Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 30 Jul 2014, 19:25
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Dpup Wheezy. Woof-CE built debian wheezy 7.2 packages used
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 44 of 47 [705 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 42, 43, 44, 45, 46, 47 Next
Author Message
OscarTalks

Joined: 05 Feb 2012
Posts: 824
Location: London, England

PostPosted: Tue 14 Jan 2014, 03:48    Post subject:  

Hello don570 and charlie6,

As you have said, the nv driver does not appear to be included in Dpup Wheezy. Normally the xorg drivers are in /usr/lib/xorg/modules/drivers although in some Pups the nv driver is placed in /usr/lib/x/drivers-alternate to avoid a clash (?). The modesetting driver is in that location in Wheezy.

I downloaded the nv driver source and it compiles without any problems if anyone wants to include it. I think it can be placed in /usr/lib/xorg/modules/drivers with all the others. The xorgwizard seems to handle everything OK. The only nvidia card I have here is the GeForce FX5200 which in fact gives missing graphics with the nouveau driver.

This is perhaps one reason why it might be nice to have a more recent kernel in Dpup Wheezy at some point in the future.

Anyway, with my nvidia card the modesetting driver works OK. With nouveau you have to use the noaccel=1 boot parameter. The vesa driver and the nv driver then also both work although you have to reboot to activate them and the nv gives a slight sideways displacement but you can adjust the monitor easily to compensate.

In most cases the best thing to do is install the nvidia driver and really the nv driver is surplus to requirements, but it is easy to add it if you feel you really need to.

_________________
Oscar in England

Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6

Joined: 30 Jun 2008
Posts: 994
Location: South of Belgium

PostPosted: Thu 16 Jan 2014, 01:51    Post subject:  

Hi OscarTalks,
many thanks for your suggestion Very Happy !
assuming the driver you have built is for FX5200, it could be the 325.15 one which drives only 6XXX and FX5xxx Nvidia card types.
MX cards need another driver according to Nvidia support lists.
Maybe others could be interested.
Cheers, Charlie
Nvidia325.15.jpg
 Description   
 Filesize   27.55 KB
 Viewed   987 Time(s)

Nvidia325.15.jpg

Back to top
View user's profile Send private message 
RSH


Joined: 05 Sep 2011
Posts: 2287
Location: Germany

PostPosted: Thu 16 Jan 2014, 02:03    Post subject:  

Quote:
GeForce FX5200 which in fact gives missing graphics with the nouveau driver.

Use this option to boot:
Code:
nouveau.noaccel=1

Quote:
title Wheezy 3.5.2.1 (RAM)
find --set-root --ignore-floppies /Wheezy3521/initrd.gz
kernel /Wheezy3521/vmlinuz psubdir=Wheezy3521 pmedia=atahd pfix=ram,fsck nouveau.noaccel=1
initrd /Wheezy3521/initrd.gz

I got a FX5200 and it works also in my Precise Derivative.

_________________
LazY Puppy
RSH's DNA
SARA B.
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6

Joined: 30 Jun 2008
Posts: 994
Location: South of Belgium

PostPosted: Fri 17 Jan 2014, 10:52    Post subject: Re: [SOLVED] iwl3945: no wifi connexion even after copy
Subject description: to /ib/firmware/iwlegacy
 

Hi,
subject: my post on previous page.
Embarassed there wasn't any problem with wheezy-3.5.2.11 ... just my whezzysave file perhaps somewhat corrupted.
Lot of apologizes ...
Cheers
Charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6

Joined: 30 Jun 2008
Posts: 994
Location: South of Belgium

PostPosted: Fri 17 Jan 2014, 11:55    Post subject: [SOLVED_2nd]Re: faded or washed-out police characters  

Hallo RSH,
vielen Danke RSH !
again another fix/workaround !
RSH wrote:
...nouveau.noaccel=1

Here running wheezy-3.5.2.11 with a GeForce MX200 Nvidia card + nouveau module loaded; and booting from an USBflash key, editing the syslinux.cfg file as
syslinux.cfg content wrote:
default vmlinuz initrd=initrd.gz pmedia=usbflash pfix=fsck nouveau.noaccel=1

did the trick ! Very Happy

mit freundlichen Grüßen ! Charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
Pelo


Joined: 10 Sep 2011
Posts: 2918
Location: Mer méditerrannée (1 kms°)

PostPosted: Sat 25 Jan 2014, 04:45    Post subject: Clavier fr : setxkb?qp fr en console
Subject description: Translated xkbmap
 

Clavier fr : setxkb?qp (?=m q=a)
Previous information before using wheezy got reading this topic from another puppy.
Now it's ok. So let's go ! Shocked
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger 
bruno

Joined: 08 Mar 2012
Posts: 67
Location: Belgium

PostPosted: Thu 30 Jan 2014, 13:19    Post subject: VLC in Wheezy?  

Is there a way to get VLC in Wheezy?
I cannot seem to find it: not in the package manager, and I cannot find a right .pet
Back to top
View user's profile Send private message 
vicmz


Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1086

PostPosted: Thu 30 Jan 2014, 16:21    Post subject: Re: VLC in Wheezy?  

bruno wrote:
Is there a way to get VLC in Wheezy?
I cannot seem to find it: not in the package manager, and I cannot find a right .pet


This pet works to me:
http://smokey01.com/pemasu/pet_packages-upup/vlc-2.0.5_two_flower.pet

You also need:
http://smokey01.com/pemasu/pet_packages-upup/qt-4.8.2.sfs

They also work for Precise.

And thanks so much to Pemasu for providing them. Very Happy

_________________
OB Precise 14.07.26 Woof-CE|Puppy Linux en español
Back to top
View user's profile Send private message 
bruno

Joined: 08 Mar 2012
Posts: 67
Location: Belgium

PostPosted: Thu 30 Jan 2014, 18:55    Post subject:  

Thanks vicmz, I tried that, but it doesnt work.
I have now a VLC entry in the multimedia, but it doesn't want to start.
Maybe I did something wrong with the qt sfs?
First it asked to install, I did that, and then it asked to copy to home, I did that too, it's in home.
I don't know what is wrong.
Back to top
View user's profile Send private message 
bruno

Joined: 08 Mar 2012
Posts: 67
Location: Belgium

PostPosted: Thu 30 Jan 2014, 19:09    Post subject:  

When I check with "SFS load on the fly", it shows the QT SFS is loaded.
Back to top
View user's profile Send private message 
vicmz


Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1086

PostPosted: Thu 30 Jan 2014, 21:44    Post subject: VLC does not work
Subject description: glibc 2.15 required
 

@Bruno
Sorry, I forgot to say you have to install a dependency first. Embarassed

If you try to run from terminal you get this:
Code:
# vlc
vlc: /lib/libm.so.6: version `GLIBC_2.15' not found (required by /usr/lib/libvlccore.so.5)
#


VLC should work immediately after installing libc6_2.15-ubuntu10_i386.pet ↓.

You don't have to run it from terminal, you can even set it as default, see Menu > Setup > Default Application Chooser.
Screenshot_2014-01-30_225427.jpg
 Description   
 Filesize   53.8 KB
 Viewed   541 Time(s)

Screenshot_2014-01-30_225427.jpg


_________________
OB Precise 14.07.26 Woof-CE|Puppy Linux en español

Last edited by vicmz on Fri 31 Jan 2014, 13:27; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
vicmz


Joined: 15 Jan 2012
Posts: 1086

PostPosted: Thu 30 Jan 2014, 22:03    Post subject:  

OpenboxPlus Wheezy 1.2 available

-Openbox right-click menu recognized by fixmenus
-libxcb-util0 included for Obconf
-lxappearance and its dependencies removed

http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=86206

See also ZonColor themes for Openbox/LXDE in the same page. (screenshots)

_________________
OB Precise 14.07.26 Woof-CE|Puppy Linux en español
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6

Joined: 30 Jun 2008
Posts: 994
Location: South of Belgium

PostPosted: Fri 31 Jan 2014, 04:16    Post subject:  

Hi Bruno, ...Bonjour!? / Goedemorgen!? / Schönen Gutenmorgen !? ... Wink
Quote:
Is there a way to get VLC in Wheezy?

This sfs file in pemasu's exprimo repo works OOTB/OK for me in wheezy-3.5.2.11 ... it has all Qt stuffs in it ! as also umplayer and spotify Very Happy
http://www.smokey01.com/pemasu/pet_packages-exprimo/multimedia-vlc-umplayer-spotify-qt-4.8.0.sfs
Have plenty of fun!
Amusement!
Charlie
Back to top
View user's profile Send private message 
bruno

Joined: 08 Mar 2012
Posts: 67
Location: Belgium

PostPosted: Sat 01 Feb 2014, 07:57    Post subject:    

Thanks vicmz, now it's working great Very Happy

Jij ook bedankt Charlie6
I'll try out your solution on another machine that I'm using Wheezy on.

What would I do without this forum? Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
charlie6

Joined: 30 Jun 2008
Posts: 994
Location: South of Belgium

PostPosted: Sun 02 Feb 2014, 05:31    Post subject:  

bruno wrote:
What would I do without this forum? Wink

... «several heads are better than ... half one ! » Laughing Wink
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 44 of 47 [705 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 42, 43, 44, 45, 46, 47 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1008s ][ Queries: 12 (0.0141s) ][ GZIP on ]