Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 30 Jul 2014, 15:43
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Audio problem (problemas con audio)
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [6 Posts]  
Author Message
quiquehotline

Joined: 01 Nov 2006
Posts: 4

PostPosted: Thu 01 Nov 2012, 13:16    Post subject:  Audio problem (problemas con audio)  

Hi, I'm new with Puppy, I made a full installation of Puppy Precise. My problem is that I cannot configurate the audio, I tried with every variation in the wizard but nothing happen, no sound. I have an ACER 5253-bz423. Maybe I need a particular driver, but I don't know... Anyone can help me????

Hola, soy nuevo en Puppy, hice una instalacion completa de puppy precise. My problema es q no puedo configurar el audio, probe todas las variantes posibles en el Wizard pero no hay forma, sigo sin audio, Tengo una ACER 5253-bz423. Creo q es un tema de drivers pero no tengo idea de como instalarlo, no aparece entre los paquetes nada de eso. SI alguien sabe algo, le agredeceria su ayuda.

Saludos!
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3220
Location: Ontario

PostPosted: Thu 01 Nov 2012, 13:36    Post subject:  

You probably tried 'retrovol' and 'alsamixer' in the terminal

Try to get audacity to work. This version sets the sound input and output
settings in the front window which is convenient .


http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=1580869349&t=80134

____________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
quiquehotline

Joined: 01 Nov 2006
Posts: 4

PostPosted: Thu 01 Nov 2012, 13:39    Post subject:  

I meant, there's no sound, even if I tried in youtube, webs of game, no sound at all
Back to top
View user's profile Send private message 
don570


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 3220
Location: Ontario

PostPosted: Thu 01 Nov 2012, 14:02    Post subject:  

With audio players like audacity and mhwaveedit you can test
if a sound file can play.

Are you sure you ticked off everything in Retrovol window?

_____________________________________________
Back to top
View user's profile Send private message 
nilsonmorales


Joined: 15 Apr 2011
Posts: 466
Location: El salvador

PostPosted: Thu 01 Nov 2012, 18:36    Post subject:  

abre un terminal o consola ( icono en el escritorio ) escribe
lspci -nn luego enter
copia aqui lo que sale
o busca en el menu en hardinfo a ver que tipo de driver nesesita tu puppy
por otro lado tambien puedes probar otra version de puppy
http://puppyes.com.ar/
saludos
http://nilsonmorales.blogspot.com/
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger 
quiquehotline

Joined: 01 Nov 2006
Posts: 4

PostPosted: Sat 03 Nov 2012, 13:34    Post subject:  

Ahi me baje el pessagio y anda joya el audio, por lo menos en youtube, todavia no lo instale, lo probe del usb nomas, veremos q onda, aviso. Gracias!
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [6 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0520s ][ Queries: 11 (0.0053s) ][ GZIP on ]