Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sun 21 Sep 2014, 22:17
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Slacko 5.5 Final
Moderators: Flash, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 10 of 27 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, ..., 25, 26, 27 Next
Author Message
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Tue 12 Feb 2013, 19:15    Post_subject:  

Billtoo

Did you try this in 5.4.0.2? [kde-games] If so, did you have similar problems? I know a couple of icons wont show, but that we can let slide.Changes to petget aren't well tested. It is sureley possible the font change did cause this but if there is similar behaviour in 5.4.0.2 then it has to be petget or my gdk-pixbuf hack.

Try this:
Code:
file /usr/lib/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders.cache
If it's a symbolic link (probably a dead one) then try this:
Code:
rm -f /usr/lib/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders.cache
gdk-pixbuf-query-loaders --update-cache

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2100
Location: Ontario Canada

PostPosted: Tue 12 Feb 2013, 20:26    Post_subject:  

01micko wrote:
Billtoo

Did you try this in 5.4.0.2? [kde-games] If so, did you have similar problems? I know a couple of icons wont show, but that we can let slide.Changes to petget aren't well tested. It is sureley possible the font change did cause this but if there is similar behaviour in 5.4.0.2 then it has to be petget or my gdk-pixbuf hack.

Try this:
Code:
file /usr/lib/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders.cache
If it's a symbolic link (probably a dead one) then try this:
Code:
rm -f /usr/lib/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders.cache
gdk-pixbuf-query-loaders --update-cache


I tried those fixes but no go.

I'm in my 5402 install right now and it's run perfectly on this pc, kdegames etc. work fine.
5402scrn.jpg
 Description   
 Filesize   69.78 KB
 Viewed   617 Time(s)

5402scrn.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Tue 12 Feb 2013, 20:30    Post_subject:  

Billtoo wrote:
I tried those fixes but no go.

I'm in my 5402 install right now and it's run perfectly on this pc, kdegames etc. work fine.

Ok, then it must be the font thing, I'll roll that back.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
RoDoN

Joined: 09 Sep 2011
Posts: 10
Location: Russia

PostPosted: Wed 13 Feb 2013, 06:58    Post_subject: Re: gma500  

01micko wrote:
There is supposed to be a gui popup that suggests to hit "Enter" and it fixes xorg.conf.

Yes, of course, it all works.
But, if the re-run xorgwizard, then the mouse pointer disappears. And it's bad.

_________________
Acer Aspire One AO751h-52Br (Atom Z520 1.33GHz, 2 Gb, Intel GMA500 1366x768)
WinXP Home, LupuRus-Bit (JWM), PuppyRus 2.1x, LuPuRus 5.2.0 R1 KB
Wiki
Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Wed 13 Feb 2013, 07:02    Post_subject: Re: Slacko 5.4.0.3
Sub_title: Looking real good!
 

drblock2 wrote:
01micko
The built-in Opera 12.14 (as with earlier versions) does not download and play audio files (.mp3, ogg, flac, etc.). The reason for this is that Opera relies on the current gecko plugins (in /usr/lib/mozilla/plugins/) and these do not work. When replaced by the older mplayer plugins, the problem is resolved. For detailed discussion see http://murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=65426&start=155. This is clearly a problem for the Opera developers, but easily resolved so that Opera can be used as the default browser.
Confirmed.
I tested some old packages for mplayer-plugin, which is deprecated, but I found it to work with at least mp3. I'll repackage it and put it in the Opera plugin directory so it doesn't interfere with gecko-mediaplayer if a user installs it later for the other browsers.

-------------------------------------------------
RoDoN wrote:
01micko wrote:
There is supposed to be a gui popup that suggests to hit "Enter" and it fixes xorg.conf.


Yes, of course, it all works.
But, if the re-run xorgwizard, then the mouse pointer disappears. And it's bad.

Ah, and I think I can fix that too, quite easily, a small oversight.

Thank you for the information.

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Wed 13 Feb 2013, 08:00    Post_subject:  

I re-packaged the mplayerplug-in, works, if you want to test in Opera only....
  • install the pet below
  • go to Menu>> Setup>> Remove builtin package and remove gecko-mediaplayer
  • restart Opera
  • easiest place to find streams (video) is Squid TV, (radio) is Mike's Radio.


http://distro.ibiblio.org/puppylinux/pet_packages-slacko14/mplayerplug-in-3.55-i486-s14.pet

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5728
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Wed 13 Feb 2013, 11:31    Post_subject:  

SFR found a debug-line in my alternative gtkdialog-splash.
Now fixed and re-uploaded
See here


Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5728
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Wed 13 Feb 2013, 11:49    Post_subject:  

This file was sent to me today, and I was not able to unzip in Slacko 5.4.0.3. Tried Xarchive and gunzip from terminal.

Works in Slacko 5.4 (Xarchive) with no issues.

Code:
# gunzip ./pburn_po_mo_files.tar.gz

gzip: ./pburn_po_mo_files.tar.gz: not in gzip format
#



Sigmund
pburn_po_mo_files.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  pburn_po_mo_files.tar.gz 
Filesize  15.41 KB 
Downloaded  97 Time(s) 

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
rodin.s

Joined: 22 Sep 2010
Posts: 338
Location: Ukraine

PostPosted: Wed 13 Feb 2013, 13:12    Post_subject: Xdialog  

Sorry about that Xdialog. I didn't test it deep enough. But now in some mysterious way I got original Xdialog from 5.4 translated. I don't now how it works. So, I guess you can keep that original version and I will try to understand how to translate it.
capture10338.png
 Description   
 Filesize   11.7 KB
 Viewed   433 Time(s)

capture10338.png

Back to top
View user's profile Send_private_message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5757
Location: Kentucky

PostPosted: Thu 14 Feb 2013, 00:52    Post_subject:  

Still testing away............
Slacko Beta.jpg
 Description   
 Filesize   33.82 KB
 Viewed   353 Time(s)

Slacko Beta.jpg

Back to top
View user's profile Send_private_message 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Thu 14 Feb 2013, 01:15    Post_subject:  

zigbert wrote:
This file was sent to me today, and I was not able to unzip in Slacko 5.4.0.3. Tried Xarchive and gunzip from terminal.

Works in Slacko 5.4 (Xarchive) with no issues.

Code:
# gunzip ./pburn_po_mo_files.tar.gz

gzip: ./pburn_po_mo_files.tar.gz: not in gzip format
#



Sigmund

To unzip from terminal a tar.gz try tar -xf $file

But that file seems corrupt any way to me, it won't open in 533. Can you re-download the original and post it please? It's mime says text/html Confused

_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5728
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Thu 14 Feb 2013, 02:31    Post_subject:  

pburn_po_mo_files.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  pburn_po_mo_files.tar.gz 
Filesize  15.41 KB 
Downloaded  84 Time(s) 

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
01micko


Joined: 11 Oct 2008
Posts: 7802
Location: qld

PostPosted: Thu 14 Feb 2013, 02:41    Post_subject:  

Sigmund, I am at 0 for 3 Confused Precise-5.4.9.1, slacko-5.4.0.3 and 5.4. The file is broken!
_________________
Woof Mailing List | keep the faith Cool |
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
zigbert


Joined: 29 Mar 2006
Posts: 5728
Location: Valåmoen, Norway

PostPosted: Thu 14 Feb 2013, 02:44    Post_subject:  

I am really sorry! Embarassed
My fault ... again

There was 2 downloads (firefox in 5.4 and Opera in 5.4.1 has different download locations). I was fooled by the fact that pburn_NLS already is updated with the content of this file (well, the other file).


Sorry
Sigmund

_________________
Stardust resources
Back to top
View user's profile Send_private_message Visit_website 
Billtoo


Joined: 07 Apr 2009
Posts: 2100
Location: Ontario Canada

PostPosted: Thu 14 Feb 2013, 07:05    Post_subject: Slacko 5.4.1 Beta
Sub_title: pinboard
 

I did the same exercise as earlier on another computer (my acer revo)
and I got the same result with the broken pinboard.
I did it a second time on the revo but before creating my savefile I
changed the font size back to 78dpi, after installing kdegames I ended
up with the broken pinboard again so it's something else causing the
problem in 5403.
I noticed the the firewall and sound control icons disappeared after
kdelibs was downloaded and installed, I'd guess there are lots of
applications in ppm that require kdelibs.
Anyways, I hope this helps.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 10 of 27 Posts_count   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, ..., 25, 26, 27 Next
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0889s ][ Queries: 12 (0.0072s) ][ GZIP on ]