Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 18 Dec 2014, 03:23
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Blank screen while running Precise 5.4.2
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
gosom

Joined: 04 Dec 2012
Posts: 2

PostPosted: Tue 04 Dec 2012, 18:02    Post_subject:  Blank screen while running Precise 5.4.2  

I own a packard bell dot s laptop wiht atom 3600 and gma 3600 graphics.

I am trying to boot puppy 5.4.2 from the usb and afte loading the nessesarry , instead of showing the desktop I get a blank screen.

I tried some boot options but nothing chages.

ANy help?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
dk60902


Joined: 26 Sep 2010
Posts: 223
Location: In front of my computer

PostPosted: Tue 04 Dec 2012, 20:11    Post_subject:  

What happens when you press Ctrl-Alt-Backspace? You may get a screen that looks like a terminal. Then, type "xorgwizard" without the quotation marks at the #prompt, selected the appropriate screen resolution. Then, type "xwin" without quotations at the # prompt.
_________________
HP P6115y/AMDX2 2.5 GHz/8GB RAM/750GB/WinVista Home Prem SP2 64 bit Dual Monitor (Saluki23 w/ Compiz, Slacko533 PAE w/ Compiz on USB stick)
Compaq Presario 2195us 1GB RAM Lupu 5.2.8.5 off CD/Retired WinXP 4/8/14
Nexus 5 (rooted), Lumia 820 WP8.1
Back to top
View user's profile Send_private_message 
davids45


Joined: 26 Nov 2006
Posts: 655
Location: Chatswood, NSW

PostPosted: Tue 04 Dec 2012, 23:08    Post_subject: black screens with latest Pups  

G'day gosom,

It is happening with a few systems and very recent Pups.

Read through the link and its following posts:
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=82092&start=108

You could try some of the fix suggestions or wait for more analyses of the problem(s) for a certain fix.

Older Pups are worth trying if you want something running on your computer more quickly.

David S.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
gosom

Joined: 04 Dec 2012
Posts: 2

PostPosted: Wed 05 Dec 2012, 15:20    Post_subject:  

dk60902 wrote:
What happens when you press Ctrl-Alt-Backspace? You may get a screen that looks like a terminal. Then, type "xorgwizard" without the quotation marks at the #prompt, selected the appropriate screen resolution. Then, type "xwin" without quotations at the # prompt.



Nothing..the computer just freezes.

I have tried all the suggested solutions

This also happens in debian testing, ubuntu, lubuntu newset slackware.

I am sure it has to do with GMA 3600 intel and specific kernels.


How I can disable all modules during boot?

puppy nomodeset ?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0442s ][ Queries: 11 (0.0041s) ][ GZIP on ]