Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Wed 23 Jul 2014, 14:25
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Wireless not connecting
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Author Message
ChrisOfBristol

Joined: 17 Nov 2012
Posts: 14

PostPosted: Thu 20 Dec 2012, 14:56    Post subject:  Wireless not connecting  

I have set the wireless modem to the highest level of security it has, which is WEP unfortunately. I have tried it with both 64 bit and 128 bit keys.

I'm very impressed with the Puppy installation of the wireless card on the laptop – it was completely automatic (in stark contrast to the nightmare when I tried Lubuntu). The laptop sees the network immediately and I have set it to WEP secure and put in the password, but it doesn't succeed in connecting.

I have taken the risk of briefly trying the modem without any security to check whether security was part of the problem, but that didn't work either.

Hardware is a cable modem with a RJ45 cable to the wireless modem and another RJ45 cable to my PC. I'm trying to connect to the wireless network from a Laptop with Puppy 5.2.8 on. Perhaps it's not permitted to have the PC connected as well?
Back to top
View user's profile Send private message 
darkcity


Joined: 23 May 2010
Posts: 2424
Location: near here

PostPosted: Thu 20 Dec 2012, 18:31    Post subject:  

Hi ChrisOfBristol

Which tool are you using to connect to wireless

I always use Frisbee
http://puppylinux.org/wikka/Frisbee#hn_Install_Puppy_Lucid_5.2x_and_Puppy_4

_________________
helping Wiki for help | IF SendSpace link = "dead" THEN PM me ("up file to http://meownplanet.net/")
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
ChrisOfBristol

Joined: 17 Nov 2012
Posts: 14

PostPosted: Fri 21 Dec 2012, 10:09    Post subject: ***SOLVED***  

darkcity wrote:
Which tool are you using to connect to wireless

I was using the standard installed tool that you get when you right-click on the network icon on the bottom panel - "Barry's Simple Network Setup".

I have re-installed Puppy 5.2.8 using the special Bash script and Chrome now connects. Still a mystery why it didn't work before though.
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [3 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0399s ][ Queries: 11 (0.0028s) ][ GZIP on ]