Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 25 Jul 2014, 05:24
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Progress report on Compaq evo n1015
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
lockettpots

Joined: 04 Jun 2012
Posts: 3

PostPosted: Mon 04 Jun 2012, 15:05    Post_subject:  Progress report on Compaq evo n1015
Sub_title: No internet
 

Hi All
Complete Linux newbie here again.

Following advice from this forum I installed latest Wary and all seems OK except network connection.
Internet reports no interfaces found. When I used this machine under windows xp I used to connect with network cable not wireless.

Could someone point me in the direction of the next step please. As stated network wizard cannot find an interface.

Is there something I can type into the console to give me more information.

Thanks in advance

John
Back to top
View user's profile Send_private_message 
RetroTechGuy


Joined: 15 Dec 2009
Posts: 2666
Location: USA

PostPosted: Wed 06 Jun 2012, 13:03    Post_subject: Re: Progress report on Compaq evo n1015
Sub_title: No internet
 

lockettpots wrote:
Hi All
Complete Linux newbie here again.

Following advice from this forum I installed latest Wary and all seems OK except network connection.
Internet reports no interfaces found. When I used this machine under windows xp I used to connect with network cable not wireless.

Could someone point me in the direction of the next step please. As stated network wizard cannot find an interface.

Is there something I can type into the console to give me more information.

Thanks in advance

John


Does the wireless work under Windows?

And, of course, the cable should work under Linux.

BTW, I was trying to look up this machine. When you say "old", how old do you mean?

I have an Asus eee 900 netbook that runs 5.28 just fine (that machine has 1 GB RAM, also).

The advantage of some of the newer Puppy versions is that the gurus have continuously improved the range of hardware support (networks cards, video, sound).

Here's 5.25 Retro, which will probably run on it (it works on my 333MHz, and supports the PCMCIA wireless card I installed):

http://www.smokey01.com/JamesC/uploads/lucid-retro-525-2.6.30.5-v4/lupu-525-2.6.30.5-v4.iso

And the discussion thread:

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=521627#521627

_________________
Add swapfile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0424s ][ Queries: 11 (0.0052s) ][ GZIP on ]