Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 17 Apr 2014, 00:35
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Acer 7750G sound does not work in Puppy 528
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Author Message
mbiernat

Joined: 06 Oct 2010
Posts: 15

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 08:32    Post subject:  Acer 7750G sound does not work in Puppy 528
Subject description: Sound and plug-in keyboard both work in Ubuntu
 

I upgraded my computer to an Acer 7750G and using Puppy 5.2.8 there is no sound. I tried all the basic installs for sound in the Puppy set up but none took.

Is there something else I can do to get sound?
Back to top
View user's profile Send private message 
rjbrewer


Joined: 22 Jan 2008
Posts: 4422
Location: merriam, kansas

PostPosted: Sat 24 Sep 2011, 10:20    Post subject: Re: New computer now Puppy sound does not work  

mbiernat wrote:
I upgraded my computer to an Acer 7750G and using Puppy 5.2.8 there is no sound. I tried all the basic installs for sound in the Puppy set up but none took.

Is there something else I can do to get sound?


A very common problem with 5.2.8.
Try 5.2.5.

_________________

Inspiron 700m, Pent.M 1.6Ghz, 1Gb ram.
Msi Wind U100, N270 1.6>2.0Ghz, 1.5Gb ram.
Eeepc 8g 701, 900Mhz, 1Gb ram.
Full installs

Back to top
View user's profile Send private message 
mbiernat

Joined: 06 Oct 2010
Posts: 15

PostPosted: Mon 26 Sep 2011, 05:38    Post subject:  

Thank you for the reply. I think it has more to do with the new computer. The older version of Puppy has no sound also on my new computer.
So I love using Puppy but now with my new computer I have no sound and the plugin keyboard does not work.
I tried Lubuntu and sound and plugin keyboard works, so maybe there is something I can download from a Ubunutu repository that will make the sound and keyboad (plugin) work?
Back to top
View user's profile Send private message 
mbiernat

Joined: 06 Oct 2010
Posts: 15

PostPosted: Wed 28 Sep 2011, 10:21    Post subject: Realtek Audio Driver for 7 x64 6.0.1.6254 - no sound
Subject description: sound does not work with puppy
 

Does anyone have any ideas? I would love to use Puppy again my sound on my laptop is
Realtek Audio Driver for 7 x64 6.0.1.6254
like I said Ubuntu it does work on so I think it is just something I could download?
Back to top
View user's profile Send private message 
Diggs


Joined: 14 Sep 2008
Posts: 53

PostPosted: Mon 10 Oct 2011, 22:21    Post subject:  

Reliable sound in 5.2.8 seems to be a problem. When ever I do a new install (using a Sound Baster Live audio card) sound will work for a couple of reboots and then fails completely never to be revived no matter how often I run Alsa Wizard. No icon in the tray. Nothing. Soon as I boot pfix=ram I have sound. As soon as I reinstall Puppy again I have sound, but within a few reboots it is gone again. Seems many have this problem and from all the reading I've done there isn't any solution.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [5 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0405s ][ Queries: 11 (0.0043s) ][ GZIP on ]