Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 24 Jul 2014, 21:59
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Unable to run certain games - GLX problem [Solved]
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
Page 1 of 1 Posts_count  
Author Message
ProgRob

Joined: 13 Feb 2013
Posts: 14

PostPosted: Fri 19 Apr 2013, 06:43    Post_subject:  Unable to run certain games - GLX problem [Solved]
Sub_title: "Couldn't find matching GLX visual" eror message
 

I am having problems running a number of games on a Sony Vaio VGN N38E. I am running DPup Xprimo, but have had similar problems using MacPup.

A working game is Extreme Tux Racer. I downloaded that from the Debian repos. It ran, but could only achieve 2-3 fps. I therefore loaded the xorg_high pet and the fps went to 60 fps or so. Very good.

When I downloaded SuperTuxKart from the Debian Repos, before I downloaded xorg_high, it ran but like Racer, it was very slow. After I downloaded xorg_high it stopped working at all. Running it from a terminal I get:

Data files will be fetched from: '/usr/share/games/supertuxkart/'
socket(): Address family not supported by protocol
SDL_LoadWAV() failed to load /usr/share/games/supertuxkart//data/sfx/horn.wav
Highscores will be saved in '/root/.supertuxkart/highscore.data'.
SDL_SetVideoMode (640x480) failed: Couldn't find matching GLX visual
AL lib: ALc.c:1879: exit(): closing 1 Device
AL lib: ALc.c:1808: alcCloseDevice(): destroying 1 Context(s)
AL lib: ALc.c:1420: alcDestroyContext(): deleting 2 Source(s)
AL lib: ALc.c:1818: alcCloseDevice(): deleting 23 Buffer(s)

Can anyone help guide me through sorting this out as it is driving me mad. I get similar problems with other games, but as can be seen above, not all games by any means.

It is worth noting that I have tried other ways of downloading SuperTuxKart, so I don't think it is that.

I have gone through the xorg wizard and have confirmed it is an intel driver and the screen is 1280x800 at depth 16.

GLXgears runs fine at around 736 fps.

Please help as I don't really know what I am doing when it comes to X.


Thanks,
Rob

Edited_time_total
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Semme

Joined: 07 Aug 2011
Posts: 3543
Location: World_Hub

PostPosted: Fri 19 Apr 2013, 08:48    Post_subject:  

Rob- perhaps you can adapt this page?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ProgRob

Joined: 13 Feb 2013
Posts: 14

PostPosted: Fri 19 Apr 2013, 10:05    Post_subject:  

Thanks for the idea, Semme.

I had a look and I cannot see anything in the config file (or any command line switches) which could force the mode that it is looking for.

Rob
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Semme

Joined: 07 Aug 2011
Posts: 3543
Location: World_Hub

PostPosted: Fri 19 Apr 2013, 10:13    Post_subject:  

So no supertuxkart config files in your home directory? Then maybe putenv? Maybe even the correct devx?
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ProgRob

Joined: 13 Feb 2013
Posts: 14

PostPosted: Fri 19 Apr 2013, 13:54    Post_subject:  

Oh yes, there's a config file but all you can do is set the screen size (which you can do from a command line switch)

The link sounds as if it is suggesting that I change the code which I don't want to do as this problem affects at least one other game.

Thanks for the steer, though,

Rob
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Semme

Joined: 07 Aug 2011
Posts: 3543
Location: World_Hub

PostPosted: Sat 20 Apr 2013, 08:16    Post_subject:  

Nothing ventured, nothing gained. Getting everyone to play nice is all about adjustment.

You can always drop back to the default code if new settings don't perform properly.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
muggins

Joined: 20 Jan 2006
Posts: 6673
Location: lisbon

PostPosted: Sun 21 Apr 2013, 06:03    Post_subject:  

Is your xserver using 16, or 24 bit? If 16 bit, maybe run xorgwizard, change to 24, then restart xserver & see if any difference.

If 24 bit, vice versa.
Back to top
View user's profile Send_private_message 
ProgRob

Joined: 13 Feb 2013
Posts: 14

PostPosted: Thu 25 Apr 2013, 06:39    Post_subject:  

The server was sing 16 bit. I changed it to 24 bit and it worked like a dream.

Thank you so much, muggins!!

Smile
Back to top
View user's profile Send_private_message 
Display_posts:   Sort by:   
Page 1 of 1 Posts_count  
Post_new_topic   Reply_to_topic View_previous_topic :: View_next_topic
 Forum index » House Training » Beginners Help ( Start Here)
Jump to:  

Rules_post_cannot
Rules_reply_cannot
Rules_edit_cannot
Rules_delete_cannot
Rules_vote_cannot
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0501s ][ Queries: 11 (0.0032s) ][ GZIP on ]