Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 06 Dec 2019, 23:52
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 5.3.3-RC2 (5.3.2.4[0])
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 7 of 33 [488 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ..., 31, 32, 33 Next
Author Message
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6734
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 20 Jan 2012, 04:48    Post subject:  

Pretty low resource usage for running live.....
Slacko live pfix=ram.png
 Description   
 Filesize   16.58 KB
 Viewed   1020 Time(s)

Slacko live pfix=ram.png

Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6734
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 20 Jan 2012, 05:30    Post subject:  

Fresh manual frugal install on the old reliable P3 test box. Same result...everything working on initial boot.

# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.3.1.2

Chip description:
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82810E DC-133 (GMCH) Graphics Memory Controller Hub (rev 03)
00:01.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82810E DC-133 (CGC) Chipset Graphics Controller (rev 03)

Driver used by Xorg:
vesa

Video mode used by Xorg:
Resolution: "" Depth: Depth 24

...the above also recorded in /tmp/report-video


-Computer-
Processor : Pentium III (Coppermine)
Memory : 253MB (125MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Fri 20 Jan 2012 03:26:12 AM CST
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : ICH - Intel 82801AA-ICH

VGA compatible controller : Intel Corporation 82810E DC-133
Multimedia audio controller : Intel Corporation 82801AA AC'97 Audio Controller
Ethernet controller : Intel Corporation 82557/8/9/0/1 Ethernet Pro 100
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8736
Location: qld

PostPosted: Fri 20 Jan 2012, 05:55    Post subject:  

James, what clockspeed is the Coppermine? My old one was 600MHz and early slacko alphas ran fine on it, then it died when I got a power surge in my shed, took out my K6-350 too, the 80486DX50 survived Laughing .. but is a bit too old for slacko!
_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6734
Location: Kentucky

PostPosted: Fri 20 Jan 2012, 06:02    Post subject:  

01micko wrote:
James, what clockspeed is the Coppermine? My old one was 600MHz and early slacko alphas ran fine on it, then it died when I got a power surge in my shed, took out my K6-350 too, the 80486DX50 survived Laughing .. but is a bit too old for slacko!


This box is a blazing 733 MHz....... Laughing 256 Mb of ram and 1 Gb swap.Got another old 500 MHz Coppermine I may grab off the shelf, could be interesting.... it's only got 128 Mb of ram.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8736
Location: qld

PostPosted: Fri 20 Jan 2012, 06:07    Post subject:  

James C wrote:

-Computer-
Processor : Pentium III (Coppermine)
Memory : 253MB (125MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Fri 20 Jan 2012 03:26:12 AM CST
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : ICH - Intel 82801AA-ICH

VGA compatible controller : Intel Corporation 82810E DC-133
Multimedia audio controller : Intel Corporation 82801AA AC'97 Audio Controller
Ethernet controller : Intel Corporation 82557/8/9/0/1 Ethernet Pro 100
Should just fit! (ah, but video RAM if shared might cause the cd to stay mounted)
_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 3088

PostPosted: Fri 20 Jan 2012, 14:06    Post subject: GL/gl.h missing  

Hi Mick,
5.3.1.2 updated my VM from 5.3.1 with no issue other than that the wallpaper really looks bad in 16bit screen depth.

However the devx looks like is missing gl.h headers.
Compiling the chrome video driver I get
Quote:
In file included from via_driver.h:76:0,
from via_common.h:28,
from via_common.c:31:
/usr/include/GL/glxint.h:36:19: fatal error: GL/gl.h: No such file or directory
compilation terminated.


This was not the case in 5.3.1 (as you know Wink )

PS: another little thing. SFS_load does not know that you are using JWM 2.1.1 and restarting instead of reloading it.

PPS: Though not formally tested it, savefile to a(n etx3) USB stick appears to take unusually long time. Any changes in snapmerge?

Last edited by mavrothal on Fri 20 Jan 2012, 16:44; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 12968
Location: S.C. USA

PostPosted: Fri 20 Jan 2012, 16:43    Post subject:  

Quote:
feature requests

There are some updates, to some of the programs, usually included in Puppy versions.
Updating these programs would be good.

Barry has, on his blog, information about bug fix and changes he has made.
Not sure if these would be changes you would want to make.

Every Puppy version should have this.
PupControl
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=61961

For people who like a lot of programs that do the same thing. An easy way to change the default program.
Defaults Chooser 0.8
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=56282

_________________
The things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
YaPI(any iso installer)
Back to top
View user's profile Send private message 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 3540
Location: 500 seconds from Sol

PostPosted: Fri 20 Jan 2012, 19:10    Post subject: Like the 3.1.9 Kernel  

Hi 01micko &all,
Posting from Slacko 5.3.2-alpha2 with the 3.1.9 kernel. Amd Phenom II X945 using Ati Radeon 3100 Graphics. No problems so far. It is reassuring to know that this Slacko will run well on this system. Puppies using other series 3 kernels, while they run, generate bars or rectangles obscuring the input fields of dialog boxes.
Perhaps the 3.1.8 might have. Thanks for not posting a link at the end of Slacko 3.5 to alert potential testers of a new version. It took me five days to stumble upon the new version. Probably saved me a lot of grief.('Laughing')

mikesLr

Edit: ('Shocked') Very likely saved me a lot of grief. I just tried the Lupu using the 3.1.8 kernel and couldn't wirelessly connect to the internet: SNS couldn't find my card; Network wizard couldn't connect; and the latest Frisbee for Lupu wouldn't run. I guess things worked out for the best.

Last edited by mikeslr on Sat 21 Jan 2012, 11:29; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 8736
Location: qld

PostPosted: Fri 20 Jan 2012, 20:00    Post subject: Re: GL/gl.h missing  

mavrothal wrote:

However the devx looks like is missing gl.h headers.
Compiling the chrome video driver I get
Quote:
In file included from via_driver.h:76:0,
from via_common.h:28,
from via_common.c:31:
/usr/include/GL/glxint.h:36:19: fatal error: GL/gl.h: No such file or directory
compilation terminated.

I instantly thought that is part of the mesa headers package (mesa_DEV) and it is and always has been Wink

mavrothal wrote:

PPS: Though not formally tested it, savefile to a(n etx3) USB stick appears to take unusually long time. Any changes in snapmerge?
Stock woof, I think Barry did make changes.

bigpup wrote:
PupControl ... Defaults Chooser 0.8
Pupcontrol will be in, already been on radky's thread to suggest some enhancements and bugfix for slackofication (new word). Ok on Defaults Chooser.

mikeslr wrote:
Thanks for not posting a link at the end of Slacko 3.5 to alert potential testers of a new version. It took me five days to stumble upon the new version. Probably saved me a lot of grief.(' Laughing ')
You're welcome. Glad it works Smile
_________________
Puppy Linux Blog - contact me for access
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
mavrothal


Joined: 24 Aug 2009
Posts: 3088

PostPosted: Sat 21 Jan 2012, 03:58    Post subject: Re: GL/gl.h missing  

01micko wrote:

I instantly thought that is part of the mesa headers package (mesa_DEV) and it is and always has been Wink


Embarassed
I wonder who removed mesa from my install between the 5.3.1 to 5.3.1.2 update Rolling Eyes

_________________
== Here is how to solve your Linux problems fast ==
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 6734
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 21 Jan 2012, 04:10    Post subject:  

The old Coppermine will have to wait, Slacko 5.3.1.2 live pfix=ram on another box off the shelf.
Once again,everything working correctly on initial boot ...sound,internet and display.

# report-video
VIDEO REPORT: Slacko Puppy, version 5.3.1.2

Chip description:
oem: NVIDIA
product: MCP61 - mcp61-86 Chip Rev

Driver used by Xorg:
vesa

Video mode used by Xorg:
Resolution: "1440x900" Depth: Depth 24

...the above also recorded in /tmp/report-video

actually using.....

Code:
[   188.092] (II) NOUVEAU driver Date:   Tue Nov 30 15:27:36 2010 +1000
[   188.092] (II) NOUVEAU driver for NVIDIA chipset families :


-Computer-
Processor : 2x AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+
Memory : 3374MB (157MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Sat 21 Jan 2012 02:09:07 AM CST
-Display-
Resolution : 1440x900 pixels
OpenGL Renderer : Unknown
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : HDA-Intel - HDA NVidia
Audio device : nVidia Corporation MCP61 High Definition Audio
VGA compatible controller : nVidia Corporation C61 [GeForce 7025 / nForce 630a]
Back to top
View user's profile Send private message 
Brown Mouse

Joined: 09 Jun 2009
Posts: 544

PostPosted: Sat 21 Jan 2012, 06:34    Post subject:  

Booted straight to desktop with network connection and sound present.Something seems to have changed in the sound dept' for me.
I always have main speakers and headphones working together but this wont allow that(one or the other but not both) no matter how much messing about in Retrovol.
Everything else so far looking fine.

Edit
Gnome Mplayer doesn't start.
Back to top
View user's profile Send private message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 799
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Sat 21 Jan 2012, 09:26    Post subject: 5.3.2  

UMplayer from the PPM does 'NOT' display the thumbnail graphics in the 2nd window after a youtube search... yes, you can still click on the video you want and it will play. Maybe needs qt4 UMplayer?

>>>---Indian------>

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192
Back to top
View user's profile Send private message 
DaveS


Joined: 09 Oct 2008
Posts: 3726
Location: UK

PostPosted: Sat 21 Jan 2012, 12:43    Post subject:  

Brown Mouse wrote:


Edit
Gnome Mplayer doesn't start.


You have to add gmtk from the package manager.

_________________
Spup Frugal HD and USB
Root forever!
Back to top
View user's profile Send private message 
Brown Mouse

Joined: 09 Jun 2009
Posts: 544

PostPosted: Sat 21 Jan 2012, 14:24    Post subject:  

DaveS wrote:
Brown Mouse wrote:


Edit
Gnome Mplayer doesn't start.


You have to add gmtk from the package manager.


Ah ok,thanks DaveS.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 7 of 33 [488 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, ..., 31, 32, 33 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0700s ][ Queries: 12 (0.0118s) ][ GZIP on ]