Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Tue 19 Nov 2019, 04:24
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko B4
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 5 of 12 [179 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ..., 10, 11, 12 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8731
Location: qld

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 01:01    Post subject:  

ok aarf, thanks for pulling me up on chasing that wild goose..

Now I'm stumped Confused Maybe try Barry's new busybox pet

link removed

You'll probably need a reboot.. Slacko does that well Rolling Eyes

NOOOOOOOO! that was a disaster Laughing

note to self ... next woof check which busybox downloads

Last edited by 01micko on Sat 24 Sep 2011, 01:51; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6734
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 01:08    Post subject:  

FWIW, no shutdown or reboot problems on my 2 frugal installs.They both reboot or shutdown correctly.Wired dsl.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6734
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 01:43    Post subject:  

Slacko 4.99.6 live pfix=ram on another box.Once again,everything working ootb.


VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 4.99.6

Chip description:
oem: NVIDIA
product: MCP61 - mcp61-86 Chip Rev

Driver used by Xorg:
nv

Video mode used by Xorg:
Resolution: "" Depth: Depth 24

...the above also recorded in /tmp/report-video

-Computer-
Processor : 4x AMD Athlon(tm) II X4 620 Processor
Memory : 2854MB (160MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Sat 24 Sep 2011 12:39:20 AM CDT
-Display-
Resolution : 1368x768 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : HDA-Intel - HDA NVidia

Audio device : nVidia Corporation MCP61 High Definition Audio
Bridge : nVidia Corporation MCP61 Ethernet
VGA compatible controller : nVidia Corporation C61 [GeForce 7025 / nForce 630a]

# free
total used free shared buffers
Mem: 2854792 445536 2409256 0 58364
Swap: 0 0 0
Total: 2854792 445536 2409256
Slacko B4.png
 Description   
 Filesize   17.45 KB
 Viewed   917 Time(s)

Slacko B4.png

Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6607
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 02:34    Post subject:  

Pburn freezes for me

Code:
# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 4.99.6

Chip description:
oem: NVIDIA
product: G86 Board - p419h01 Chip Rev

Driver used by Xorg:
nv

Video mode used by Xorg:
Resolution: "1920x1080
1280x800"  Depth: Depth 24



Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6607
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 02:41    Post subject:  

pa_mcclamrock wrote:
In Pmusic, there's no progress bar when I'm playing some music; the status line just keeps saying "Buffering . . . Please wait."
This will be the result if ffmpeg are not pleased with the format. It troubles with recognition, but plays the shit anyway. We are now using ffmpeg 0.8 which is a bit different than the good old 0.6. - and yes, there has been some issues with ffmpeg. They have already shipped 0.8.4 while Slacko has 0.8.2.


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6607
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 02:48    Post subject:  

The new gtk-theme doesn't cooperate well when using unique gtk-themes for an application. It doesn't allow the progressbar theme to be overwritten.
The attached pics shows progressbar for Pmusic and Pburn

The 23oz theme looks like this....



...while Flat-grey-rounded looks like this


_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 6607
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 02:55    Post subject:  

Pmusic is updated with new fixes
_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1221
Location: Saint-Gérard / Walloon part of Belgium

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 03:26    Post subject:
Subject description: Slack versus Brookdale
 

Hi Mick,
here on Brookdale rev01, fresh live-cd boot:
... again stripped lines and black screen after restarting X as on earlier slackos;
lsmod tells i915 loaded;

Should one get specific brookdalers messages while booting up? didn't got any here.

ps: me glad reading MHHP got his Brkdale running Smile

cheers, charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8731
Location: qld

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 03:40    Post subject:
Subject description: Slack versus Brookdale
 

charlie6 wrote:
Hi Mick,
here on Brookdale rev01, fresh live-cd boot:
... again stripped lines and black screen after restarting X as on earlier slackos;
lsmod tells i915 loaded;

Should one get specific brookdalers messages while booting up? didn't got any here.

ps: me glad reading MHHP got his Brkdale running Smile

cheers, charlie


yeah Charlie, the test is wrong, will be fixed next time, it's an add on to xorgwizard, I can send a patch if you want.
Thanks Smile

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8731
Location: qld

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 03:41    Post subject:  

Pmusic, got it Sigmund Wink

Compiling ffmpeg now Wink

We go back to Stardust as default gtk-threme? looks nice with the blue jwm Wink

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
davids45


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 1237
Location: Chatswood, NSW

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 03:42    Post subject:  

G'day,

Quote:
What proggy are you using to connect, are you using wireless? I think this is the root of the shutdown issue. It only surfaced in B3


Now that you mention it, I just checked the Frugal & Full B3s on this desktop and they too reboot when I try "Power-off computer" via either the "Menu" (bottom left) or a right-click Menu option. (Just hadn't noticed before Embarassed )
The black-screen text displayed as Slacko closes is that I'm getting a re-boot not a shut-down (again, hadn't noticed before - just me being slack too).
I'm letting Slacko do the connection automatically and it's only wired (just eth0) on this computer.

Only have a Frugal B2 left (wiped the Full B2 for the Full B4) but just tested and B2 shuts down as expected.

David S.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6734
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 03:53    Post subject:  

Almost 11 hours uptime on the frugal install on the Athlon XP box....... still looking good.
Slacko uptime.png
 Description   
 Filesize   20.18 KB
 Viewed   751 Time(s)

Slacko uptime.png

Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 3080

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 04:13    Post subject:  

A couple of little issues with b4 and an older one.

Booting from a vfat USB and choosing to shutdown without saving on first boot, results in reboot instead of shutdown. This was not the case in b3 and happens both fom the GUI or console (no X) shutdown.
I guess has something to do with the new shutdown process.
Looks like a woof issue.
This is in SlaXO (OLPX XO laptops). Does anyone sees this on a "normal" machine with the unmodified b4?

The second issue is showing in the conn_wiz picture. Would be nice if the window had the full width without the need for a horizontal scroll bar. This is because the window does not scale when a higher Xft.dpi is used. In this case is 108. Clipping starts at Xft.dpi=96.
Scaling is important in high resolution screens where default fonts may look too small.
I guess this is a missing gtkdialog feature Wink

The 3dr one is an old one (and maybe reported and I missed it). The setup desktop icon is taller than the rest so does not align properly. This independent of Xtd.dpi and/or screen resolution.
Other icon themes align properly
setup.jpg
 Description   Miss-aligne setup desktop icon
 Filesize   26.62 KB
 Viewed   852 Time(s)

setup.jpg

conn_wiz.jpg
 Description   Narrow connection wizard window
 Filesize   71 KB
 Viewed   769 Time(s)

conn_wiz.jpg


_________________
== Here is how to solve your Linux problems fast ==

Last edited by mavrothal on Sat 24 Sep 2011, 05:58; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5485
Location: Finland

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 04:48    Post subject:  

01micko. To confirm kernel related touchpad problems and working ones.
Code:
CONFIG_INPUT_MOUSE=y
CONFIG_MOUSE_PS2=y
CONFIG_MOUSE_PS2_ALPS=y
CONFIG_MOUSE_PS2_LOGIPS2PP=y
CONFIG_MOUSE_PS2_SYNAPTICS=y
CONFIG_MOUSE_PS2_LIFEBOOK=y
CONFIG_MOUSE_PS2_TRACKPOINT=y
CONFIG_MOUSE_PS2_ELANTECH=y
CONFIG_MOUSE_PS2_SENTELIC=y
CONFIG_MOUSE_PS2_TOUCHKIT=y
CONFIG_MOUSE_SERIAL=m
CONFIG_MOUSE_APPLETOUCH=m
CONFIG_MOUSE_BCM5974=m

Above is the reason I have made my tests. Kernel module drivers participate to the behavior of touchpad. In my Acer 5820TG 2.6.33.2 and even 2.6.35.7 ( Snow Puppy ) has that hypersensitivity problem. Some Barrys builds with some kernel ( I dont remember which versions ) had the same slow movement problem, yes.... it was quirky something.

In 2.6.35.7 Lucid Puppy my disable touchpad when writing fixed the hypersensitivity by syndaemon commands.

About the fix: 2.6.38.3 - 2.6.38.4, 2.6.39.3 - 2.6.39.4 dont have those problems.
Remember that my core Ubuntu packages have been the same in all my builds. I havent included those Maverick - Natty - Oneiric packages much. I have jumped out of the boat with my builds in about Lucid Puppy 5.1 time. I have though included synclient and syndaemon from Oneiric though and in Dpup from wheezy because they work better. The options worked flawlessly with newer versions. But....the kernel made the fundamental difference. That is one reason I havent updated Snow Puppy with 2.6.35.7, it just dont behave best with my laptop touchpad.

Above just for somekind confirmation, that kernel makes the differerence...

About Slacko, no...I havent build it with woof with freshly compiled kernel to find out would it fix the touchpad problem. I just havent had time and energy to do that, but who knows....

The cave out: Different Xorg versions have probably big SAY of the touchpad behavior, maybe even Flsynclient workability affects, dont know.

But...if you are gonna do kernel update test version, I will test it and report.....
I think that it is worth the try. Barrys DOTconfig-2.6.39.4 does not have bluetooth modules enabled...by the way. But it has vgaswitcheroo - debugfs enabled for dual graphics switching. Also you get that new broadcom driver jim3630 has been stubbornly speaking of. You get rid of his complaints also... Very Happy
I said the latter positively, no hard feelings behind. Dont take me wrong. Lol.

Last edited by pemasu on Sat 24 Sep 2011, 05:03; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6


Joined: 30 Jun 2008
Posts: 1221
Location: Saint-Gérard / Walloon part of Belgium

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 04:55    Post subject:
Subject description: Slack versus Brookdale
 

Thanks Mick,
01micko wrote:
yeah Charlie, the test is wrong, will be fixed next time, it's an add on to xorgwizard, I can send a patch if you want.
Thanks Smile

No hurry ! me can wait until next time !
charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 5 of 12 [179 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ..., 10, 11, 12 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0756s ][ Queries: 12 (0.0186s) ][ GZIP on ]