Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 26 Nov 2014, 04:51
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
USB device non-detection at boot.[SOLVED]
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 2 of 2 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2
Author Message
midmen

Joined: 20 Jun 2012
Posts: 4

PostPosted: Fri 09 Nov 2012, 13:33    Post_subject: USB device non-detection at boot.[Solved]  

Thank you greengreek and Musher0. Nice code.
I tried using this code running from a flash drive.
A problem occurs: On initial boot up the USB flash drive containing the operating system and save file is on sdc2. When this codes runs, the flash drive containing the operating system and save file is then relabeled as sdd2. The save on shutdown fails because the save file is now on sdd2 instead of sdc2.

Is is possible to have a code that mounts only the USB flash drives (no hard drives or CD drives) that are already plugged in on startup excluding the USB flash drive that contains the operating system and the save file?

I have one USB flash drive with Puppy 528 on it and another USB flash drive for downloads. I would like only the downloads USB flash drive to mount automatically at boot up. Any ideas?

Thanks
Back to top
View user's profile Send_private_message 
rcrsn51


Joined: 05 Sep 2006
Posts: 9260
Location: Stratford, Ontario

PostPosted: Fri 09 Nov 2012, 14:24    Post_subject:  

Instead of unloading/reloading the USB kernel module, try this:
Code:
udevadm trigger --subsystem-match="usb*"
Back to top
View user's profile Send_private_message 
boof

Joined: 26 Sep 2012
Posts: 186

PostPosted: Sat 10 Nov 2012, 18:26    Post_subject: crypta*.2fs not loading from usb Slacko5.3.3-4g  

usb is ext2 and boot flag set
usb is 1st choice in boot sequence
usb is for storage only.
crypta*.2fs exists.


does not get acknowledged after "searching for puppy files"
Back to top
View user's profile Send_private_message 
boof

Joined: 26 Sep 2012
Posts: 186

PostPosted: Sun 11 Nov 2012, 17:46    Post_subject:  

Same happens when usb is bootable system. USB has 3 partitions, system on sda1,--boot flag set
crypta*.2sf on sda2
laptop has latest BIOS.
No hard drive installed.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
greengeek

Joined: 20 Jul 2010
Posts: 2669
Location: New Zealand

PostPosted: Sat 14 Dec 2013, 15:06    Post_subject:  

Just want to add some other links that may help around the edges with mounting and booting issues etc....

http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=89929
http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=743723&sort=lastpost#743723
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=88390
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 2 of 2 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0547s ][ Queries: 12 (0.0124s) ][ GZIP on ]