Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 20 Oct 2014, 04:16
All times are UTC - 4
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Slacko 5.4 - FINAL 2 Dec 2012
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 34 of 49 [730 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 32, 33, 34, 35, 36, ..., 47, 48, 49 Next
Author Message
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5231
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Mon 05 Nov 2012, 00:09    Post subject:  

Slacko beta2 k3.2.31 [opera, NO PAE]

Pmusic-> help->Dependency Check

Get this for result of check..
capture11975.png
 Description   
 Filesize   9.65 KB
 Viewed   1094 Time(s)

capture11975.png


_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5854
Location: Kentucky

PostPosted: Mon 05 Nov 2012, 02:36    Post subject:  

Another different Nvidia card ..... another quick test of 5.3.65. Sound,internet and display all correct on initial boot.


# report-video
Report Video 1.4 - Mon 5 Nov 2012 on Slacko Puppy 5.3.6.5 - Linux 3.2.31-4g i686

Chip description:
0.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV44A [GeForce 6200] (rev a1)
oem: NVIDIA
product: nv44 Board - p382h1 Chip Rev

X Server: Xorg Driver used: nouveau

X.Org version: 1.12.3
dimensions: 1024x768 pixels (270x203 millimeters)
depth of root window: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/root/ as report-video,
and archived with xorg.conf and Xorg.0.log as report-video-full.gz
# glxgears
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 30
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 30
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 55
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 56
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 59
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 58
nvfx_screen_get_param:95 - Warning: unknown PIPE_CAP 30
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
3135 frames in 5.0 seconds = 626.868 FPS
3607 frames in 5.0 seconds = 721.311 FPS
3666 frames in 5.0 seconds = 733.109 FPS
3486 frames in 5.0 seconds = 697.136 FPS
3586 frames in 5.0 seconds = 717.079 FPS

-Computer-
Processor : Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.00GHz
Memory : 1554MB (231MB used)
Operating System : Unknown distribution
User Name : root (root)
Date/Time : Mon 05 Nov 2012 01:35:23 AM CST
-Display-
Resolution : 1024x768 pixels
OpenGL Renderer : Gallium 0.4 on NV4A
X11 Vendor : The X.Org Foundation
-Multimedia-
Audio Adapter : ICH - Intel 82801BA-ICH2
Audio Adapter : MPU-401 UART - MPU-401 UART
No problems with the basics.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7830
Location: qld

PostPosted: Mon 05 Nov 2012, 07:59    Post subject:  

Coming soon.....

from the changelog....
Quote:
BETA (3)
added premote-0.9.3 (mcewanw --missed it last time)
added libdbusmenu-qt (PITA!)
added network_roxapp-0.5
added YASSM-2.5.1 (rcrsn51)
added broadcom firmware (pemasu, woof)

readded 915resolution (tempestuous)

removed pnethood

update pmusic-2.9.10 (zigbert)
update pequalizer-0.9.0 (me)
update pburn-3.7.6 (zigbert)
update pfilesearch-1.3.3 (zigbert)
update pclock-0.7.1 (zigbert)
update pfind-5.04 (zigbert)
update pmirror-0.6.1 (zigbert)
update pproces-2.3.2 (zigbert)
update pschedule-1.0.3 (zigbert)
update ptiming-0.8.1 (zigbert)
update snap2 (lstandish)
update PupControl-2.2.2 (radky)
update pavrecord-0.9.2 (mcewanw)
update precord-8.1.4 (mcewanw)
update screeny-0.8 (me)
update update-manager-0.2 (me)
update mpscan-0.1.0 (kirk)
update sys-info-1.4.2 (tazoc)

update k3.2.33 (4g) compiled module usbip
update k3.4.17 (PAE) compiled module usbip

bugfix bibletime deps (repo)
bugfix full installs (replace /etc/rc.d/rc.update busybox depmod call with \
depmod call)
bugfix revert create a circular symlink kde4 > applications \
and patch jwm_menu-create instead
bugfix remove %u in firefox

woof-121105

NOTE: subject to change!


tomorrow with any luck Smile

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5231
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Mon 05 Nov 2012, 09:30    Post subject:  

Convert-pupsave
Nice little program for working with save files.
Needs some updating and probably tweaking to work with latest Puppies, but would be a nice program to have.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=662587#662587
Quote:
This program resizes and/or changes the encryption mode and/or changes the file system of your
pupsave, by generating a new one from your currently-booted pupsave. It leaves the old one
untouched. With this tool, the following tasks can be accomplished:

1) Resize the pupsave larger or smaller (within reason). Size does not have to be a power of 2; if
you want a 439MB pupsave, you can have it.

2) Change from using the default cleartext pupsave to an encrypted one.

3) Change from using an encrypted pupsave back to a cleartext one (perhaps for reasons of
maintenance), or change which encryption algorithm is used.

4) Change the password on your encrypted pupsave (by simply generating another encrypted pupsave
with a different password).

5) Change from an ext3 to an ext2 pupsave, or vice-versa.

More than one change can be done at once. Needless to say, you have to be using a pupsave FILE in
the first place for this to apply. It is not for full-install Puppies, nor for multisession, nor
for the case where the user information is stored on a partition.

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
bigpup


Joined: 11 Oct 2009
Posts: 5231
Location: Charleston S.C. USA

PostPosted: Mon 05 Nov 2012, 10:36    Post subject:  

Zigbert will correct Pmusic dependency check message in version 3.0
Stated here in Pmusic topic.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=662584#662584

_________________
I have found, in trying to help people, that the things they do not tell you, are usually the clue to solving the problem.
When I was a kid I wanted to be older.... This is not what I expected Shocked
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7830
Location: qld

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 06:16    Post subject:  

Slacko 5.4 Beta 3 4g and PAE versions, devx and kernel source is released.

See main post

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2124
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 09:10    Post subject: Slacko - beta3 [5.4]
Subject description: slacko beta 3 on an emachines D620 laptop
 

I did a full install on my emachines D620 laptop.

Report Video 1.4 - Tue 6 Nov 2012 on Slacko Puppy 5.3.7.0 -Linux 3.2.33-4g i686
Chip description:
5.0 VGA compatible controller:ATITechnologiesInc RS690M [Radeon X1200 Series]
oem: ATI ATOMBIOS
product: RS690 01.00
X Server: Xorg Driver used: radeon
X.Org version: 1.12.3
dimensions: 1280x800 pixels (338x211 millimeters)
depth of root window: 24 planes
OpenGL
Vendor X.Org R300 Project
Renderer Gallium 0.4 on ATI RS690
Version 2.1 Mesa 8.0.4
Direct Rendering Yes
# glxgears
Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
approximately the same as the monitor refresh rate.
277 frames in 5.0 seconds = 55.379 FPS
298 frames in 5.0 seconds = 59.426 FPS
298 frames in 5.0 seconds = 59.423 FPS
Computer
Processor AMD Athlon(tm) Processor 2650e
Memory 1812MB (75MB used)

Network controller Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g LP-PHY

My wireless isn't support in beta 3, I had to plug in the ethernet
cable.
I was surprised to see that Nexuiz runs on this laptop, it's actually
playable when the effects are set to the lowest level, google earth
should run too but I haven't tested that yet.
I installed kdegames in ppm and they run okay but no menu entries
showed up in the puppy menu so I start them with gexec.

That's it so far, looks good Smile
screenshot.jpg
 Description   
 Filesize   44.35 KB
 Viewed   742 Time(s)

screenshot.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5753
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 10:32    Post subject:  

Slacko 5.4 Beta 3 PAE
Not able to connect to internet

sns log file
Code:
Information about this interface:
 Interface: abort
wlan1  Driver: rt73usb  Bus: usb  MacAddress:
 Description: Ralink RT73 USB Wireless LAN driver.
 
STEP1a: ifconfig abort
wlan1 up
ifconfig: bad address 'wlan1'
 
*********************************************************
LAST 10 LINES of /var/log/messages:
Nov  7 05:49:18 puppypc5299 user.info kernel: [   20.439948] r8169 0000:05:00.0: eth0: link down
Nov  6 14:49:56 puppypc5299 daemon.info acpid: starting up with proc fs
Nov  6 14:49:56 puppypc5299 daemon.info acpid: 3 rules loaded
Nov  6 14:49:56 puppypc5299 daemon.info acpid: waiting for events: event logging is on
Nov  6 14:49:57 puppypc5299 user.notice powerapplet: Abort, unable to open /proc/acpi/battery
Nov  7 12:57:34 puppypc5299 user.warn kernel: [  521.526408] EXT4-fs (sdb1): warning: maximal mount count reached, running e2fsck is recommended
Nov  7 12:57:35 puppypc5299 user.info kernel: [  521.600652] EXT4-fs (sdb1): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
Nov  7 12:59:22 puppypc5299 user.warn kernel: [  628.950680] EXT4-fs (sda1): warning: maximal mount count reached, running e2fsck is recommended
Nov  7 12:59:22 puppypc5299 user.info kernel: [  628.950829] EXT4-fs (sda1): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
Nov  6 14:59:45 puppypc5299 daemon.err dhcpcd[21034]: dhcpcd not running


Works in Slacko 5.3.3
Is this a known issue, or should I test more. in case yes, What?

I haven't tested much. Only checked some pMusic 3 issues. Will test more, but web connection would lift the general use..... Wink


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jades

Joined: 07 Aug 2010
Posts: 450
Location: Somewhere in Blighty.

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 12:49    Post subject: Problems with Beta 3 on Pentium D machine
Subject description: non-PAE with Opera
 

I've been testing the non-PAE with Opera version of Slacko 5.3.7.0 on my Pentium D 3.4GHz machine and unfortunately I have to report that I'm having major problems with it.

I managed to boot into a pfix=ram session and sound and graphics were working. Network Wizard could see the Netgear WN111v2 USB wireless dongle and I could attempt to set it up, but on scanning for networks there weren't any shown. Frisbee and SNS couldn't see any either. Slacko 5.3.3, on which I am typing this report, usually sees 15 and wireless works perfectly.

While flaky wireless performance was probably not unexpected, given the usual pattern with Slacko betas on this setup, worse was to come with trying to create a save. The problem I've previously noted with 5.3.6.0 being unable to create a working save on my NTFS drive has come back. So far, the only successful new save I've created was on the FAT32 memory card in my Nokia X3-02 (with the phone set to Mass Storage).

I was able to get seemingly successful boots from the NTFS drive by using saves created in previous test builds in Slacko but on these Puppy couldn't see the wireless dongle - the only save which could see it was the newly-created 5.3.7.0 save on the X3-02 although it still can't see any networks.

FWIW, Slacko 5.3.6.5 did have reasonably working wireless in that it worked from bootup, although I still had the problem with the connection dropping out and needing to run wireless setup again to kick it back into life.

All tests were boots from LiveCD.

_________________
Zhaan - AMD K6 2 500, 512MB RAM, ATI Rage 128 VR. Full install Wary 5.5 HardInfo Report
Merlin - Core i5-4590, 8GB RAM, Radeon R9 270X. Slacko 5.7.0
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Sage

Joined: 04 Oct 2005
Posts: 4797
Location: GB

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 13:51    Post subject:  

Quote:
Slacko 5.4 Beta 3 4g and PAE versions, devx and kernel source is released.
What excellent taste in default wallpaper! Maybe get on the blower to you know who?!

This frozen mouse issue is a real pain. It has only started appearing in releases in the last few months. Sometimes the suggested fixes work, sometimes just rebooting (without saving!) works, sometimes nothing works. A universal solution seems desirable for both regular testers as well as to avoid frightening off incomers.
Back to top
View user's profile Send private message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7830
Location: qld

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 16:26    Post subject:  

@Billtoo.. did your wireless work in a previous slacko? Next will have the wl driver anyway.

@zigbert.. your problem looks like it is related to assigning wlan1 to the interface, If you only have 1 wireless donge it should be wlan0. I've never seen that one before. I have a dongle that uses ralink usb (rt73) so I can test.

@jades.. it's got to be a firmware issue. I still didn't see your latest dmesg output. Anyway, I have the latest carl9170 firmware and I'll attach. Install it and reboot.

@Sage.. "the bike guy" is back too Wink .. will need to sort out the mouse issue, it has to be timing if it's intermittent.

EDIT: beta 3 will be reuploaded soon., I'll bump to beta 4 and add deltas

IWCONFIG is broken, this happened to me once before in woof Evil or Very Mad
firmware_linux_module_carl9170-3.1plus.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  firmware_linux_module_carl9170-3.1plus.pet 
Filesize  9.99 KB 
Downloaded  264 Time(s) 

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jades

Joined: 07 Aug 2010
Posts: 450
Location: Somewhere in Blighty.

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 19:01    Post subject:  

01micko wrote:
@jades.. it's got to be a firmware issue. I still didn't see your latest dmesg output.


Forgot to post it, sorry. Been busy the last few weeks sorting out accounts for a charity. This week, I have a bad cold.

01micko wrote:
Anyway, I have the latest carl9170 firmware and I'll attach. Install it and reboot.


Tried it, didn't make a difference. Still can't see any networks. I've attached dmesg output from both Slacko 5.3.3 (on which wireless does work properly) and from Slacko 5.3.7.0 after installing the firmware pet provided and rebooting (save on phone).

Interestingly, other than a brief flash after having disconnected and reconnected the WN111v2 dongle, the light on it has stayed off on 5.3.7.0. It didn't flash at all while I was trying to find a network.

Any thoughts on my not being able to make a save to an NTFS partition?

[Edit: clarified that light staying off comment applied to 5.3.7.0.]
dmesgmer5370.txt.gz
Description  Output from dmesg after booting Slacko 5.3.7.0 with Netgear WN111v2 attached, removing it and reinserting.
gz

 Download 
Filename  dmesgmer5370.txt.gz 
Filesize  14.08 KB 
Downloaded  240 Time(s) 
dmesgmer533.txt.gz
Description  Output from dmesg after booting Slacko 5.3.3 with Netgear WN111v2 attached.
gz

 Download 
Filename  dmesgmer533.txt.gz 
Filesize  11.39 KB 
Downloaded  247 Time(s) 

_________________
Zhaan - AMD K6 2 500, 512MB RAM, ATI Rage 128 VR. Full install Wary 5.5 HardInfo Report
Merlin - Core i5-4590, 8GB RAM, Radeon R9 270X. Slacko 5.7.0

Last edited by Jades on Tue 06 Nov 2012, 19:11; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7830
Location: qld

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 19:09    Post subject:  

Jades, iwconfig is broken, I am rebuilding, I will add deltas and the new carl firmware anyway. Please grab a delta, but it will likely be tomorrow for you.

You can try Barry's wireless-tools from ibiblio in the quirky/wary5 repo if you want.

Thanks

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Jades

Joined: 07 Aug 2010
Posts: 450
Location: Somewhere in Blighty.

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 19:29    Post subject:  

01micko wrote:
Jades, iwconfig is broken, I am rebuilding


I didn't know what iwconfig was, had to search for it on Wikipedia. I see why more than one person had reported wireless problems now.

01micko wrote:
You can try Barry's wireless-tools from ibiblio in the quirky/wary5 repo if you want.


IIRC the current test build of Wary worked OK with wireless when I tried it last. I don't normally use Wary on Merlin though.

01micko wrote:
Thanks


Glad to help.

_________________
Zhaan - AMD K6 2 500, 512MB RAM, ATI Rage 128 VR. Full install Wary 5.5 HardInfo Report
Merlin - Core i5-4590, 8GB RAM, Radeon R9 270X. Slacko 5.7.0
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
rerwin


Joined: 24 Aug 2005
Posts: 1529
Location: Maine, USA

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 19:42    Post subject:  

01micko,
I have used your Frisbee 2.4beta as the basis for my effort to integrate Frisbee into puppy. I discovered an apparent inconsistency in the name of the /etc/init.d/Frisbee initialization script. The main Frisbee script contains :
Code:
eval $RETVALS
if [[ "$EXIT" == "RESTART" ]] ; then
   /etc/init.d/10-Frisbee stop
   /etc/init.d/10-Frisbee start
   exec Frisbee
fi
I see no such file. Is this code correct?
Richard
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 34 of 49 [730 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 32, 33, 34, 35, 36, ..., 47, 48, 49 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Taking the Puppy out for a walk » Announcements
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1180s ][ Queries: 12 (0.0115s) ][ GZIP on ]