Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 17 Apr 2014, 14:11
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 5.3.3-RC2 (5.3.2.4[0])
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 18 of 33 [488 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18, 19, 20, ..., 31, 32, 33 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7547
Location: qld

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 07:01    Post subject:  

pemasu, I'll attach the latest 3.2x build kit. Where I want to go with this is make it so you can choose version, suffix etc instead of hacking the script and download and install FWs.

We have a sane build now and kernel source! Works fine with stock woof 3builddistro.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Alpha 5 is out


See main post








.
build-kit-3.2.x.tar.gz
Description  hard coded to 3.2.2 for now
gz

 Download 
Filename  build-kit-3.2.x.tar.gz 
Filesize  30.7 KB 
Downloaded  166 Time(s) 

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
drblock2

Joined: 19 Jan 2009
Posts: 133

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 08:07    Post subject:
Subject description: Athlon and nvidia FX5200
 

Rather than wait for the next Alpha, I downloaded the kernel sources and compiled the nvidia 173.14.31 driver.

It installed easily. The run script gives you the option of automatically changing xorg.conf.

Much improved performance, ca. 1270 fps with glx-gears as compared to ca.140 fps with vesa-mesa.

This is quite a relief as I was afraid my old friend AMD Athlon XP/MP (Barton) with an nvidia GeForce FX 5200 was not going to make the transition to kernel 3x.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 1925
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 10:09    Post subject: Slacko 5.3.3-alpha5 ..testing (5.3.1.5)
Subject description: acer netbook
 

I did a manual frugal install to a 4GB flash drive.
I installed mesa from slickpet + devx + kernelsource sfs and compiled amd-driver-installer-12-1-x86.x86_64.run

Fri 27 Jan 2012 Operating System: Slacko Puppy-5.3.1.5 Linux 3.2.2-slacko_4g
5.0 VGA compatible controller:ATI Technologies Inc M880G[MobilityRadeonHD4200]
oem: ATI ATOMBIOS product: RS880M 01.00

X Server: Xorg Driver: # vesa
X.Org version: 1.9.5
dimensions: 1024x600 pixels (270x158 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: ATI
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon HD 4200 Series
OpenGL version string: 3.3.11399 Compatibility Profile Context

AMD Athlon(tm) II Neo K125 Processor
Core 0: 800 MHz

# glxgears
8137 frames in 5.0 seconds = 1627.331 FPS
8172 frames in 5.0 seconds = 1634.341 FPS
8170 frames in 5.0 seconds = 1633.971 FPS

Network controller Broadcom Corporation BCM43225 802.11b/g/n

No problems at all so far on this netbook.

Nvidia pc report later.
5315scrn.jpg
 Description   
 Filesize   104.64 KB
 Viewed   1075 Time(s)

5315scrn.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
drblock2

Joined: 19 Jan 2009
Posts: 133

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 10:16    Post subject:
Subject description: Athlon Alpha 5
 

Equipment:

AMD Athlon XP/MP (Barton), 2GHz
nvidia GeForce FX 5200

Alpha 5, like Alpha 4, boots to a screen without menus. Downloaded and installed the mesa-7.10.2-s.pet as suggested and then attempted to switch to vesa via xorgwizard as I had before in Alpha 4.

This time the experiment was not successful. Selecting vesa in the xorgwizard produced a black screen. Rebooting installed vesa, but no menus!

I copied my Alpha 4 mesa-vesa save file to the Alpha 5 directory and rebooted. The save file updated nicely and produced fine menus.

I installed the Alpha 5 devx and kernel source sfs-files and successfully compiled the nvidia 173.14.31 driver. Under Alpha 5, the card is considerably faster: glx-gears ca. 2490 fps as compared to 1270 fps with Alpha 4, but the situation remains rather problematic.
Back to top
View user's profile Send private message 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 1925
Location: Ontario Canada

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 10:59    Post subject: Slacko 5.3.3-alpha5 ..testing (5.3.1.5)
Subject description: acer desktop
 

I'm running from the live dvd with a save file.
I installed mesa from slickpet.
I installed the devx+kernelsource+compiled NVIDIA-Linux-x86-275.43.run
I installed some other sfs files too.

Fri 27 Jan 2012 Operating System: Slacko Puppy-5.3.1.5 Linux 3.2.2-slacko_4g
0.0 VGA compatible controller:nVidia Corporation G84[GeForce 8600 GT] (rev a1)
oem: NVIDIA product: G84 Board - p402h00 Chip Rev

X Server: Xorg Driver: nvidia
X.Org version: 1.9.5
dimensions: 1440x900 pixels (373x231 millimeters)
depth of root window: 24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: NVIDIA Corporation
server glx version string: 1.4
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string: GeForce 8600 GT/PCI/SSE2
OpenGL version string: 3.3.0 NVIDIA 275.43

Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600
Core 0: 1603 1: 1603 2: 1603 3: 1603 MHz

# glxgears
49458 frames in 5.0 seconds = 9891.580 FPS
49480 frames in 5.0 seconds = 9895.856 FPS
49475 frames in 5.0 seconds = 9894.807 FPS

Ethernet controller Intel Corporation 82566DC-2 Gigabit Network Connection

No problems so far.
5315scrn.jpg
 Description   
 Filesize   128.33 KB
 Viewed   1058 Time(s)

5315scrn.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
aarf

Joined: 30 Aug 2007
Posts: 3620
Location: around the bend

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 12:15    Post subject:  

untested deltas at discretion. (unexplained failure has occurred with deltas for one saluki.iso)
Code:
wget  -4c --http-user=puppy --http-password=linux http://www.smokey01.com/aarf/xdelta/slacko-5.3.1.4-SCSI.iso___slacko-5.3.1.5-SCSI.iso.delta
(22 M)
or
Code:
wget  -4c --http-user=puppy --http-password=linux http://www.smokey01.com/aarf/xdelta/slacko-5.3.1.3-SCSI.iso___slacko-5.3.1.5-SCSI.iso.delta
( 22M) ?/at this size it could be suspect.


The md5sum of slacko-5.3.1.5-SCSI.iso is 0479721818ff0127e8d597b60add1ae3

The md5sum of slacko-5.3.1.4-SCSI.iso is:
724e3a9e20582276ab3ec74cb519547f

The md5sum of slacko-5.3.1.3-SCSI.iso is: 21d31f8bc8ffcbc9f24812d8e273e92e

_________________

ASUS EeePC Flare series 1025C 4x Intel Atom N2800 @ 1.86GHz RAM 2063MB 800x600p ATA 320G
_-¤-_

<º))))><.¸¸.•´¯`•.#.•´¯`•.¸¸. ><((((º>
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 1384

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 12:51    Post subject:  

mavrothal wrote:

My iMac has an 432B chip and it would appear that only the broadcom-wl driver can handle it.


I was wrong Very Happy
Since my chip complained that the firmware was too new ( Confused ) I used the older 5.10.65 version and now I can post this from my SlackoMac (blasphemy, blasphemy I tell you).

In case someone else gets this problem here is a pet with this version of the firmware.
broadcom_firmware-5.10.65.pet
Description  b43 firmware version 5.10.65
pet

 Download 
Filename  broadcom_firmware-5.10.65.pet 
Filesize  258 KB 
Downloaded  134 Time(s) 

_________________
Kids all over the world go around with an XO laptop. They deserve one puppy (or many) too Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 764
Location: Union New Jersey USA

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 12:55    Post subject: Slacko 3.2.2 Kernel -- Nice One  

Hi 01micko,

Congrats again. Slacko 5.3.1.5 employing the 3.2.2 kernel runs fine on Quad-Core Phenom II X4 920 with Ati Radeon 3100 graphics, using RaLink RT2561/RT61 PCI 802.11 g wifi.

Unpacked ISO to Slacko directory after moving 5.3.1.4 into protected folder. Booted w/o problems to desktop, set up wifi and shut down, creating a SaveFile. Booted into Lupu & copied 5.3.1.4's SaveFile into Slacko directory and rebooted, selecting that SaveFile from given choices. SaveFile updated. Only had to remove unwanted desktop icons.

By-the-bye, my SaveFile does not include applications ordinarily included in Slacko, so I'm not overwriting newer versions with older.

Before switching to 5.3.1.5, I took the time to do some experimenting. Someone should have told me that Slacko handles Slackware txz files about as easily as Lupu handle's Ubuntu debs.('Very Happy') I thought I'd have to learn how to compile. ('Surprised').

mikesLr
Back to top
View user's profile Send private message 
Jasper


Joined: 25 Apr 2010
Posts: 1033
Location: England

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 13:03    Post subject:  

Hi 01micko,

I upgraded my Multi-session live CD/DVD from 5.3.1 to 5.3.1.5 (MD5 sum verified) and I have one serious problem in that my internet connection had failed and I did not manage to get reconnected.

If this is an isolated occurrence I'm delighted with 5.3.1 so I will not mind if you don't have time to fix it - as you should put your college work first.

I very much liked that the "fixmenus" command now seemed to be super fast.

I did try to load the latest version of sfs Opera and and also a linux portable version of it made by stu90 and neither would load (they both work in 5.3.1 though in both cases there is an apparently spurious error message on unloading. However, it is not personally important to me (Terryphi, who made the sfs conjectured Xorg 7.6 may be the problem in 5.3.1).

My regards

I did also loose some JWM settings and a theme, perhaps due to the JWM upgrade, but I'm fairly certain I could easily fix those.
Back to top
View user's profile Send private message 
Announcer


Joined: 03 Jan 2012
Posts: 144

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 13:05    Post subject:  

Latest Openshot:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=75528
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5436
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 13:35    Post subject:  

Just a quick test run, live pfix=ram. Looking good..no problems with all basics working out of the box.

# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.3.1.5

Chip description:
oem: NVIDIA
product: MCP61 - mcp61-86 Chip Rev

Driver used by Xorg:
nouveau

Video mode used by Xorg:
Resolution: "1366x768" Depth: Depth 24

...the above also recorded in /tmp/report-video

-Computer-
Processor : 4x AMD Athlon(tm) II X4 620 Processor
Memory : 2853MB (160MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Fri 27 Jan 2012 11:32:34 AM CST
-Display-
Resolution : 1366x768 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : HDA-Intel - HDA NVidia

Audio device : nVidia Corporation MCP61 High Definition Audio
Bridge : nVidia Corporation MCP61 Ethernet
VGA compatible controller : nVidia Corporation C61 [GeForce 7025 / nForce 630a]


-Version-
Kernel : Linux 3.2.2-slacko_4g (i686)
Compiled : #1 SMP Fri Jan 27 19:22:30 EST 2012
C Library : GNU C Library version 2.13 (stable)
Default C Compiler : Unknown
Distribution : Unknown distribution

Will test on some older hardware a bit later.
Back to top
View user's profile Send private message 
rhadon


Joined: 27 Mar 2008
Posts: 1291
Location: Germany

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 15:12    Post subject:  

Thanks russoodle, for your report. I gave up too fast for 5.3.1.3, thinking it was because another kernel. Embarassed

Now I can report that compiz works on my old Gericom with 5.3.1.4 and 5.3.1.5. For me a good reason to test more. Very Happy

No problems so far .

Cheers,
Rolf

_________________
Ich verwende "frugal", und das ist gut so. Wink
Raspberry Pi without Puppy? No, thanks.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5458
Location: Finland

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 15:17    Post subject:  

Compiling now with build-kit-3.2.x.....so far so good....
Back to top
View user's profile Send private message 
Jim1911

Joined: 19 May 2008
Posts: 2445
Location: Texas, USA

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 15:25    Post subject:  

Hi Mick,

Manual frugal installation on an ext4 partition. Boots fine, however the wireless Logitech mouse still does not work.

Installation on Dell Inspiron laptop boots fine, the mousepad does work although wireless Logitech mouse will not work. Wifi connection does not recognize any wifi capability. Same problem that was corrected with an earlier release. Attached is a sys-info report. Are there any error logs that may be helpful in determining Logitech mouse problem? EDIT: Upgrading a beta 3 save file had the same problems (boots fine, but no mouse and no wifi).

Cheers,
Jim
sys-info-120127.gz
Description  Laptop sys-info report
gz

 Download 
Filename  sys-info-120127.gz 
Filesize  9.31 KB 
Downloaded  112 Time(s) 

Last edited by Jim1911 on Fri 27 Jan 2012, 17:05; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 1384

PostPosted: Fri 27 Jan 2012, 16:19    Post subject:  

With 5.3.1.5 my iMac wirless does not work anymore with any of the 4 firmware versions (4.178.14.4, 5.10.65, 5.10.143.3 and 5.100.138) I tried Sad
The other thing was that updating the XO version from 5.3.1.3 resulted in a frozen mouse, though on a fresh install was OK. Removing /etc/mouse* from the savefile fixed this.
This brings another issue now that RC/final is approaching. Update from 5.3.1 should be as trouble free as possible for the "normal" users.
Maybe the 5.3.1.4 kernel is a better choice.

_________________
Kids all over the world go around with an XO laptop. They deserve one puppy (or many) too Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 18 of 33 [488 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 16, 17, 18, 19, 20, ..., 31, 32, 33 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0926s ][ Queries: 12 (0.0122s) ][ GZIP on ]