Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 01 Aug 2014, 22:57
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Problem with audio, no sound
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [7 Posts]  
Author Message
Bhaskar

Joined: 30 Sep 2012
Posts: 7

PostPosted: Sun 30 Sep 2012, 05:54    Post subject:  Problem with audio, no sound  

Hi, this is the first time i am using Puppy. I am using it in my Sony Vaio laptop.

The problem is i am not getting any audio. I tried playing a mp3 file but i cant hear anything. Then i tried with headphone and found out that the mp3 file was playing but the sound volume is so faint that its impossible to hear if i dont press my headphones.

I tried setting the volume up in Retrovol and alsamixer but it did not help. Please suggest something. Thanks in advance.
Back to top
View user's profile Send private message 
liro

Joined: 28 Jul 2012
Posts: 147

PostPosted: Sun 30 Sep 2012, 09:21    Post subject: Re: Problem with audio, no sound  

Bhaskar wrote:
Hi, this is the first time i am using Puppy. I am using it in my Sony Vaio laptop.

The problem is i am not getting any audio. I tried playing a mp3 file but i cant hear anything. Then i tried with headphone and found out that the mp3 file was playing but the sound volume is so faint that its impossible to hear if i dont press my headphones.

I tried setting the volume up in Retrovol and alsamixer but it did not help. Please suggest something. Thanks in advance.

Have you tried using the ALSA sound wizard from the Setup menu?
Back to top
View user's profile Send private message 
Bhaskar

Joined: 30 Sep 2012
Posts: 7

PostPosted: Sun 30 Sep 2012, 10:13    Post subject: Re: Problem with audio, no sound  

liro wrote:

Have you tried using the ALSA sound wizard from the Setup menu?


Yes, i did. It detected my sound card but still the problem remains. If i play anything, I can hear a faint sound only if i use headphone. On speaker that sound is inaudible...
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3956
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Sun 30 Sep 2012, 12:15    Post subject:  

Can you post the output of
1)
Code:
lsmod | grep -E 'snd|sound'

2)
Code:
grep -HE 'sound\-slot\-|snd\-card\-' /etc/modprobe.conf /etc/modprobe.d/*

from the console terminal ?
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Bhaskar

Joined: 30 Sep 2012
Posts: 7

PostPosted: Sun 30 Sep 2012, 12:44    Post subject:  

Karl Godt wrote:
Can you post the output of
1)
Code:
lsmod | grep -E 'snd|sound'

2)
Code:
grep -HE 'sound\-slot\-|snd\-card\-' /etc/modprobe.conf /etc/modprobe.d/*

from the console terminal ?


Thanks for replying. Heres the output---

Code:

1)
snd_hda_codec_atihdmi     1603  1
snd_hda_codec_realtek   165209  1
snd_hda_intel          14978  0
snd_hda_codec          38539  3 snd_hda_codec_atihdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_pcm_oss            26845  0
snd_mixer_oss           9963  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                45385  3 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
snd_page_alloc          4645  2 snd_hda_intel,snd_pcm
snd_seq_dummy            907  0
snd_seq_oss            18888  0
snd_seq_midi            3156  0
snd_seq_midi_event      3592  2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_rawmidi            11924  1 snd_seq_midi
snd_seq                32379  6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_seq_device          3601  5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd_timer              11986  2 snd_pcm,snd_seq
snd                    30859  11 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_seq_device,snd_timer
soundcore               3403  1 snd

2) Its not giving any output, even after waiting for about 10mins.
Back to top
View user's profile Send private message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 8942
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Sun 30 Sep 2012, 13:06    Post subject:  

What was the result of your other problem here?
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3956
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Sun 30 Sep 2012, 19:54    Post subject:  

It looks that you have two sound cards available :

1)
snd_hda_codec_atihdmi 1603 1
snd_hda_codec_realtek 165209 1

2)
snd_hda_intel 14978 0

#***

I have no experience with two soundcards nor with DVI or HDMI .
I know that the intel sound driver works for me and would try to blacklist the ati-sound module(s) :
>MENU>Boot Manager>Blacklist .
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [7 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0601s ][ Queries: 11 (0.0044s) ][ GZIP on ]