Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 22 Sep 2014, 08:24
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 5.3.3.2 alpha (shooting for 5.3.4)
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 4 of 10 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
Author Message
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5759
Location: Kentucky

PostPosted: Wed 27 Jun 2012, 13:05    Post_subject:  

Another quick run pfix=ram. No problems.Everything working on initial boot.

# report-video
nouveau
Slacko Puppy, version 5.3.3.1 on Wed 27 Jun 2012

Chip description:
d.0 VGA compatible controller
nVidia Corporation C61 [GeForce 7025 / nForce 630a] (rev a2)
oem: NVIDIA
product: MCP61 - mcp61-86 Chip Rev

X Server: Xorg
Driver used: nouveau

X.Org version: 1.9.5
dimensions: 1440x900 pixels (380x238 millimeters)
depth of root window: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/root/ as report-video,
and archived with xorg.conf and Xorg.0.log as report-video-full.gz
#

...the above also recorded in /tmp/root/ as report-video,
and archived with xorg.conf and Xorg.0.log as report-video-full.gz

# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
5032 frames in 5.0 seconds = 1006.310 FPS
5254 frames in 5.0 seconds = 1050.657 FPS
5189 frames in 5.0 seconds = 1037.628 FPS
5235 frames in 5.0 seconds = 1046.754 FPS
5261 frames in 5.0 seconds = 1052.028 FPS

Not bad with just Nouveau and Mesa. Smile

-Computer-
Processor : 2x AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+
Memory : 3374MB (166MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Wed 27 Jun 2012 12:04:55 PM CDT
-Display-
Resolution : 1440x900 pixels
OpenGL Renderer : Gallium 0.4 on NV4C
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : HDA-Intel - HDA NVidia

# free
total used free shared buffers
Mem: 3374292 497720 2876572 0 52648
-/+ buffers: 445072 2929220
Swap: 8265724 0 8265724
#
Back to top
View user's profile Send_private_message 
davec51

Joined: 13 Apr 2006
Posts: 491
Location: Virginia

PostPosted: Wed 27 Jun 2012, 21:57    Post_subject: (SOLVED!) Can't find .sfs file 9live CD  

(SOLVED) I burned Slacko 5.3.3.1 alpha to a CD. It booted vmlinuz and initrd, but then I got the message that the .sfs. file couldn't be found. I looked, and there it was on the CD. What am I doing wrong?

I have two CD players, internal and external. I was trying to boot from the external one, which apparently the program couldn't find. Strange, because that has not happened before as I tried live CD's.

I'm sorry to have intruded prematurely; I should have investigated further.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Thu 28 Jun 2012, 04:11    Post_subject:  

I have made the transmission pet smaller by upxing the binaries and removing the icon cache file, seems to work ok.

Download <-- transmission-2.51-i486-supx.pet ~1.4M

I don't know how to enable magnet protocol in seamonkey ootb (working on it, bearing in mind I dislike setting up a profile in /root) but it's pretty easy to set up in a running seamonkey/firefox, see here.

I tried with aria2 but it's a bit finicky to get set up, never mind.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Thu 28 Jun 2012, 04:45    Post_subject: remasterpup2  

bigpup wrote:
menu->Setup->Remaster Puppy Live CD
Click on it.
Nothing happens.

missing spaces between '-q' and 'xz'.
/usr/sbin/remasterpup2 at line 243 wrote:
grep -q'xz' /tmp/mk &>/dev/null

To be:
Quote:
grep -q 'xz' /tmp/mk &>/dev/null


But also the remasterpup2 in the most recent woof may work.
remasterpup2-120512 wrote:
grep 'xz' /tmp/mk &>/dev/null

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
marmalade


Joined: 26 Jun 2012
Posts: 7

PostPosted: Thu 28 Jun 2012, 05:51    Post_subject:  

Any chance of a reply to my post, or is it just lost in another multi-page thread on this server that's impossible to search?

(query re Alpine and uxrvt)
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Thu 28 Jun 2012, 06:18    Post_subject:  

lxterminal is nice, in the repo (use search box), as for Alpine, if the one in the repo doesn't suit try a search with puppy in the string in your favourite search engine, also there are numerous puppy optimised search engines floating around the forum. Failing that put in a request in the requests section.
Quote:
Any chance of a reply to my post, or is it just lost in another multi-page thread on this server that's impossible to search?

(query re Alpine and uxrvt)

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
oldyeller


Joined: 15 Nov 2011
Posts: 803
Location: Mishawaka IN

PostPosted: Thu 28 Jun 2012, 14:14    Post_subject:  

It booted up just fine on my IBM Thinkpad x60

Did a savefile and still was good,

Thanks for the continuation of Slacko, It took awhile for it to grow on me but I like.

Thanks for all your work, This will be great when it is done

Keep it up Mick
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Lobster
Official Crustacean


Joined: 04 May 2005
Posts: 15117
Location: Paradox Realm

PostPosted: Fri 29 Jun 2012, 04:55    Post_subject:  

Has anyone else noticed this?
I was downloading Alpha1 of Puppi Sap6 and I could not detect my hard drive - even when mounted.
. . . wait a minute this could be because Slacko moved its save file to another partition - the only reason for that? Could be a nearly full HD?

Mick glad you are getting a slice of the Raspberry action
- hopefully you will have a great base

OK just reporting in. Otherwise Slacko working OK . . .

_________________
Puppy WIKI
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
majorfoo

Joined: 07 Mar 2011
Posts: 445
Location: Wish I knew

PostPosted: Sat 30 Jun 2012, 11:38    Post_subject:  

d/l and created live cd.

Did full install and added following
Wbar_with_setup-1.3.3-lucid.pet
Evince-2.30.3-i386
Audacious-3.2.3-2.pet
Xscreensaver-5.15-i486-1.pet
Roxterm-1.17.1-lucid.pet
Shermans Aquarium-3.01.i486
PuppyBrowser-1.1-lucid
Flashplayer-11.2.202.236
Bibletime-2.72-lucid.pet
Tcl-856.pet
Tk-856.pet
Updated Seamonkey to 2.11.3 beta
Installed Get_libreoffice-0.17.pet
Installed Libreoffice-3.54.2.sfs

Everything working.
Really like the new LibreOffice - Very fast

No problems to report at this time.

Good Job!!!!
Back to top
View user's profile Send_private_message 
mikeslr


Joined: 16 Jun 2008
Posts: 781
Location: Union New Jersey USA

PostPosted: Sat 30 Jun 2012, 14:42    Post_subject: Another Great Job - but could use old SaveFile  

Hi 01micko,

Another great job. So far I've only run into one hitch. Dl & unpacked into Slacko directory with SaveFile created in some previous incarnation. Rebooted. Loaded OK, but none of the wireless apps recognized my wireless adapter. Removed SaveFile from Slacko directory. Rebooted and wireless worked. Posting from it now. Will explore some more.

mikesLr
Back to top
View user's profile Send_private_message 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Sun 01 Jul 2012, 02:43    Post_subject: UPDATE: firstrun-2.2  

UPDATE: Test release: firstrun-2.2.pet (1 Jul 2012)
#1jul2012: v2.2: ensure current localedef, hostname, handle different path to keymaps in kbd pkg.(keymap-set), slovakian keyboard (keymap-set), fail safe without xorg.conf (keymap-set)
http://shino.pos.to/linux/puppy/

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=58312

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
shinobar


Joined: 28 May 2009
Posts: 2630
Location: Japan

PostPosted: Sun 01 Jul 2012, 08:48    Post_subject: screeny  

# screeny
error: install xwd package for your distro

EDIT: i recommend matpaint-snapshot:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=638574#638574

_________________
Google Chrome portable
Downloads for Puppy Linux http://shino.pos.to/linux/downloads.html

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
playdayz


Joined: 25 Apr 2008
Posts: 3788

PostPosted: Sun 01 Jul 2012, 12:30    Post_subject:  

The Help is not working in mtPaint.

This pet has /usr/share/mtpaint/mtpaint_handbook... plus /root/.mtpaint to tell it where the docs are (I could see no other way to do so). The "docs" are in fact just an index.html to use the online docs.
mtpaint-help.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  mtpaint-help.pet 
Filesize  1.46 KB 
Downloaded  128 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send_private_message 
sszindian


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 603
Location: Pennsylvania U.S.

PostPosted: Sun 01 Jul 2012, 14:08    Post_subject: mtpaint  

Any chance for a quick script-fix-mtpaint to get it working or must we wait until the next release?

>>>---Indian------>

EDIT: From the above, Slacko-5.3.3.1 was done with an 'UPGRADE' to Slacko-5.3.3

It appears now after more testing, and a fresh pfix=ram install that mtpaint works fine!

As for the UPGRADE.. there are more issues... GNOMEplayer doesn't work anymore as well as the mtpaint, was going to test for more problems (which I'm sure there are) but with so many files and programs installed, it isn't worth the effort!

Recommendation: Don't UPGRADE... do a fresh install!

_________________
Cloud Computing For Every Puppy (a .pet)
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=69192

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5759
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 01 Jul 2012, 16:54    Post_subject:  

Booting from cd, savefile on usb flash drive. Looking good. Smile

# report-video
nouveau
Slacko Puppy, version 5.3.3.1 on Sun 1 Jul 2012

Chip description:
d.0 VGA compatible controller
nVidia Corporation C61 [GeForce 7025 / nForce 630a] (rev a2)
oem: NVIDIA
product: MCP61 - mcp61-86 Chip Rev

X Server: Xorg
Driver used: nouveau

X.Org version: 1.9.5
dimensions: 1366x768 pixels (361x203 millimeters)
depth of root window: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/root/ as report-video,
and archived with xorg.conf and Xorg.0.log as report-video-full.gz
#

# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
5266 frames in 5.0 seconds = 1053.174 FPS
6367 frames in 5.0 seconds = 1273.267 FPS
5936 frames in 5.0 seconds = 1186.902 FPS
5953 frames in 5.0 seconds = 1190.479 FPS
5946 frames in 5.0 seconds = 1188.951 FPS
5948 frames in 5.0 seconds = 1189.586 FPS
6513 frames in 5.0 seconds = 1302.294 FPS
6746 frames in 5.0 seconds = 1349.111 FPS
Slacko.png
 Description   
 Filesize   14.98 KB
 Viewed   750 Time(s)

Slacko.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 4 of 10 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0896s ][ Queries: 12 (0.0059s) ][ GZIP on ]