posts: 375
Location: "People's Republik of Kalifornia"

PostPosted: Mon 09 Jan 2012, 13:14    Post_subject:  

As a point of interest regarding the firewall bug, I switched the 3.1 kernel into a fresh Frugal install of Lucid-5.25 and it's the same result. The firewall icon never switches to firewall ok.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mill0001

Joined: 01 Feb 2007
Posts: 375
Location: "People's Republik of Kalifornia"

PostPosted: Mon 09 Jan 2012, 21:27    Post_subject:  

I just downloaded and did frugal install of Slacko with 3.08 kernel and got the same bug with the firewall. Icon doesn't switch to firewall ok. Could it be something on my system or is it in the kernels?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
wuxiandianzi


Joined: 28 Apr 2009
Posts: 134
Location: china

PostPosted: Wed 11 Jan 2012, 09:57    Post_subject: Hi  

mill0001 wrote:
Hi Wuxi,
Got a tiny little bug here. Still testing 310, every thing still working good except the tray icon for firewall never changes from the warning icon to the ok icon. Any solution for this?


Mill0001,
Sorry for late reply,Yes The kernel was compiled without something for firewall.I will add this support for it later! Thank you!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mill0001

Joined: 01 Feb 2007
Posts: 375
Location: "People's Republik of Kalifornia"

PostPosted: Fri 13 Jan 2012, 13:49    Post_subject:  

Hi Wuxiandianzi, I downloaded and set up the 528 with 3.18 kernel and the firewall is working as it should. Yay! I will continue to use it and report back if I find any more bugs. Thank you very much, Lee.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5465
Location: Finland

PostPosted: Fri 13 Jan 2012, 13:56    Post_subject:  

My solution was that I downloaded Barrys 3.X kernel source sfs. then I launched my 3.1 kernel from its folder and Barrys kernel from its folder using Barrys ./config on his folder and mine in 3.1 folder with make menuconfig. I ticked the firewall section exactly as Barry had done. That way I got firewall section so that Puppy firewall script was happy with unloading and loading several modules. I then used that 3.1 kernel .config for really compiling the 3.1 kernel and the firewall script and firewall state script was happy. I still can see them smiling.....
Very Happy
Back to top
View user's profile Send_private_message 
wuxiandianzi


Joined: 28 Apr 2009
Posts: 134
Location: china

PostPosted: Fri 13 Jan 2012, 22:29    Post_subject: re  

pemasu wrote:
My solution was that I downloaded Barrys 3.X kernel source sfs. then I launched my 3.1 kernel from its folder and Barrys kernel from its folder using Barrys ./config on his folder and mine in 3.1 folder with make menuconfig. I ticked the firewall section exactly as Barry had done. That way I got firewall section so that Puppy firewall script was happy with unloading and loading several modules. I then used that 3.1 kernel .config for really compiling the 3.1 kernel and the firewall script and firewall state script was happy. I still can see them smiling.....
Very Happy


Pemasu :Thanks, yes, that is sure a good way to configure kernel.
but I always see help in menuconfig.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ETP


Joined: 19 Oct 2010
Posts: 575
Location: UK

PostPosted: Sat 14 Jan 2012, 12:54    Post_subject: Testing 528 k 3.1.8 Testing 528 k 3.1.8  

wuxiandianzi

Lupu 528 with k3.1.0 remains my number one pup!
A quick test of k3.1.8 (manual frugal install to fat32 USB2 stick - ext2 save)
gave no problems but no real gains either.

Hardware detection seems slicker but k3.2 looks like a real winner.

http://kernelnewbies.org/Linux_3.2

Nvidia pet worked fine.

_________________
Regards ETP
Accessibility Pups: -- Magoo -- The Pup With No Name -- MouseCam -- Obedient
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mill0001

Joined: 01 Feb 2007
Posts: 375
Location: "People's Republik of Kalifornia"

PostPosted: Sat 14 Jan 2012, 23:02    Post_subject:  

Hi wuxiandianzi, Quickpet not working with 528 k 3.1.8, the fixquickpet pet you made before doesn't fix it. I don't know what to edit to make it work. Help please.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
wuxiandianzi


Joined: 28 Apr 2009
Posts: 134
Location: china

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 01:15    Post_subject: re  

mill0001 wrote:
Hi wuxiandianzi, Quickpet not working with 528 k 3.1.8, the fixquickpet pet you made before doesn't fix it. I don't know what to edit to make it work. Help please.


Hi Mill0001:
You can open /usr/local/quickpet.sh with text then seache "3.0.16", and you can add 3.1.8 behand 3.0.16. NOTE, do not forget "|".
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mill0001

Joined: 01 Feb 2007
Posts: 375
Location: "People's Republik of Kalifornia"

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 02:37    Post_subject:  

Hi wuxiandianzi, That worked, Thank You so much.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1518
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sun 15 Jan 2012, 05:18    Post_subject: B43 returns - but only for this k3 puppy  

Hi wuxiandianzi

[edit] After making the report below I tried 01micko's new slacko5.3.1.1 with k3.1.9 and found that it still had the "B43 not detected" problem - so wondering if you can think what might be different in your compile of k3.1.8 which causes B43 detection to work? I'm sure both 01micko and pemasu would be interested to know how you did it - thanks [/edit]

Delighted to report that support for the Broadcom B43 wifi seems to have returned with K3.1.8 thank goodness...

Still the strange problem with savefile creation in that the standard first reboot dialogue results in a savefile size of minus 1 Mb so fails to create the savefile - as reported previously this can be cured by loading the pupsaveconfig .pet and using that to define the pupsave parameters.

Maybe of help to others - I use grub4dos and have a standard menu.lst file that loads all puppies - so I needed to rename vmlinuz and initrd.gz before they would boot - but simple rename was all that was needed.

Bit confusing to a simple soul like me to have the spup desktop background in lupu - had to check I'd loaded the right version lol.

But congrats on this experiment
Cheers
PeeBee
screen.png
 Description   
 Filesize   48.85 KB
 Viewed   753 Time(s)

screen.png


_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Display_posts:   Sort by:   
Page 10 of 10 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0729s ][ Queries: 12 (0.0062s) ][ GZIP on ]