Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 26 Aug 2019, 01:06
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 5.3.3-RC2 (5.3.2.4[0])
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 6 of 33 [488 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, ..., 31, 32, 33 Next
Author Message
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 3962
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Tue 17 Jan 2012, 13:51    Post subject: player problem?  

[edit]Thanks James - missed the earlier fix for gnome-mplayer - now fixed and also didn't need the 2nd .pet[/edit]
_________________
LxPup = Puppy + LXDE
Main version used daily: LxPupSc; Assembler of UPups, ScPup & ScPup64, LxPup, LxPupSc & LxPupSc64

Last edited by peebee on Tue 17 Jan 2012, 15:35; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6734
Location: Kentucky

PostPosted: Tue 17 Jan 2012, 14:24    Post subject:  

From a bit earlier in the thread...
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=597007#597007
Quote:
I have found 2 bugs. gmtk was broken so gnome-mplayer fails, install fixed version:
http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/puppylinux/pet_packages-slacko/gmtk-1.0.5-i486.pet
If it fails install the DEV file too: (please let me know if you needed to do this)
http://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/puppylinux/pet_packages-slacko/gmtk_DEV-1.0.5-i486.pet


I only had to install the first gmtk-1.0.5-i486 pet , MPlayer then worked fine.DEV pet not necessary here.
Back to top
View user's profile Send private message 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Tue 17 Jan 2012, 16:21    Post subject:  

applied delta and 532-a2 hdd frugal install pfix=ram, frisbee connect to wifi same, detected hdmi connected ext monitor at correct 1900x1080. multi-sound card worked for ext sound.

had to exit to command line> xorgwizard to change resolution.
md5sum would not work.
gmtk pet needed for mplayer to work.
thanks mick
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8699
Location: qld

PostPosted: Tue 17 Jan 2012, 18:43    Post subject:  

jim3630 wrote:
md5sum would not work.


Code:
# md5sum squeeze*
880b3df6c347ec1dbdd32987d6278ec9  squeeze-5.X.11-SCSI.iso


It works here on the old IBM r51 lappy, and it's a slow machine in the context of Slacko targets. Are you sure you typed the command correctly?
-


@Jasper,

Doesn't the cd find the usb save file automatically? Usb driver should be loaded at boot as it's built in to the kernel.

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jim3630


Joined: 13 Feb 2011
Posts: 792
Location: Northern Nevada

PostPosted: Tue 17 Jan 2012, 19:06    Post subject:  

01micko wrote:
jim3630 wrote:
md5sum would not work.


Code:
#md5sum  squeeze*
880b3df6c347ec1dbdd32987d6278ec9  squeeze-5.X.11-SCSI.iso


It works here on the old IBM r51 lappy, and it's a slow machine in the context of Slacko targets. Are you sure typed the command correctly?


# md5sum /mnt/sda5/slack/5312/slacko*
dee6c70217fdcfa458df117f10465eb2 /mnt/sda5/slack/5312/slacko-5.3.1.1-SCSI.iso
97f99e5aefc8440631380e6a79a58cb8 /mnt/sda5/slack/5312/slacko-5.3.1.1-SCSI.iso___slacko-5.3.1.2-SCSI.iso.delta
8058773fcdce248d3958feb8a4e60cb8 /mnt/sda5/slack/5312/slacko-5.3.1.2-SCSI.iso

didn't work from the menu. customize menu, sym link from usr/bin.
got it going from command line. thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
Jasper

Joined: 25 Apr 2010
Posts: 1350
Location: England

PostPosted: Tue 17 Jan 2012, 19:55    Post subject:  

Hi 01micko,

Thank you very much for your help (and, of course, for Slacko which is my sole OS except that sometimes I still use W98SE for ease of printing).

You are correct that I do not need to type "puppy pmedia=usbflash" when the CD gets to the F2 message.

I had assumed (wrongly) that because it worked it was necessary..

Anyway, I'm pleased I asked - especially as I'm a lousy typist.

My regards
Back to top
View user's profile Send private message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15464
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 18 Jan 2012, 05:36    Post subject:  

Quote:
Try this hacked report-video pet. If it works I'll bung it in.


Works for me too Smile
. . . for those who have the memory of a tea strainer (that would be me) . . . once pet is installed use slickpet and go to file to run the new report video.

Code:
Wed 18 Jan 2012  Operating System: Slacko Puppy-5.3.1.2  Linux 3.1.9-slacko_4g
 0.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV710 [Radeon HD 4350] 
 oem: ATI ATOMBIOS  product: RV710 01.00 

X Server: Xorg   Driver: # vesa
X.Org version: 1.9.5
  dimensions:    1024x768 pixels (338x270 millimeters)
  depth of root window:    24 planes

direct rendering: Yes
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.2
OpenGL vendor string: Advanced Micro Devices, Inc.
OpenGL renderer string: Mesa DRI R600 (RV710 954F) 20090101 x86/MMX+/3DNow!+/SSE2 TCL
OpenGL version string: 2.1 Mesa 7.10.2

AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5000+
 Core 0: 2594  1: 2594  MHz

...the above also recorded at '/tmp/root/report-video-glx'.


Tried to use Openshot 1.4 SFS but got enclosed error
(do not want to upgrade as I am still using in existing slacko)

Bravo Mick. Good stuff Smile
os.png
 Description   
 Filesize   9.97 KB
 Viewed   1167 Time(s)

os.png


_________________
Raspberry Pi 4 to run Puppi
NEW Slackware Current ScPup 32 and 64bit

Last edited by Lobster on Fri 20 Jan 2012, 06:49; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2549
Location: near here

PostPosted: Wed 18 Jan 2012, 07:25    Post subject:  

Jasper wrote:
Hi 01micko,

Thank you very much for your help (and, of course, for Slacko which is my sole OS except that sometimes I still use W98SE for ease of printing).

You are correct that I do not need to type "puppy pmedia=usbflash" when the CD gets to the F2 message.

I had assumed (wrongly) that because it worked it was necessary..

Anyway, I'm pleased I asked - especially as I'm a lousy typist.

My regards


what is easier to print in Win98?

_________________
helping Wiki for help
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jasper

Joined: 25 Apr 2010
Posts: 1350
Location: England

PostPosted: Wed 18 Jan 2012, 08:12    Post subject:  

Hi darkcity,

I use W98SE to print sc5 (SuperCalc 5 for DOS) spreadsheets which I make with the aid of DOSBox 0.73 or 0.74. If you, or anyone knows how to print from Puppy (by some indirect method) I would really appreciate that advice.

In case you should ask why I still use sc5:

It can not only do everything I need as can other spreadsheets, but it can also reverse copy which is a favourite feature not found in any other spreadsheet.

There was also a modern WP (Word Processing) program, I forget which one, that I had trouble printing from using Puppy - so I just used W98SE.

My Epson Stylus Color 400 printer delivered 30th June 1998 still works very well. I had huge help from rcrsn51, and other forum members, with my initial "Puppy" printing (and scanning) problems, but my memory is poor nowadays so sometimes I avoid a challenge and use a simple alternative.

My regards
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8699
Location: qld

PostPosted: Wed 18 Jan 2012, 10:23    Post subject:  

Lobster wrote:

Tried to use Openshot 1.4 SFS but got enclosed error
(do not want to upgrade as I am still using in existing slacko)


Lob, known issue, advised fix, http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=597253#597253

follow the white rabbit (I hear they are good crab bait.. any good for lobsters?)

_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15464
Location: Paradox Realm

PostPosted: Wed 18 Jan 2012, 13:22    Post subject:  

01micko wrote:
follow the white rabbit


. . . I may have to Shocked
Somehow the 5.3.1 that I was using has partially upgraded to the Alpha2
(despite me saying I did not want to save AND using 'puppy pfix=ram')

For example the bootsplash is now alpha2 and the menus in JWM are the new alpha2 ones . . .

Not quite sure what I have done wrong . . .

_________________
Raspberry Pi 4 to run Puppi
NEW Slackware Current ScPup 32 and 64bit
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
gcmartin

Joined: 14 Oct 2005
Posts: 6730
Location: Earth

PostPosted: Wed 18 Jan 2012, 18:43    Post subject:  

Jasper wrote:
Hi darkcity,

I use W98SE to print ... with the aid of DOSBox 0.73 or 0.74. ... I would really appreciate that advice.
...
I have never used DOSBOX. But, any/all DOS programs print via LPT1/2/3.
Question
  • Doesn't DOSBOX support routing of printer ports LPT1-3, to Linux system printers?
.... ANYONE who has used DOSBOX!!!

_________________
Get ACTIVE Create Circles; Do those good things which benefit people's needs!
We are all related ... Its time to show that we know this!
3 Different Puppy Search Engines or use DogPile
Back to top
View user's profile Send private message 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3794

PostPosted: Thu 19 Jan 2012, 12:52    Post subject:  

Something odd. On a pristine frugal install, I started Seamonkey and the Flashplayer installer popped up and did its job. Then it asked if I wanted to go to the Flashblock page. It went there and as I recall clicked the SM Flashblock. Then I noticed that the title bar was not the right color and the widgets for close, minimize, etc. were missing, plus I could not move the window by grabbing the title bar. I closed from the menu and everything is OK now.

Add: I rebooted without saving and it worked fine the second time. Who knows.

I guess this has been reported. Gnome-mplayer . Yes, it has been reported, missing gmtk.

I notice that Personalize Settings says Xserver: Vesa. Maybe this is part of booting to the desktop? In 5.3.1 Personalize Settings says Xserver: radeon after xorgwizard. I notice this because in Lucid, Personalize Settings says Xserver: vesa, when it actually has been auto configured as radeon. (Amazingly, I just noticed this recently.)
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6734
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 19 Jan 2012, 13:37    Post subject:  

Tried to post in the wrong thread.Need more sleep..... Laughing
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6734
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 20 Jan 2012, 04:32    Post subject:  

Slacko 5.3.1.2 live pfix=ram on another of my old backup computers.Everything working on initial boot.... internet,sound and display.

# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.3.1.2

Chip description:
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82865G Integrated Graphics Controller (rev 02)

Driver used by Xorg:
vesa

Video mode used by Xorg:
Resolution: "1024x768" Depth: Depth 24

...the above also recorded in /tmp/report-video

Actually using the Intel driver.....

-Computer-
Processor : 2x Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz
Memory : 1025MB (138MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Fri 20 Jan 2012 02:29:07 AM CST
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : ICH4 - Intel ICH5

-Version-
Kernel : Linux 3.1.9-slacko_4g (i686)
Compiled : #1 SMP Mon Jan 16 02:17:47 EST 2012
C Library : GNU C Library version 2.13 (stable)
Default C Compiler : Unknown
Distribution : Unknown distribution

VGA compatible controller : Intel Corporation 82865G Integrated Graphics Controller
Multimedia audio controller : Intel Corporation 82801EB/ER
Ethernet controller : Intel Corporation 82541EI Gigabit Ethernet Controller
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 6 of 33 [488 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, ..., 31, 32, 33 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0844s ][ Queries: 12 (0.0239s) ][ GZIP on ]