Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Fri 19 Dec 2014, 19:28
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Carolina - 1.3
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 22 of 110 [1639 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 20, 21, 22, 23, 24, ..., 108, 109, 110 Next
Author Message
jpup


Joined: 01 Nov 2012
Posts: 49

PostPosted: Sat 03 Nov 2012, 06:46    Post subject: carolina custom builder
Subject description: FAILED
 

I tried my custom ISO...

Aw! I failed again! Sad

Don't actually know what went wrong...

It boots... but I get a blank/black?/empty desktop after the boot menu.

During the build process I opted to include my configurations and settings...

I also opted to boot straight to desktop.

I guess I have to try again... If I get this right, and if I understood the concept correctly, then I'll have my own custom express gate with all my settings preloaded Very Happy

By the way, I remember, the broadcom wl delta package was also one of the things it couldn't find when I was doing my previous build.

good thing I'm not burning things to disk right away, otherwise, what a waste Very Happy

Thanks

I'll just keep on trying Very Happy

excited about carolina 003



p.s. How do I unmount an ISO with Thunar? I get write errors when copying the files from the finished ISO because it's mounted, and I have to reboot so I could do my thing...

Thanks again
Back to top
View user's profile Send private message 
peebee


Joined: 21 Sep 2008
Posts: 1546
Location: Worcestershire, UK

PostPosted: Sat 03 Nov 2012, 07:26    Post subject: Re: carolina custom builder
Subject description: FAILED
 

jpup wrote:
By the way, I remember, the broadcom wl delta package was also one of the things it couldn't find when I was doing my previous build


Hi jpup

I don't much about the Carolina custom builder having never tried to use it Confused

but I am wondering whether my Broadcom wl delta mechanism is compatible with it following your post.....

The delta pet is only used once - when the Broadcom-STA wl multi-kernel driver pet is loaded. It can actually be removed once the driver pet has been loaded and the pinstall.sh has run to dynamically create the driver for the particular kernel.

So I guess the question I don't know the answer to is - when is the pinstall.sh in a pet run in the custom builder? and how are things sequenced if one pet has a dependency on another being loaded first?

Cheers
peebee

_________________
LxPup-14.10 = Puppy + LXDE
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jpup


Joined: 01 Nov 2012
Posts: 49

PostPosted: Sat 03 Nov 2012, 10:15    Post subject: Re: carolina custom builder
Subject description: FAILED
 

peebee wrote:
jpup wrote:
By the way, I remember, the broadcom wl delta package was also one of the things it couldn't find when I was doing my previous build


Hi jpup

I don't much about the Carolina custom builder having never tried to use it Confused

but I am wondering whether my Broadcom wl delta mechanism is compatible with it following your post.....

The delta pet is only used once - when the Broadcom-STA wl multi-kernel driver pet is loaded. It can actually be removed once the driver pet has been loaded and the pinstall.sh has run to dynamically create the driver for the particular kernel.

So I guess the question I don't know the answer to is - when is the pinstall.sh in a pet run in the custom builder? and how are things sequenced if one pet has a dependency on another being loaded first?

Cheers
peebee


Hi! there peebee

I tried building one again, just now... And the only thing it couldn't locate was the carolina-updater...

It seems that what it looks for depends on what you still have on your existing setup, well that's what I think it does. I remember in my previous builds when I didn't remove anything... It looks for everything.

Actually, a lot of things are unclear right now, especially after my series of failed attempts to build a custom ISO.

Based on the sequence of the process, it first tries to download the packages that it sees on your running system that came originally with the ISO. Meaning, packages you haven't removed yet.

After all packages have been downloaded, then it checks for dependencies, libs etc. And I don't really know if it will actually look for the missing elements (and how), but I remember in the past that it did detect something missing, and it attempted to search for it, and even prompted me for a retry...
But once a failure happens... I guess you cannot revert.

If you compare that to puppy precise's way of handling packages, precise really tries to find what's missing, and you can always retry on a failed attempt to download a package.

The process can actually be confusing, especially with the lack of options, and some parts of the process dont even give a clear visual clue of what its actually doing, like when the gtk dialogs would suddenly disappear, would pop up again after a minute or two.

I failed again, same issue, got past the boot process but my desktop was all black. And I was hoping to hear the dog bark.

I guess in reality, I don't actually know what I'm doing.
Like in the part where you could add packages to the a_drive folder... It is unclear to me whether you still need to add the package of an app you've installed already in your system. Like in my case... I installed midori... but it didn'nt seem to have downloaded the midori package during the process, and so I thought I should add It myself.


Anyway, I really hope I can manage this, and successfully create my custom buid.

My goal is to have my settings and customizations preloaded so I will have someting I can boot or shutdown without having to deal with save files, and other drives. something that's like read only but already has my setup by default.

I'll just try again Very Happy

Thanks
Back to top
View user's profile Send private message 
Montchalin

Joined: 08 May 2008
Posts: 20

PostPosted: Sat 03 Nov 2012, 10:59    Post subject: Re: xfce4-panel-plugin-mount  

Thanks Elroy! I've got my desktop icons back. I had minimized them.
Back to top
View user's profile Send private message 
jpup


Joined: 01 Nov 2012
Posts: 49

PostPosted: Sat 03 Nov 2012, 11:41    Post subject: desktop screenshot  

here's a screenshot of my carolina setup Very Happy

xfce transparency effects, no compiz

what do you guys think? Very Happy

merry christmas Very Happy
Screenshot.png
Description  desktop carolina 002
png

 Download 
Filename  Screenshot.png 
Filesize  1.26 MB 
Downloaded  388 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
okokoook

Joined: 08 Dec 2011
Posts: 23

PostPosted: Sat 03 Nov 2012, 14:03    Post subject: Re: desktop screenshot  

jpup wrote:
here's a screenshot of my carolina setup Very Happy

xfce transparency effects, no compiz

what do you guys think? Very Happy

merry christmas Very Happy


nice looking desktop.

since carolina version is so excellent, i am trying to localize it in Chinese to let more people get familiar with puppy linux and enjoy the joy of it. here is some tip i have used when using locale with utf8 and non-en-us lang

i found that if i modified the locale to zh_CN.utf8, there would be a error message when using mplayer to watch video. my solution to that is to go to /root/.mplayer(if you do not have this folder, then just create one) and type
Code:
fontconfig=no
into the config file, that will solve the
Code:
mplayer interrupted by signal 6: unknown
error, and mplayer will be back to work.

or you can simply type in the following command in terminal
Code:
mplayer -nofontconfig nameofyourvideo


the reason why i put this information here is just in case that some other carolina users whose locale is also with uft8 and other than en_US are experiencing the same issue over mplayer, i hope this would help.

by the way, this also applies to saluki puppy linux version

regards

michael
Back to top
View user's profile Send private message 
jpup


Joined: 01 Nov 2012
Posts: 49

PostPosted: Sat 03 Nov 2012, 14:18    Post subject: Re: desktop screenshot  

okokoook wrote:
jpup wrote:
here's a screenshot of my carolina setup Very Happy

xfce transparency effects, no compiz

what do you guys think? Very Happy

merry christmas Very Happy


nice looking desktop.

since carolina version is so excellent, i am trying to localize it in Chinese to let more people get familiar with puppy linux and enjoy the joy of it. here is some tip i have used when using locale with utf8 and non-en-us lang

i found that if i modified the locale to zh_CN.utf8, there would be a error message when using mplayer to watch video. my solution to that is to go to /root/.mplayer(if you do not have this folder, then just create one) and type
Code:
fontconfig=no
into the config file, that will solve the
Code:
mplayer interrupted by signal 6: unknown
error, and mplayer will be back to work.

or you can simply type in the following command in terminal
Code:
mplayer -nofontconfig nameofyourvideo


the reason why i put this information here is just in case that some other carolina users whose locale is also with uft8 and other than en_US are experiencing the same issue over mplayer, i hope this would help.

by the way, this also applies to saluki puppy linux version

regards

michael


wow! thanks Very Happy

any chance to get xunlei working?

I tried the portable xunlei 5 mod with wine but it didn't work...

I guess kankan player won't work as well
Back to top
View user's profile Send private message 
okokoook

Joined: 08 Dec 2011
Posts: 23

PostPosted: Sat 03 Nov 2012, 15:47    Post subject: Re: desktop screenshot  

Quote:


wow! thanks Very Happy

any chance to get xunlei working?

I tried the portable xunlei 5 mod with wine but it didn't work...

I guess kankan player won't work as well


yeah, i also have trouble with it. no clue for that so far. i also found that when using audacious, i often could not resume the play after pausing the music. does anyone else have this similar situation with audacious?

michael
Back to top
View user's profile Send private message 
jpup


Joined: 01 Nov 2012
Posts: 49

PostPosted: Sat 03 Nov 2012, 16:01    Post subject: Re: desktop screenshot  

okokoook wrote:
Quote:


wow! thanks Very Happy

any chance to get xunlei working?

I tried the portable xunlei 5 mod with wine but it didn't work...

I guess kankan player won't work as well


yeah, i also have trouble with it. no clue for that so far. i also found that when using audacious, i often could not resume the play after pausing the music. does anyone else have this similar situation with audacious?

michael


well, I haven't tried audacious... I just use umplayer, a bit buggy at times... and quite slow for video on my system... but works well with online radio.

I also got AIMP working on wine... AIMP was my favorite music and streaming radio player while I was on MS Win...
I wish umplayer had the OSD info bar like on AIMP
Back to top
View user's profile Send private message 
elroy


Joined: 02 Feb 2012
Posts: 374

PostPosted: Sun 04 Nov 2012, 23:46    Post subject: new PAE 3.6.5 kernel for carolina  

I've compiled a 3.6.5 PAE kernel for carolina that needs testing. If you're handy with the custom-builder and can swap out kernels, your feedback would be most appreciated. You can get it from here - linux_kernel-3.6.5-lina-pae.pet.

The source.sfs and header.pet is in the repo if you need it.

This may delay the release of 003 for a bit as we'd like to include it in 003 if it proves stable. And if it does, a non-PAE version will follow for the lina-lite-003.

Last edited by elroy on Fri 09 Nov 2012, 10:44; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
jpup


Joined: 01 Nov 2012
Posts: 49

PostPosted: Mon 05 Nov 2012, 04:34    Post subject: Re: new PAE 3.6.5 kernel for carolina  

elroy wrote:
I've compiled a 3.6.5 PAE kernel for carolina that needs testing. If you're handy with the custom-builder and can swap out kernels, your feedback would be most appreciated. You can get it from here - linux_kernel-3.6.5-lina-pae.pet.

The source.sfs and header.pet is in the repo if you need it.

This may delay the release of 003 for a bit as we'd like to include it in 003 if it proves stable. And if it does, a non-PAE version will follow for the lina-lite-003.



hi elroy

got your kernel loaded

built an iso from the default carolina 002 live cd...

just changed the kernel... didn't do any changes to the adrive.

It produced a 398.2 MB ISO

loaded it up from an SD card with grub4dos on my asus 1215B (AMD E450)

It was a clean boot... I didn't load any savefiles from other sessions.

Looks ok, audio works...

Fired up network wizard....

it detected LAN but I don't have a chance to test.

it couldn't detect my internal broadcom wifi card...

it detected my rtl8187 though, but it's not working...

tried reloading the modules but no luck Very Happy

simple network setup shows an "X" on the interface BUS and DESCRIPTION

I've attached a screenshot from sys info

thanks Very Happy


Later
365kernel_sysinfo.png
Description  kernel 3.6.5 sys info
png

 Download 
Filename  365kernel_sysinfo.png 
Filesize  126.27 KB 
Downloaded  299 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
jpup


Joined: 01 Nov 2012
Posts: 49

PostPosted: Mon 05 Nov 2012, 16:42    Post subject: carolina 3.6.5 pae kernel  

still trying out the new 3.6.5 pae kernel

CPU scaling/ACPI tool seems to work

Still no luck with the network wizard

But my rtl8187 seems to work fine with frisbee, probably because it didn't detect my internal broadcom wireless card.

With the standard carolina 002, both my internal and usb cards get detected but, I can only use the internal one. And the only option is to switch to the network wizard.

I am also getting the black screen whenever I try to exit to prompt/ctrl+alt+backspace. Its the same situation with the standard carolina 002. Just a black screen, but it seems that you can actually input commands although you can't see it, because if you enter xwin it goes back to the desktop.So I just boot with the "nox" parameter when I need to go to prompt, like when I install my ATI drivers.

By the way, after installing the ATI drivers on the standard carolina 002, exit to prompt works properly. But I haven't tried it with this kernel yet.

And for those who have the same notebook as mine (asus 1215B)...
I know the linux community usually recommends us to go with the open source drivers... but you should really try and install the ATI drivers... such a big difference in performance with carolina after installing... 1080p now works smoothly with umplayer. I'm using the latest from AMD.




Does sleep work with this kernel? I think I dont want to try Very Happy




Thanks


Later
Back to top
View user's profile Send private message 
Geoffrey


Joined: 30 May 2010
Posts: 1510
Location: Queensland Australia ɹǝpu∩uʍop

PostPosted: Mon 05 Nov 2012, 18:28    Post subject: TransferMe and KontrolPack  

Compiled TransferMe-1.0.2beta
Quote:
TransferMe 1.0.2 beta 2011 Sep 15 //-------------------------------------------------- OVERVIEW: This program helps you to share files over the network. It can send or receive either files and folders(including sub-folders and files), and also has a nice looking and user-friendly interface.
and KontrolPack-3.0.0,
Quote:
KontrolPack is a cross-platform network controller. The objective is to improve system interoperability by connecting computers, regardless of their operating system. Remote access, remote shell, file transfer, etc...


Edit: I've added these to the repo, they appear to be working as expected, nice, will be extremely handy for moving files between PC's.
TransferMe.jpg
 Description   
 Filesize   48.89 KB
 Viewed   692 Time(s)

TransferMe.jpg

TransferMe-1.0.2beta.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  TransferMe-1.0.2beta.pet 
Filesize  113.94 KB 
Downloaded  264 Time(s) 
kontrolpack.jpg
 Description   
 Filesize   37.54 KB
 Viewed   682 Time(s)

kontrolpack.jpg

kontrolpack-3.0.0.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  kontrolpack-3.0.0.pet 
Filesize  508.61 KB 
Downloaded  269 Time(s) 

_________________
Carolina: Recent Repository Additions
Create strikethrough text HERE

Last edited by Geoffrey on Tue 06 Nov 2012, 04:24; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
wsamh

Joined: 16 Apr 2010
Posts: 79

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 01:08    Post subject:  

@elroy

Sorry for the long delay. I just tried mumble 1.2.4 that you gave to me earlier and I get this:

mumble: error while loading shared libraries: libQtDBus.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
jpup


Joined: 01 Nov 2012
Posts: 49

PostPosted: Tue 06 Nov 2012, 01:12    Post subject: 3.6.5 pae kernel  

something weird just happened...

I had control panel opened in the background...

suddenly the icon style changed... also some entries suddenly disappeared... like pupsaveconfig...

then I closed the panel and opened it up again... and things were back to how they were

3.6.5 pae kernel
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 22 of 110 [1639 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 20, 21, 22, 23, 24, ..., 108, 109, 110 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Derivatives
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.1263s ][ Queries: 12 (0.0148s) ][ GZIP on ]