Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 30 Jul 2014, 13:31
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
No Audio After Reboot
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Author Message
rranc1st

Joined: 02 May 2012
Posts: 2

PostPosted: Sat 29 Sep 2012, 11:12    Post subject:  No Audio After Reboot
Subject description: Sound Works Until You Shutdown
 

Update 10/1/12
Puppy v5.3.3
Toshiba Satellite P25-S509 had sound after running ALSA Wizard, but after reboot, no sound. No fun running Wizard every boot.

This Toshiba’s Intel Sound Chip does double duty and is also is used for the PC’s Analog SOFTWARE Modem.

On Re-boot Puppy loads the module (snd_intel8x0m) for the modem and that’s the end of sound.

To STOP “snd_intel8x0m” from loading, use BootManager from the System menu and Black List it.

Re-boot and enjoy sound every time you boot.




Thanks to Farm for his/her tip, that put me on the right track to solve this sound problem.

Toshiba Satellite P25-S509 had sound after running ALSA Wizard, but after reboot, no sound. No fun running Wizard every boot.

This works for Puppy v5.3.1

After running Wizard and sound working, go to:”/root/.etc/modprobe.d/alsa.conf” and open in text editor.

Find the lines located between remarks “ALASACONF version xxxxxxx” and “END: Generated by ALSACONF, do not edit.”

Copy these lines (in my case 2 lines at line 12 and 13).

Now go to “/root/.etc/init.d/10alsa” and open in text editor.

At the first line in the file that is simply “done” (in my case line 23), move to the end of line above it and hit enter.

Now enter the lines you copied above, above the line "done".

Save the file, reboot and sound will be working every time you boot.

Last edited by rranc1st on Mon 01 Oct 2012, 16:59; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2436
Location: near here

PostPosted: Sun 30 Sep 2012, 06:21    Post subject:  

thanks for the heads up Twisted Evil
_________________
helping Wiki for help | IF SendSpace link = "dead" THEN PM me ("up file to http://meownplanet.net/")
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [2 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Hardware » Audio
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0395s ][ Queries: 11 (0.0035s) ][ GZIP on ]