Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Sat 23 Aug 2014, 03:53
All times are UTC - 4
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Upup Raring 3.8.7 with non-PAE 3.8.7 kernel, created using
Moderators: Flash, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 10 of 25 [371 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, ..., 23, 24, 25 Next
Author Message
Fabio T

Joined: 31 Aug 2007
Posts: 87
Location: Italy

PostPosted: Fri 05 Apr 2013, 16:51    Post subject:  

pemasu wrote:
FabioT. Is is happening with certain graphics to other people also. I and 01 micko suspect kernel most atm.


Thank You Pemasu, in fact is the same problem that I have with Exprimo.
Perhaps Xorg version is older? (I can't see because computer freezes instantly)
Back to top
View user's profile Send private message 
Peterm321

Joined: 29 Jan 2009
Posts: 225

PostPosted: Sat 06 Apr 2013, 02:10    Post subject:  

Dear Pemasu and other Raring developers:

Thanks for this version which is the best I have tried so far for my hardware (a netbook using the Intel N2600 cpu, PowerVR cedarview graphics).

I made a previous post on another thread a while back regarding sound issues in "Carolina", which I could correct by blacklisting its gma_500 driver. I am pleased to report that with Upup Raring this issue is resolved.

I also tried Slacko 5.4 PAE, but definitely prefer Upup Raring. Slacko seems to have run the fan a fair bit more. With this version even when the fan is running the air exhaust seems to be cooler. Probably I prefer a non PAE Kernel, particularly for a 1GB machine.

Like Slacko I had the impression that when looking at JPG images that there was a too much blue from the display, unlike Slacko I can now use xgamma to turn down the blue channel.

xorgwizard was able to change the display driver to modesetting without error seems all is OK.

Mplayer can play videos circa 460x360 at 10% cpu albeit without enabling software rescaling. I prefer to save the cpu cycles, and switch the display via xrandr to 640x480 to make the video as large as possible without software scaling.

Overall I would recommend this version for intel based netbooks.

I would like to see a "lite" version with some of the major packages like Gnumeric, Abiword and Seamonkey removed.
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5710
Location: Kentucky

PostPosted: Sat 06 Apr 2013, 03:13    Post subject:  

James C wrote:
Fresh manual frugal install of 3.8.4.1 on the Athlon XP box. Pretty much all good except for missing icons and missing details on web pages.


Solved by adding "nouveau.noaccel=1" to the kernel line.
Back to top
View user's profile Send private message 
pmp

Joined: 04 Apr 2013
Posts: 2
Location: Germany

PostPosted: Sat 06 Apr 2013, 04:39    Post subject:  

@ tomo3, thanks for Abiword pet, works fine, thanks a lot.

I lend my Geforce-GT-220X to a person, his Graphic-Card is 'burn-out'.
So my Graphic is now OnBoard- Intel. GOT some X-crashes.
1) on selection Menu-System-Hardinfo-Summary, the screen is
changing to inclined differ colored blocks.
Mouse and keyboard without function, no return to command line
possible, had to kill the mashine with the power-bottom.
2) open Seamonkey, directly crashes.
3) The ''strange" Abiword, Osmo, Ding, Xawtv, Speedcrunch ..
runnning without a crash.
**) with the Geforce not these Problems.

The Solution from JamesC add "nouveau.noaccel=1" to the kernel line,
works, thanks to him.

I' am posting now from raring.

.. continue my testing
1) Ding (excellent dictionnaire), installed from ppm ubuntu-package,
TROUBLE: no menu entry, no icon, and .. no "word-book".
Solution, solved, see the Solution.tar.gz (Attachement)
2) Xawtv, watch Tv, TROUBLE: "cant load any fonts", solved, see
Solution.tar.gz
screen1.png
 Description   
 Filesize   156.78 KB
 Viewed   1300 Time(s)

screen1.png

Solutions.tar.gz
Description 
gz

 Download 
Filename  Solutions.tar.gz 
Filesize  875 Bytes 
Downloaded  158 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
James C


Joined: 26 Mar 2009
Posts: 5710
Location: Kentucky

PostPosted: Sun 07 Apr 2013, 00:46    Post subject:  

James C wrote:
James C wrote:
Fresh manual frugal install of 3.8.4.1 on the Athlon XP box. Pretty much all good except for missing icons and missing details on web pages.


Solved by adding "nouveau.noaccel=1" to the kernel line.


I've now tested adding "nouveau.noaccel=1" to the kernel line with several of the versions that previously froze the computer with the troublesome Nvidia chip.... including Precise 3.8.3.1 ...... and the freezing has stopped.At least with this particular Nvidia chip. Smile

# report-video
VIDEO REPORT: Upup Precise, version 3.8.3.1

Chip description:
VGA compatible controller: NVIDIA Corporation C61 [GeForce 7025 / nForce 630a] (rev a2)

Requested by /etc/X11/xorg.conf:
Resolution (widthxheight, in pixels): 1024x768x16
Depth (bits, or planes): 24
Modules requested to be loaded: dbe

Probing Xorg startup log file (/var/log/Xorg.0.log):
Driver loaded (and currently in use): nouveau
Loaded modules: dbe dri dri2 exa extmod fb glx kbd mouse record shadowfb

Actual rendering on monitor:
Resolution: 1366x768 pixels (361x203 millimeters)
Depth: 24 planes

...the above also recorded in /tmp/report-video
# glxgears
2683 frames in 5.0 seconds = 536.505 FPS
2967 frames in 5.0 seconds = 593.221 FPS
2988 frames in 5.0 seconds = 597.534 FPS
2974 frames in 5.0 seconds = 594.786 FPS
2962 frames in 5.0 seconds = 592.342 FP
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sun 07 Apr 2013, 01:17    Post subject:  

James C. Thank you of the information. At least one workaround has been reported.
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sun 07 Apr 2013, 03:01    Post subject:  

tomo3 posted latest abiword and gnumeric pets. If someone, more experienced abiword and gnumeric user has tested them, he could post feedback.
http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?p=696758#696758

They are ok as installed pets. However the problem with error messages and abiword preferences crash goes to the abiword woof template.

I tested now strace abiword. Great bug hunter and straight in devx sfs.

strace abiword and then choose preferences and nice crash, heh.
open("/usr/share/abiword-2.9/ui/ap_UnixDialog_Options.ui", O_RDONLY|O_LARGEFILE) = -1 ENOENT (No such file or directory)

Haa, reference found. Okay...what package is behind that file. Wild guess....abiword-common. Yeah, that it is. Now....why does the files are not found. Haa No 2. Woof abiword template does not include it.

Okay...lets copy that /usr/share/abiword-2.9.2/ui/* files.
Hmm....no crash....okay...lets make bug fix pet and hope that others could confirm the fix...or reject it. And post to the Barrys blog.

Please test this bug fix pet with Abiword and especially preferences.
If it work also with other Abiword users....I think that woof template tuning is the solution...okay I can add this fix as pet in to the woof and it will added that way also. But straight woof solution is always better.
abiword-2.9.2-fix-0.0.1.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  abiword-2.9.2-fix-0.0.1.pet 
Filesize  41.45 KB 
Downloaded  167 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Sun 07 Apr 2013, 03:31    Post subject:  

I decided to check if Gnumeric has easy fix with strace gnumeric also. No, it didnt. It just registers same errors as console launching.

But....probably it is missing something. So...raw deduction to the work.
Hmm....gnumeric-common has schemas files....and they are the real worm hole in these new Ubuntus.
Lets check gnumeric processsed package in woof, yeah...they are not found.

Installing gnumeric-common from PPM fixes the error messages. What it did, it installed those missing schemas files and also run glib-compile-schemas which is needed for them to function. The compiled binary data file update is mandatory, just installing those files is not enough.

So...I created a pet with those schemas files in /usr/share/glib-2.0/schemas and pinstall.sh which launches glib-compile-schemas /usr/share/glib-2.0/schemas and produces updated gschemas.compiled binary data file.

This should fix the gnumeric initial error messages when lauched in console. More errors might be found later....

Eh.....post to the Barrys blog....

Elaborated....posts...sure.....I should clean the house today....I try to avoid the starting by doing something other useful....
gnumeric-fix-0.0.1.pet
Description 
pet

 Download 
Filename  gnumeric-fix-0.0.1.pet 
Filesize  6.3 KB 
Downloaded  169 Time(s) 
Back to top
View user's profile Send private message 
anikin

Joined: 10 May 2012
Posts: 457

PostPosted: Tue 09 Apr 2013, 05:55    Post subject:
Subject description: devx - how
 

Hi pemasu,

A quick and weird question: how devx.sfs is built?
Do you do it manually for every release, or is it a woof job?

Thank you in advance
Back to top
View user's profile Send private message 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Tue 09 Apr 2013, 08:43    Post subject:  

Anikin. It is woof thing. The included stuff has been determined by DISTRO_PKGS_SPECS file. For instance:

yes|gcc_dev|gcc-4.6-base,gcc,gcc-4.6,g++,g++-4.6,cpp,cpp-4.6|exe>dev,dev,doc,nls
meas that everything has been transferred to the devx sfs

In every package which has development files like headers or *.a or *.la files, they are included in devx sfs, if there is dev definition in DISTRO_PKGS_SPECS:
yes|gtk+|libgtk2.0-0,libgtk2.0-dev|exe,dev,doc,nls
for example...

3builddistro script in woof handles the devx sfs creation automatically.
Back to top
View user's profile Send private message 
anikin

Joined: 10 May 2012
Posts: 457

PostPosted: Tue 09 Apr 2013, 10:51    Post subject:  

OK, woof builds it. I though as much, but wanted to be sure. A practical question now and maybe a suggestion for woof/devx improvement. I found out that "Make" in this devx is a bit outdated - 3.81, while the currently available version is 3.82.
Quote:
make-3.81.tar.gz 01-Apr-2006 01:48 1.5M
make-3.82.tar.gz 28-Jul-2010 01:58 1.6M
http://ftp.gnu.org/gnu/make/

Unless it's an oversight and Barry has a reason to keep version 3.81, perhaps he should be alerted to this version lag?

And the question itself: if I compile the new version, and edit the SFS accordingly, will it work?

Thank you in advance.
Back to top
View user's profile Send private message 
josepinto

Joined: 19 Aug 2006
Posts: 21

PostPosted: Tue 09 Apr 2013, 16:19    Post subject: Calibre tested  

Hi,

I installed Calibre and all dependencies but its not working.

Simlinks necessary?

An alternative to install so many dependencies would be to group all Qt packages in a sfs.

José Pinto
Back to top
View user's profile Send private message 
tlchost

Joined: 05 Aug 2007
Posts: 1674
Location: Baltimore, Maryland USA

PostPosted: Tue 09 Apr 2013, 21:22    Post subject: Re: Calibre tested  

josepinto wrote:
Hi,

I installed Calibre and all dependencies but its not working.


I simply extract it to /mnt/home into /mnt/home/calibre click on the calibre file in /mnt/home/calibre ... no need to install anything else.

Thom
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
pemasu


Joined: 08 Jul 2009
Posts: 5463
Location: Finland

PostPosted: Wed 10 Apr 2013, 00:53    Post subject:  

If I remember right, Calibre needed python-sip .deb from PPM. It wasnt listed as dependency, but it did the trick for me.
Back to top
View user's profile Send private message 
josepinto

Joined: 19 Aug 2006
Posts: 21

PostPosted: Wed 10 Apr 2013, 05:25    Post subject: Testing more apps  

1) Mcomix

Installed from ubuntu with all dependencies.

Ok.

2) Money Manager EX

Downloaded raring package from money manager ex PPA
https://launchpad.net/~mmex-developers/+archive/mmex-stable

and installed libwxgtk 2.8.0 deb package and dependencies forum Ubuntu

OK

3) Thunderbird

Installed from Ubuntu and copied profile form Windons instalation.

OK

4) Calibre
Extracted calibre-0.9.26-x86_64.tar.bz2 in folder created in NTFS partition.
Clicked on Calibre.
Copied config files form Calibre installed in Windows.

OK

5) Getlibreoffice
Installed pet
Downloaded Libreoffice 4.02. and Portuguese locale. Created SFS.

OK

6)SFS-Unload
Load Libre Office SFS created with Getlibreoffice.
Unload same SFS
OK. No more crashes on Unload Very Happy

7)

Imagination
Installed sox-14.2.0-with-deps.pet
Installed imagination-3.0b.pet

Seehttp://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?search_id=412760285&t=82575

OK

José Pinto
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 10 of 25 [371 Posts]   Goto page: Previous 1, 2, 3, ..., 8, 9, 10, 11, 12, ..., 23, 24, 25 Next
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » Advanced Topics » Puppy Projects
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0956s ][ Queries: 12 (0.0070s) ][ GZIP on ]