Puppy Linux Discussion Forum Forum Index Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Thu 27 Nov 2014, 14:43
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Carolina 006 zdrv problem full installation SOLVED
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
Page 1 of 1 [6 Posts]  
Author Message
titus


Joined: 31 Oct 2007
Posts: 55
Location: 52.3483 -3.1983

PostPosted: Tue 23 Apr 2013, 15:13    Post subject:  Carolina 006 zdrv problem full installation SOLVED  

Hello,
I tried Saluki some time ago and liked it so I thought I'd give Carolina a try. It looks great and it's got Xfce.
I installed (full) on to my old 32bit P4 Dell without a problem but when I try it on my main PC (4core AMD 64bit, 8G) it works fine as a live disk and installs OK as a frugal but full install, although looking good has no drivers (eth0, sound etc.) I get this message:
"The kernel has not loaded it's device drivers. It is likely that the zdrive is not installed. Please make sure that the file zdrv_lina_006.sfs is copied in the same location as puppy_lina_006.sfs"

I eventually found them both in a file Carolina but attempting to load the sfs results in failure.
Neither .sfs can be found anywhere on the perfectly running 32bit machine.
Does anyone know what I'm doing wrong?
All input gratefully acknowledged.

_________________
Hey! I may be old, but I'm slow.

Last edited by titus on Fri 26 Apr 2013, 14:03; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3972
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Thu 25 Apr 2013, 09:08    Post subject:  

Ful frugal install aka PUPMODE 6 on HDD - 7 on USB
or
Full full installation aka PUPMODE 2 on HDD - 3 on SSD

Question
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
titus


Joined: 31 Oct 2007
Posts: 55
Location: 52.3483 -3.1983

PostPosted: Fri 26 Apr 2013, 02:13    Post subject:  

Thank you Karl,
I'm now going to expose my ignorance to the world.
I don't understand your reply.
I've searched the web for PUPMODE and found very little and nothing that seemed to point to my problem. A search on this forum produces lots of posts but so far I have yet to find a reference to PUPMODE in them.
I'm short of time for the next day or two as I have to grab weather windows as they present themselves but I'll run a search in my frugal installation to see if I can find something.
Thanks again for your response, any further info will be appreciated.

_________________
Hey! I may be old, but I'm slow.
Back to top
View user's profile Send private message 
titus


Joined: 31 Oct 2007
Posts: 55
Location: 52.3483 -3.1983

PostPosted: Fri 26 Apr 2013, 14:03    Post subject:  

I checked around and found that PUPMODE was something to do with init but I still couldn't understand why the same download on the same disc worked perfectly as a full install on the P4 PC.
On the 64bit PC I ran fsck on the drive that I was installing Caroline on and there was a superblock problem. I wasn't happy with the repair result so I fitted a new drive (I was going to anyway). I'm writing this using Caroline as a full installation and I'm really happy with it.
My conclusion is that the distro didn't like whatever was up with the drive and wouldn't play.
Thanks for all the help, I'm going to mark this as solved.

_________________
Hey! I may be old, but I'm slow.
Back to top
View user's profile Send private message 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3972
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Mon 29 Apr 2013, 12:19    Post subject:  

Yahoo search gave me that as 4th hit :

http://puppylinux.com/development/howpuppyworks.html

Outdated a bit, PUPMODES 3 , 6 and 7 missing explanation .

/init code is there too with ths :
Code:
#Boot param PMEDIA= usbflash|usbhd|usbcd|ideflash|idehd|idecd|idezip|satahd|scsihd|scsicd
#unionfs layers:            RW            RO1             RO2              PUPMODE
#PUPSFS only:               tmpfs                         pup_xxx.sfs      5
#PDEV1 has puppy:           tmpfs         PDEV1*                           3
#PDEV1 has puppy, no tmpfs: PDEV1                                          2
#PDEV1, PUPSFS:             tmpfs         PDEV1*          pup_xxx.sfs      7
#unionfs layers:            RW            RO1             RO2              PUPMODE
#found PUPSFS, PUPSAVE:     tmpfs         pup_save.3fs*   pup_xxx.sfs      13
#PUPSAVE(multi), PUPSFS:    tmpfs         folders(tmpfs2) pup_xxx.sfs      13+64 = 77
#PUPSAVE, PUPSFS, no tmpfs: pup_save.3fs                  pup_xxx.sfs      12

[ Put into code tags instead of quote so it is formatted correctly ]
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Karl Godt


Joined: 20 Jun 2010
Posts: 3972
Location: Kiel,Germany

PostPosted: Mon 29 Apr 2013, 12:22    Post subject:  

And the current PUPMODE is to be found in the
/etc/rc.d/PUPSTATE
txt file .

_________________
«Give me GUI or Death» -- I give you [[Xx]term[inal]] [[Cc]on[s][ole]] .
Macpup user since 2010 on full installations.
People who want problems with Puppy boot frugal Razz
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 1 of 1 [6 Posts]  
Post new topic   Reply to topic View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Users ( For the regulars )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0559s ][ Queries: 11 (0.0034s) ][ GZIP on ]