Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 28 Nov 2014, 17:50
All times are UTC - 4
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Slacko Puppy 5.3.1 Released
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 12 of 19 [283 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14, ..., 17, 18, 19 Next
Author Message
bignono1


Joined: 17 May 2009
Posts: 362
Location: New ME

PostPosted: Wed 14 Dec 2011, 06:15    Post subject:  

Go grub4dos Sage.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Wed 14 Dec 2011, 07:30    Post subject:  

Sage wrote:
When installing Legacy GRUB, message 'This is not Linux' appears at first ask. Go 'OK'. Second attempt - no failure message, but GRUB not installed. Third attempt, failure message again, fourth attempt, no failure message, long delay, GRUB directory filled with 'stage' files but no menu.lst.
Phenomenon is reproducible, different systems, usual start-up precautions, etc.


Uh! That grubconfig script is absolutely horrible! It appears by design that it is only intended to run from a live cd, no save file.

EDIT: ok Sage, I patched and tested, working here with a save file, I didn't test live, nothing in code suggests it wont work live, but you cant install grub files to ntfs|FAT|DOS. (it's still a mess!)

Code:

cp /usr/sbin/grubconfig /usr/sbin/grubconfig.bak #makes backup
gunzip grubconfig.gz
chmod 755 grubconfig
mv -f grubconfig /usr/sbin
overwrites old one
grubconfig.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  grubconfig.gz 
Filesize  12.43 KB 
Downloaded  160 Time(s) 

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4819
Location: GB

PostPosted: Wed 14 Dec 2011, 09:31    Post subject:  

Quote:
Go grub4dos
- already did that, but don't like it as much as Legacy!

Many thanks, mick. I was running liveCD as pfix=ram and installing to HD. Maybe not BK-approved but works with every other Puppy! Only other GRUB that gave grief was GRUB2 on one of the variants a year or so ago.

Incidentally, Jemimah was talking of deleting FD format - I objected. Used it from Slacko three times this morning to prepare special FDs to flash 'dead' BIOS es. Sometimes nothing else will do. The boards that needed this were gifts. That means that they were replaced at some cost when it's not necessary. They were destined for landfill if I hadn't expressed interest. That is unacceptable. It's not LHC science. If I can do it, it's a walk around the collider for guys here with their impressive skills.
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3385
Location: Ontario

PostPosted: Wed 14 Dec 2011, 15:23    Post subject:  

Note to 01micko

Dmitri (the developer of mtpaint) and I give some advice about how
to set up a default folder to save a screenshot image

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=583806#583806

I made a pet package with the code inside

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=70996&sid=88e0ad3872d88f58c80e5c96d14cfa99

It wouldn't be difficult to make the changes to mtpaintsnapshot.sh

______________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Thu 15 Dec 2011, 01:10    Post subject:  

8-bit wrote:
When I saw that dependency, I just made a system link to libpcre.so.0.0.1. I think I got that name right. but that did get me further.
I also installed mesa, but when I would run the nvidia-settings app, it said it could not find SDL to querry for what was installed.
So I may have to revert to Lupu and give it another try.


Anyway.. I have compiz "running".. that is, it registers as a process and I have a desktop.. but, no plugins will load.. so no emerald, no cpp, no nuthin! Sad .. I compiled the lot from scratch including some deps. (metacity is one but it only needs the headers Embarassed , might upload a package of that one day and maybe ttuuxxx can tweak it, he knows all about metacity).

Anyway, it's a start and this is with a radeon card and fglrx driver, somethoing I could never get to work in lupu. Had better luck with nvidia, I may even plug in my nvidia card, actually I will, but I'll see if I can get the plugins loading first.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jpeps

Joined: 31 May 2008
Posts: 3220

PostPosted: Thu 15 Dec 2011, 01:19    Post subject:  

01micko wrote:


Anyway, it's a start and this is with a radeon card and fglrx driver, somethoing I could never get to work in lupu. Had better luck with nvidia, I may even plug in my nvidia card, actually I will, but I'll see if I can get the plugins loading first.


...and then you'll ready be for some coaching from NixiPixel.. This could be a life-changer.

http://www.youtube.com/watch?v=LGY9cwSjZsU
Back to top
View user's profile Send private message 
8-bit


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 3393
Location: Oregon

PostPosted: Thu 15 Dec 2011, 05:13    Post subject:  

IN my previous post, I said SDL and that was wrong. I had installed the factory NVIDIA driver for my card and when I would open nvidia-settings, and clicked on the Open GL/GLX information, I got a message of it not being able to query Open GL.
In Lupu, it finds it fine.
So I must be missing something there. Also, with the Nvidia card, do I need mesa?
It is touted as being for other cards.

I would really like to try what you have so far and see if I can get any further.
Since I was able to get compiz and the fancy graphics on Puppy 301, and it was based on slackware, it just seems that it should also work with Slacko.

Also, I do not know if this would make any difference, but on the Nvidia site, there was information that stated that Nvidia was going to start including Open GL in their drivers.
I did try downloading the driver pointed to for it, but I never checked to see if my card was supported by it and I already had installed a factory driver for my card. But in Slacko as I said, no OpenGL was found to query.

So why does Nvidia find it in Lupu?
Mysteries that need answers that are beyond me at present.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Sat 17 Dec 2011, 08:01    Post subject:  

8-bit

Compiz is confirmed working Smile

I have had it working for days but I could not for life nor money get Emerald ( Exclamation ) to work.. then I stumbled upon a post from some Joe Noone that had an entry like this (see code) affecting his path:
Code:
export XLIB_SKIP_ARGB_VISUALS=1


That was the key. I commented that in /etc/profile, rebooted and voila! Emerald works! (Yes lobster, Emerald has been a bit of an achilles heel for me!)

So, to get it working, you need the python_plus pkg I made in slacko repo, plus a bunch from slackware/salix/slacky.. I'll get to a full rundown on Monday.. but I am so happy it works! Very Happy

You don't even need xfce, it will work using a dummy wm. (I use "rxvt" like dinky did in Ripple). Xfce does work fine with it too, probably Trinity as well, about to test. EDIT: yep, Trinity works fine too.

Cheers!

PS: don't use the Lupu compiz! GTK/GDK is totally different and likely will crash X.

EDIT: Working on my old Radeon graphics Thinkpad Cool
Code:
 ATI Technologies Inc Radeon Mobility M7 LW [Radeon Mobility 7500]
..and that's just with Mesa and the open source radeon xorg driver. (as in screeny)
compiz_old_radeon.png
 Description   note that I called fbpanel so I'd have a menu, WM is Emerald
 Filesize   159.39 KB
 Viewed   1605 Time(s)

compiz_old_radeon.png


_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jpeps

Joined: 31 May 2008
Posts: 3220

PostPosted: Sat 17 Dec 2011, 11:21    Post subject:
Subject description: ffmpeg-0.9
 

Here a compile of ffmpeg-0.9, which requires updated libx264...which in term requires updated mplayer.

http://jpeters.net/apps/libx264-120.pet
http://jpeters.net/apps/mplayer-SVN-r34448.pet
http://jpeters.net/apps/ffmpeg-0.9.pet


ffmpeg configuration (same as present): --prefix=/usr --cpu=i686 --enable-libmp3lame --enable-libx264 --enable-libfaac --enable-pthreads --enable-small --enable-postproc --enable-libvorbis --enable-gpl --enable-shared --enable-nonfree --enable-libopencore-amrnb --enable-libopencore-amrwb --disable-debug --enable-bzlib --enable-zlib --enable-libspeex --enable-version3 --enable-runtime-cpudetect --enable-x11grab --enable-libdc1394 --enable-libschroedinger --enable-libtheora --enable-libxvid --enable-swscale --enable-libvpx
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7841
Location: qld

PostPosted: Sat 17 Dec 2011, 17:04    Post subject:  

Hi jpeps

Surprising it didn't complain about vpx too (wanting an updated version).

I'll check it out. Thanks Smile

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jpeps

Joined: 31 May 2008
Posts: 3220

PostPosted: Sat 17 Dec 2011, 19:22    Post subject:  

01micko wrote:
Hi jpeps

Surprising it didn't complain about vpx too (wanting an updated version).

I'll check it out. Thanks Smile


It's got libvpx-720p.ffpreset, so it works. Tested with a UTube video, "bali.vid" , encoding WebM video:

Code:

# ffmpeg -i bali.vid -s 1280x720 -vpre libvpx-720p -b 3900k -pass 1 \

         -an -f webm -y output.webm

# ffmpeg -i bali.vid -s 1280x720 -vpre libvpx-720p -b 3900k -pass 2 \

         -acodec libvorbis -ab 100k -f webm -y output.webm
Back to top
View user's profile Send private message 
JegasLLC

Joined: 19 Dec 2011
Posts: 4

PostPosted: Mon 19 Dec 2011, 14:41    Post subject: Congrats on this Distro...
Subject description: I laughed at the "Define ROCKS, it tells me nothing" when someone posted that....
 

I inspire to roll a puplet - and I'm sure it will take eons before mine is sweet like this one.

Great job!
Back to top
View user's profile Send private message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2631
Location: Japan

PostPosted: Tue 20 Dec 2011, 11:23    Post subject: NVIDIA driver for Slacko  

8-bit wrote:
IN my previous post, I said SDL and that was wrong. I had installed the factory NVIDIA driver for my card and when I would open nvidia-settings, and clicked on the Open GL/GLX information, I got a message of it not being able to query Open GL.
In Lupu, it finds it fine.
So I must be missing something there. Also, with the Nvidia card, do I need mesa?

Needed mesa, OpenGL, and the SDL also to be replaced the one complied with openGL support.
I made nvidia-glx-sdl-290.10-slacko.sfs which contains glx, OpenGL and SDL.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=72405

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gerry

Joined: 26 Jul 2007
Posts: 949
Location: England

PostPosted: Tue 20 Dec 2011, 15:19    Post subject:  

Running Slacko 531 on Thinkpad T60p. Xorg selects vesa at startup, so I installed the Meta driver pet. BUT I need to run the Xorg Wizard to change to using the new driver instead of vesa, and when I try to do that the text is enormous, lines wrap round, the keys are nowhere to be found among all the clutter, the up/down keys don't work, and, by the time I'd extricated myself, the touchpad had stopped working.

What do I do next?

EDIT: backup save file cured the touchpad.
Back to top
View user's profile Send private message 
CatDude


Joined: 03 Jan 2007
Posts: 1497
Location: UK

PostPosted: Tue 20 Dec 2011, 16:36    Post subject:  

Hi

01micko wrote:
Compiz is confirmed working Smile




on Sat Dec 17.....01micko wrote:
.. I'll get to a full rundown on Monday..



We need wobbliness ASAP Wink Wink

CatDude
.

_________________

Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 12 of 19 [283 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 10, 11, 12, 13, 14, ..., 17, 18, 19 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1154s ][ Queries: 12 (0.0136s) ][ GZIP on ]